Πιτίνο: «Σαν να προπονώ τους Μπόστον Σέλτικς» | tanea.gr
Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Ρικ Πιτίνο με τον Παναθηναϊκό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ απόψε στο ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Ο 66χρονος προπονητής μίλησε στην κάμερα του καναλιού των πρασίνων για τις πρώτες του εντυπώσεις, τις σκέψεις του για την επιστροφή στον δρόμο των επιτυχιών, ενώ χαρακτήρισε το να βρίσκεται στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό το ίδιο σημαντικό με τους Σέλτικς και τους Νικς.
«Έκανα την πρώτη μου προπόνηση και εδώ νιώθω σαν στο σπίτι μου, όταν βρίσκομαι μέσα στο παρκέ. Δεν έχει σημασία αν βρίσκομαι στην Ελλάδα, στη Ρώμη, στη Νέα Υόρκη, όταν είμαι μέσα στο παρκέ όλα τα μέρη είναι ίδια. Βλέποντας το video δε νιώθεις πραγματικά την εμπειρία, αλλά εδώ είναι σαν να προπονείς τους Σέλτικς, υπάρχει υπέροχη παράδοση, μία από τις καλύτερες στην Ευρωλίγκα.
Δεν θέλεις να χάνεις στην έδρα σου και μόλις χάσαμε από την Αρμάνι Μιλάνο. Για να ‘επιστρέψουμε’ θα πρέπει να κερδίζουμε στην έδρα μας και να κερδίσουμε το 50% των εκτός έδρας αγώνων. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Έχω υπάρξει προπονητής σε πολλά μέρη και για μένα είναι εξίσου σημαντικό με το να προπονώ τους Νικς ή τους Σέλτικς ή τους Κεντάκι Wildcats. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα».