Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Το φεστιβάλ Αγίας Τριάδος του Λόουελ


Του Θεοδώρου Καλμούκου



Εθελοντές και εθελόντριες του ελληνικού φεστιβάλ της κοινότητας Αγίας Τριάδος του Λόουελ Μασαχουσέτης. Φωτογραφία Επιτροπή Φεστιβάλ.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Επιτυχώς εξελίχθηκε το τριήμερο ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας της Αγίας Τριάδας του Λόουελ Μασαχουσέτης, το οποίο άρχισε την Παρασκευή 18 Μαΐου και έληξε το βράδυ της Κυριακής.
Το φεστιβάλ έγινε στον περίβολο του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου όπου είχε στηθεί μία μεγάλη τέντα, ενώ δίπλα βρίσκεται το κοινοτικό κέντρο, πράγμα το οποίο διευκόλυνε τη διεξαγωγή του γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και τόσο καλές.
Την μεν Παρασκευή έκανε κρύο, το δε Σάββατο έβρεχε, ωστόσο όπως δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής Βασίλης Καυκάς «θέσαμε σε εφαρμογή εναλλακτική λύση και το μεταφέραμε εντός της κοινοτικής αίθουσας όπου τελικά όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά».

Από το ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας Αγίας Τριάδος του Λόουελ Μασαχουσέτης. Από αριστερά διακρίνονται Γιάννης Ματθαίος, Γαβριέλα Ματθαίου, Δέσποινα Ματθαίου, Μαίρη Ελλεν με τον μικρό Δημήτρη Μονιά και Δημήτρης Ματθαίος. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος

Ολα τα φαγητά είχαν προετοιμαστεί κατά σπιτικό τρόπο από τους εθελοντές και εθελόντριες, οι οποίοι υπερέβαιναν τους εκατό, ενώ κεντρικό ρόλο στην προετοιμασία και διεξαγωγή του φεστιβάλ έπαιξε ο Δημήτρης Ματθαίος. Τα έσοδα από το φεστιβάλ θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Σχολείου.
Το φεστιβάλ επισκέφθηκε ο ομογενής δήμαρχος του Λόουελ Βασίλης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «είναι μία θαυμάσια πρωτοβουλία και εκδήλωση το ελληνικό φεστιβάλ», ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές. Επίσης, παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Εντουαρντ Κένεντι και Ρότνι Ελλιοτ, αμφότεροι θα διεκδικήσουν θέση στη Γερουσία της Μασαχουσέτης τον Σεπτέμβριο.
Παρευρέθηκε επίσης ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου με την οικογένειά του, ενώ το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης χόρεψε όμορφους ελληνικούς χορούς, υπό τη διεύθυνση του Δρα Ιωάννη Παππά. Ο Χρήστος Γιαννόπουλος κέρδισε στον λαχνό δύο αεροπορικά εισιτήρια για την Ελλάδα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου