Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 3 Μαΐου, 2018

Σε Λήμνο και Μυτιλήνη σήμερα ο Τσίπρας . Επίσκεψη στην 130η Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο θα πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν την μετάβασή του στη Μυτιλήνη, για το περιφερειακό αναπτυξιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.  Μπράβο ρε Αλέξη.  Κοίτα μη κάνεις λάθος πάλι... και πας στη Λέσβο, αντί για τη Μυτιλήνη, χα, χα, χα...
  • Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου. Ασθενής σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε σε υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ρόδου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου..
  • Στο ΣτΕ κατά της απόλυσης του από την ΕΕΤΤ ο Ν. Παπαουλάκης. Λόγω της συμμετοχής του, τον περασμένο Οκτώβριο, σε συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών..
  • Εισαγγελική παρέμβαση (και) για το Πεδίον του Άρεως ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. «Όπως και στα Εξάρχεια, έτσι και στο Πεδίον του Άρεως η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
  • Κρίσιμη η αύξηση πόρων από την ΕΕ για μετανάστευση και άμυνα. Με την πρόταση της Επιτροπής η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή πρόκειται μέχρι το 2027 να αποκτήσει 10.000 συνοριοφύλακες, σε σύγκριση με τους 1.500 που διαθέτει σήμερα.

Κόσμος

  • Σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό του κράτους δικαίου προτείνει η Κομισιόν. Τον περιορισμό της πρόσβασης σε ευρωπαϊκά κονδύλια σε περίπτωση που κάποιο κράτος-μέλος παραβιάζει τις ευρωπαϊκές αρχές για το κράτος δικαίου περιλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις προτάσεις της για το προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027 χτυπώντας καμπανάκι σε χώρες, όπως Ουγγαρία και Πολωνία.
  • Το σκάνδαλο του Facebook οδηγεί σε πτώχευση την Cambridge Analytica. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης στις ΗΠΑ.
  • ΗΠΑ: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους – Νεκροί οι επιβαίνοντες. Πέντε άνθρωποι που επέβαιναν σε στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος, τύπου C-130 Hercules, σκοτώθηκαν όταν αυτό συνεντρίβη έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Σαβάνα / Χίλτον Χεντ στην αμερικανική Πολιτεία Τζόρτζια.
  • Αποδοκιμάζει ο ΟΗΕ τις δηλώσεις Αμπάς για τους Εβραίους. Αυτές οι δηλώσεις είναι «απαράδεκτες, εξαιρετικά ανησυχητικές και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού, ούτε την ειρήνη στην Μέση Ανατολή».
  • ΗΠΑ: Σύλληψη 17χρονου που σχεδίαζε ένοπλη επίθεση σε εμπορικό κέντρο. Φέρεται να σχεδίαζε να διαπράξει ένοπλη επίθεση, εμπνευσμένος από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οικονομία

  • Γερμανία: Εσωκομματικές αναταράξεις προκαλεί το σχέδιο προϋπολογισμού του Σολτς. Ως σημεία τριβής αναδεικνύονται οι δαπάνες για την άμυνα, τις επενδύσεις και την αναπτυξιακή συνεργασία στο εξωτερικό, με τους αρμόδιους υπουργούς να δηλώνουν ότι έχουν δώσει την έγκρισή τους μόνο «με επιφύλαξη».
  • Δραγασάκης: Αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας με την έξοδο από τα μνημόνια. «Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο έως και ισχυρής ανάκαμψης, ανάλογα και με την εξέλιξη των εξωγενών παραγόντων που μας επηρεάζουν. Έπειτα λοιπόν από μια δεκαετία κρίσης μπορούμε να μεταβούμε σε μια δεκαετία ανάπτυξης» σημείωσε ο Γ.Δραγασάκης.
  • Το σκάνδαλο του Facebook οδηγεί σε πτώχευση την Cambridge Analytica. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης στις ΗΠΑ.
  • Der Spiegel: Η πολιτική λιτότητας του Σόιμπλε (στη Γερμανία) ήταν προκλητική. Απογοήτευση για την εγκατάλειψη από τον μεγάλο συνασπισμό των σχεδίων για μεγάλες επενδύσεις, και συνέχιση από τον Σολτς της πολιτικής Σόιμπλε..
  • Προϋπολογισμός ΕΕ: Τριπλασιασμό δαπανών για μετανάστευση και άμυνα προτείνει η Κομισιόν. Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, οι δαπάνες για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, τη μετανάστευση και το άσυλο σχεδόν τριπλασιάζονται, φτάνοντας τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ του τρέχοντος προϋπολογισμού.

Αθλητισμός

  • Η Λίβερπουλ στον τελικό, παρά την ήττα με 4-2 από τη Ρόμα. Η Ρόμα προσπάθησε να κάνει ακόμα ένα... θαύμα αλλά δεν κατάφερε να το ολοκληρώσει, και έτσι η Λίβερπουλ, παρά την ήττα με 4-2, πέρασε στον τελικό του Champions League, όπου την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Livescore: Ρόμα – Λίβερπουλ (4-2 τελικό) για μια θέση στον τελικό. Το 5-2 του πρώτου επαναληπτικού στο «Άνφιλντ» καλείται να υπερασπιστεί η Λίβερπουλ κόντρα στη Ρόμα, η οποία θα κυνηγήσει το «θαύμα» στην έδρα της.
  • Νέος αγώνας, νέο ρεκόρ για τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» έφτασαν τα 46 γκολ στον αγώνα που είναι σε εξέλιξη (συμπεριλαμβανομένων και αυτών στα play offs της διοργάνωσης) και ξεπέρασαν κατά ένα την Μπαρτσελόνα, που κατείχε μέχρι σήμερα το σχετικό ρεκόρ με 45 τέρματα την περίοδο 1999/2000.
  • «Πόλεμος» ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για έλεγχο ντόπινγκ στον τελικό. Οι διαμάχες των δύο δικέφαλων δεν περιορίζονται μόνο εντός γηπέδων, καθώς μια «κόντρα» ελέγχου ντόπινγκ έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες .
  • Το δέλεαρ της δεύτερης ευκαιρίας. Το όνειρο της επιστροφής και της δεύτερης ευκαιρίας στον μαγικό κόσμο του NBA ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου