Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Η Αρχιεπισκοπή για την έρευνα των οικονομικών του Αγίου Νικολάου


Κυριακή, 6 Μαΐου, 2018



Ο υπό κατασκευή ιερός ναός του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.
ΠΙΤΣΜΠΟΥΡΓΓΚ.- Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής χρωστά στον υπό ανέγερση ναό του Αγίου Νικολάου στο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, το ποσό των $3.7 εκατομμύριων δολαρίων, όπως αναγράφεται σε ανακοινωθέν που εκδόθηκε μόνο στην αγγλική γλώσσα μέχρι στιγμής, στ πλαίσια της εαρινής συνεδρίασης του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στο Πίτσμπουργκ.
Σύμφωνα με το Ανακοινωθέν, «η Elaine Allen,  πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου (Audit Committee of the Archdiocesan Council)  ανακοίνωσε την ουσιαστική ολοκλήρωση της Πρώτης Φάσης του Ειδικού Ελέγχου στη διαχείριση των οικονομικών του Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου. Η Ειδική Ερευνητική Επιτροπή έχει λάβει από την εταιρία PricewaterhouseCooper την έκθεση της πρώτης φάσης και θα ανακοινώσει τα ευρήματα της στην Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου αμέσως».
Αναγράφεται επίσης πως «ανάμεσα στα βασικά ευρήματα από την πρώτη φάση είναι ότι επιβεβαιώθηκε ότι η Αρχιεπισκοπή οφείλει στον Άγιο Νικόλαο λιγότερα από $3,7 δολάρια, ενώ το ακριβές ποσό θα ορισθεί στις προσεχείς εβδομάδες. Επί πλέον η έρευνα βρήκε ότι όλα τα υπόλοιπα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για το έργο του Αγίου Νικολάου έχουν καταμετρηθεί και πως τα έξοδα αυτών των χρημάτων ήταν σε συμφωνία με τους περιορισμούς των δωρητών».
Στο Ανακοινωθέν τονίζεται πως «λόγω των δυναμικών προσπαθειών ανασυγκρότησης των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής με επικεφαλής τον ταμία Μιχάλη Ψαρό, η Αρχιεπισκοπή έχει ήδη πληρώσει το ποσό του $1.0 εκατομμυρίου δολαρίων στον Άγιο Νικόλαο και θα καταβάλλει οικειοθελώς και τόκο σε ολόκληρο το ποσό που οφείλει.  Ακόμα η Αρχιεπισκοπή θα καταβάλλει ως εθελούσια συνεισφορά στον Άγιο Νικόλαο το ποσό των $670,000 χιλιάδων δολαρίων».
Το Ανακοινωθέν αναφέρει ακόμα πως «η δεύτερη φάση της έρευνας συνεχίζεται από την εταιρία PricewaterhouseCooper και η οποία συμπεριλαμβάνει εξέταση των βασικών εξόδων καθώς και τις αυξήσεις των εξόδων του Αγίου Νικολάου, εξέταση των αλλαγών των σχεδίων καθώς επίσης και ανάλυσης των πληρωμών των προμηθειών με στόχο την πιθανή αποκάλυψη σχέσεων μεταξύ της ομάδας διεύθυνσης του έργου του Αγίου Νικολάου και των προμηθευτών που πληρώθηκαν από τα χρήματα του Αγίου Νικολάου. Η έκθεση αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός. Αμέσως μετά θα αρχίσει η τρίτη φάση της έρευνας».
Πηγή:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου