Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Το φεστιβάλ Αγίας Τριάδος του Λόουελ


Του Θεοδώρου ΚαλμούκουΕθελοντές και εθελόντριες του ελληνικού φεστιβάλ της κοινότητας Αγίας Τριάδος του Λόουελ Μασαχουσέτης. Φωτογραφία Επιτροπή Φεστιβάλ.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Επιτυχώς εξελίχθηκε το τριήμερο ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας της Αγίας Τριάδας του Λόουελ Μασαχουσέτης, το οποίο άρχισε την Παρασκευή 18 Μαΐου και έληξε το βράδυ της Κυριακής.
Το φεστιβάλ έγινε στον περίβολο του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου όπου είχε στηθεί μία μεγάλη τέντα, ενώ δίπλα βρίσκεται το κοινοτικό κέντρο, πράγμα το οποίο διευκόλυνε τη διεξαγωγή του γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και τόσο καλές.
Την μεν Παρασκευή έκανε κρύο, το δε Σάββατο έβρεχε, ωστόσο όπως δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής Βασίλης Καυκάς «θέσαμε σε εφαρμογή εναλλακτική λύση και το μεταφέραμε εντός της κοινοτικής αίθουσας όπου τελικά όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά».

Από το ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας Αγίας Τριάδος του Λόουελ Μασαχουσέτης. Από αριστερά διακρίνονται Γιάννης Ματθαίος, Γαβριέλα Ματθαίου, Δέσποινα Ματθαίου, Μαίρη Ελλεν με τον μικρό Δημήτρη Μονιά και Δημήτρης Ματθαίος. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος

Ολα τα φαγητά είχαν προετοιμαστεί κατά σπιτικό τρόπο από τους εθελοντές και εθελόντριες, οι οποίοι υπερέβαιναν τους εκατό, ενώ κεντρικό ρόλο στην προετοιμασία και διεξαγωγή του φεστιβάλ έπαιξε ο Δημήτρης Ματθαίος. Τα έσοδα από το φεστιβάλ θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Σχολείου.
Το φεστιβάλ επισκέφθηκε ο ομογενής δήμαρχος του Λόουελ Βασίλης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «είναι μία θαυμάσια πρωτοβουλία και εκδήλωση το ελληνικό φεστιβάλ», ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές. Επίσης, παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Εντουαρντ Κένεντι και Ρότνι Ελλιοτ, αμφότεροι θα διεκδικήσουν θέση στη Γερουσία της Μασαχουσέτης τον Σεπτέμβριο.
Παρευρέθηκε επίσης ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου με την οικογένειά του, ενώ το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης χόρεψε όμορφους ελληνικούς χορούς, υπό τη διεύθυνση του Δρα Ιωάννη Παππά. Ο Χρήστος Γιαννόπουλος κέρδισε στον λαχνό δύο αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου