Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

«Πλημμύρισε» το δάσος της Κάπελης για την Πρωτομαγιά

Πόλο έλξης για χιλιάδες εκδρομείς από την Ηλεία, την Αχαΐα, την Κορινθία, την γειτονική Αρκαδία αλλά και την Αττική, αποτέλεσε και φέτος το μοναδικής ομορφιάς δάσος της Κάπελης, στο χώρο του «πικ – νικ» στην Τ.Κ Αγίας Τριάδας, όπου συγκεντρώθηκαν για γιορτάσουν την Πρωτομαγιά, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.
Τις εκδηλώσεις άνοιξαν οι χορευτές των Χορευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και εντυπωσιάζοντας με τις χορευτικές τους ικανότητες, κερδίζοντας – δικαίως – το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Κάθε χρόνο και καλύτερα
Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ευχόμενος καλό μήνα, υπενθυμίζοντας ότι η ημέρα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους του μόχθου και στους εργατικούς αγώνες που δόθηκαν και εξακολουθούν να δίνονται κάθε μέρα. Και ευχήθηκε, η φετινή Πρωτομαγιά, να σημάνει την ελπίδα για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και των συνθηκών ζωής μας γενικότερα. Σύντομο χαιρετισμό και ευχές έδωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ.Ε Λασιώνος Γιάννης Πανούτσος, που κάθε χρόνο –  όπως είπε στην εφημ. «Πατρίς» – συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο, ο οποίος έχει αγαπήσει τον τόπο και βλέπει την μεγάλη προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση που γίνεται από την πλευρά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. «Υπάρχουν λάθη και παραλείψεις τα οποία προσπαθούμε να επιλύουμε κάθε φορά. Ευελπιστώ όμως ότι σύντομα θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές και θα βελτιώσουν σημαντικά τον τρόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων αλλά και θα κάνουν τον χώρο πιο επισκέψιμο σε καθημερινή βάση», είπε στην εφημ. «Πατρίς» ο κ.Πανούτσος.
Γι’ αυτή τη δυνατότητα, της αύξησης της επισκεψιμότητας στην περιοχή, σε καθημερινή βάση, μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα και παρεμβάσεις – ήπιου χαρακτήρα – μίλησε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, γνωστοποιώντας πως «…είμαστε σε συζητήσεις με τα Δασαρχεία για ένα πρόγραμμα που σύντομα θα εφαρμοστεί στη Φολόη, ενώ τις επόμενες ημέρες οι μελετητές θα επισκεφθούν την περιοχή για να δουν τον χώρο και θα διαμορφώσουν άποψη για τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν».
Εργατική Πρωτομαγιά
Όλοι οι παραπάνω (σ.σ κ.κ Γεωργιόπουλος, Κοτζιάς και Πανούτσος) αναφέρθηκαν και στη σημασία της ημέρα για την εργατική τάξη και τους εργατικούς αγώνες. Κάτι που επεσήμαναν στις δηλώσεις τους και ο Βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αλλά και το μέλος του Πολ. Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. «Είναι ημέρα μνήμης των αγώνων και των εργαζομένων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αυτές που οι συντηρητικές δυνάμεις θέλουν να επιβάλουν στη χώρα μας και αυτές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση στη χώρα», είπε ο κ.Κουτσούκος.  «Είναι μέρα χαράς, αλλά και μια μέρα που πρέπει να δούμε τα συλλογικά δικαιώματα στην εργασία, στο εισόδημα, στην αξιοπρέπεια», συμπλήρωσε ο κ.Κατσιφάρας, ενώ ο κ.Κατρίνης σημείωσε πως, ειδικά οι νέοι, που θίγονται περισσότερο από τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα «…πρέπει να κοιτάξουν πίσω και να γίνουν πιο διεκδικητικοί και αγωνιστικοί».
Γλέντι μέχρι το απόγευμα
Στην είσοδο του χώρου δεκάδες μικροπωλητές είχαν στήσει τους πάγκους τους με προϊόντα κάθε είδους, ενώ στην «καρδιά» του δάσους, είχαν στηθεί οι ψησταριές, με παραδοσιακή γουρνοπούλα, σουβλάκια και άλλα εδέσματα, ενώ δεν έλειψαν και οι γλυκές προτάσεις όπως λουκουμάδες, παγωτά και μαλλί της γριάς.
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας είχε φροντίσει να υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και μουσική για όλους, με τους επισκέπτες να διασκεδάζουν με την ψυχή τους μέχρι αργά το απόγευμα, ανανεώνοντας το «ραντεβού» τους για την Πρωτομαγιά του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου