Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Τέξας: Η συνάντηση του Έλληνα μακελάρη με τους γονείς του – Τα πρώτα λόγια στη φυλακή


Δευτέρα, 21 Μαΐου, 2018

Τους γονείς του συνάντησε στη φυλακή, για πρώτη φορά μετά το μακελειό στο Τέξας, ο Δημήτρης Παγουρτζής. Ο Έλληνας μακελάρης συνελήφθη την Παρασκευή (18.05.2018) για την επίθεση στο λύκειο της Σάντα Φε, όπου φοιτούσε.
Ο 17χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε 10 μαθητές και καθηγητές και τραυμάτισε άλλους δέκα ανθρώπους. Όπως είπε στις αρχές πως «δεν σκότωσα μαθητές που συμπαθούσα, για να πουν την ιστορία μου»!
Για την συνάντηση στη φυλακή μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του 17χρονου, Αντώνης Παγουρτζής. Όπως είπε, είδαν το παιδί τους για περίπου 20 λεπτά.
«Το παιδί το είδα. Δεν είδα ένα παιδί που είναι φονιάς. Ένα παιδί αγνό, ένα παιδί που ντεπόταν να με κοιτάξει…».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο Αντώνης Παγουρτζής γνώριζε για την ερωτική απόρριψη που δέχθηκε ο γιος του. Όπως είπε, ο 17χρονος είχε σχέση με μία κοπέλα, αλλά χώρισε διότι του άρεσε μία άλλη. Ωστόσο, εκείνη τον απέρριψε και μάλιστα τον προσέβαλε δημοσίως στο σχολείο. Μετά άρχισαν να του κάνουν bullying. Ο πατέρας του Έλληνα μακελάρη υποθέτει πως ο συνδυασμός αυτών των περιστατικών… όπλισε το χέρι του γιου του.

Ο ξεριζωμός από την Ελλάδα και το παιδί με τα θλιμμένα μάτια

Οι γονείς του 17χρονου ξεριζώθηκαν από την Ελλάδα την πατρίδα τους αναζητώντας μία καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν ξέχασαν την Ελλάδα ποτέ αφού όχι μόνο την επισκέπτονταν συχνά αλλά συμμετείχαν ενεργά σε εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας αλλά και της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο Τέξας.
Κοντά τους ήταν πάντα τα δυο τους παιδιά… Ο Δημήτριος Παγουρτζής και η μικρή του αδελφή. Μάλιστα, ο πιτσιρικάς συμμετείχε το 2016 και σε παραδοσιακές χορευτικές επιδείξεις της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου! 
Ο πατέρας του ζει στο Χιούστον του Τέξας και είναι από την Μαγούλιτσα της Καρδίτσας.

«Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει»

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, ο Δημήτρης Παγουρτζής σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, αλλά τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία.
«Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει» είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.

«Παγιδευμένο» το σχολείο με εκρηκτικά

Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. «Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών», εξήγησε ο κυβερνήτης, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (…) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου