Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Σχέδιο Πέντε Αστέρων - Λέγκα για έξοδο από το ευρώ

Αποκάλυψη της Huffington Post

Σχέδιο Πέντε Αστέρων - Λέγκα για έξοδο από το ευρώ
Πέντε Αστέρια και Λέγκα (στη φωτογραφία οι επικεφαλής τους, αριστερά, Ντι Μάιο και δεξιά, Σαλβίνι) απάντησαν ότι πρόκειται για σχέδιο που πρέπει πλέον να θεωρείται ξεπερασμένο διότι έχει αλλάξει με ουσιαστικό τρόπο.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
«Προσχέδιο κυβερνητικής συνεργασίας Λέγκα και Πέντε Αστέρων», αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης η ιταλική έκδοση της διαδικτυακής πύλης Huffington Post.
Στα κύρια σημεία του γίνεται αναφορά σε κανόνες για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ, στην άρση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και σε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να «σβήσει» 250 δισεκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο χρέος της Ιταλίας.
Λέγκα και Πέντε Αστέρια απάντησαν ότι πρόκειται για σχέδιο που πρέπει πλέον να θεωρείται ξεπερασμένο διότι έχει αλλάξει με ουσιαστικό τρόπο. 

«Δεν αμφισβητείται η παραμονή»
Πρόσθεσαν, δε, ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Η Ρωσία στο συγκεκριμένο προσχέδιο χαρακτηρίζεται «οικονομικός και εμπορικός εταίρος», αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «κύριος σύμμαχος της Ιταλίας».
Σχολιαστές εκφράζουν τον φόβο ότι οι συγκεκριμένες διαρροές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ιταλική οικονομία, με ενδεχόμενη αύξηση του σπρεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου