Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2018

  • Η υπόθεση της Novartis επέστρεψε στη Δικαιοσύνη. Η επιστροφή της δικογραφίας στη δικαιοσύνη και ειδικά στην Εισαγγελία Διαφθοράς θα σηματοδοτήσει την συνέχιση των ερευνών για την υπόθεση που είχε χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο. .
  • Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Με μεγάλη διαφορά σε ψήφους πρώτοι εξελέγησαν ο σημερινός πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και ο Χαράλαμπος Σεβαστίδης συγκεντρώνοντας αντίστοιχα 1027 και 933 ψήφους. .
  • Επιτυχής τοποθέτηση stent στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. O κ. Παυλόπουλος θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα του την Τετάρτη 23 Μαΐου .
  • Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Η απόφαση του τουρκικού πλημμελειοδικείου απορρίπτεται με το ίδιο αιτιολογικό με τις προηγούμενες, ότι δηλαδή οι δύο Έλληνες θεωρούνται ύποπτοι φυγής και δεν έχουν μόνιμο τόπο κατοικίας στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. .
  • Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για τη γραμμή 4 του Μετρό. Το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονήσει η Αττικό Μετρό - που θα είναι ο διαχειριστής του έργου - προβλέπει διάρκεια κατασκευής 8 ετών, από το 2019 έως και το 2026 .

Κόσμος

  • Η Β. Κορέα ενέκρινε τον κατάλογο των Νοτιοκορεατών δημοσιογράφων που θα επισκεφθούν το πεδίο πυρηνικών δοκιμών . Η Βόρεια Κορέα ενέκρινε τον κατάλογο των ονομάτων δημοσιογράφων από τη Νότια Κορέα που θέλουν να επισκεφθούν το πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων στο Πούνγκε-ρι, σύμφωνα με αξιωματούχο του νοτιοκορεάτικου υπουργείου Ενοποίησης. .
  • Ινδία: Νεκροί 12 διαδηλωτές από πυρά αστυνομικών. Άνδρες της ινδικής αστυνομίας σκότωσαν χθες τουλάχιστον 12 διαδηλωτές στα εκτεταμένα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια κινητοποίησης με αίτημα το κλείσιμο για περιβαλλοντικούς λόγους ενός εργοστασίου παραγωγής χαλκού στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού. .
  • Αφγανιστάν: O στρατηγός Σκοτ Μίλερ θα είναι ο νέος διοικητής της αποστολής του NATO . Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει επιλέξει έναν στρατηγό των Ειδικών Δυνάμεων, ειδικευμένο στις παράτολμες και άκρως απόρρητες επιχειρήσεις, για τη διοίκηση των δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO στο Αφγανιστάν, ανέφερε την Τρίτη Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός. .
  • ΟΗΕ: Οι «Λαϊκιστές» στην Ευρώπη διασπείρουν μίσος και φόβο. Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών Σαίντ Ράαντ αλ-Χουσείν, κατήγγειλε τη «διασπορά από τους λαϊκιστές στην Ευρώπη, μίσους και φόβου», όπως επίσης «διαστρεβλωμένων και λανθασμένων ιδεών ως προς τους μετανάστες και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», .
  • Δύο νέοι θάνατοι στο Κονγκό από Έμπολα. Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό Έμπολα και επτά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σημειώθηκαν στη ΛΔ του Κονγκό, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας. .

Πολιτική

  • Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο που δεν έχει ίχνος αναπτυξιακής λογικής . H τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, είπε για το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης, πως «η κυβέρνηση κατάφερε για ακόμη μια φορά να κακοποιήσει και τον όρο “ ανάπτυξη” και τον όρο “ πρόγραμμα’’». .
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεβ για Σκοπιανό. Σύμφωνα με πληροφορίες η Μέρκελ εξέφρασε σε Τσίπρα και Ζάεβ, τον ενθουσιασμό της Γερμανίας για τη διαφαινόμενη επίλυση στο ζήτημα του ονόματος ανάμεσα στις δύο χώρες. .
  • Μαξίμου κατά Μητσοτάκη: Θυμάται τη βία μόνο κάθε φορά που δρα ο Ρουβίκωνας. Το Μαξίμου σημειώνει ότι ο κ Μητσοτάκης δεν τόλμησε καν να διαγράψει τον δήμαρχο του Άργους που είπε για τη φασιστική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη πως "αυτά παθαίνουν οι προδότες". .
  • Ένωση Κεντρώων: Το πιο αλυτρωτικό από όλα είναι η ίδια η λέξη Μακεδονία. Η Ένωση Κεντρώων επαναλαμβάνει τη θέση της ότι «η μόνη λέξη που ταιριάζει ως ονομασία είναι η λέξη Σκόπια» και δηλώνει ότι «είναι μεγάλο λάθος ότι από το 2008 εμφανίστηκε ότι η Ελλάδα αποδέχεται ονομασία με τον όρο "Μακεδονία"». .
  • Μητσοτάκης: Έρμαια του Ρουβίκωνα χώρα, Δικαιοσύνη και πολίτες (βίντεο). «Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει» .

Οικονομία

  • H Bundesbank λέει «όχι» σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Με τον τίτλο «Ελλάδα: δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για την εποχή μετά το τέλος του προγράμματος», η γερμανική κεντρική τράπεζα αναφέρεται, στο μηνιαίο δελτίο της, στην κατάσταση σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα και την προοπτική ολοκλήρωσής του τον Αύγουστο. .
  • Ανησυχούν οι Τουρκοκύπριοι με την πτώση της τουρκικής λίρας . Ο κατήφορος της τουρκικής οικονομίας προκαλεί ισχυρούς κλυδωνισμούς στην οικονομία των κατεχόμενων της Κύπρου .
  • Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον επομένη των μνημονίων σε 106 σελίδες . Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επομένη της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια φέρει τον τίτλο «Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το µέλλον» και σε 106 σελίδες περιγράφει τον δρόμο προς την ανάκαμψη. .
  • Νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα . Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται προς υψηλό επίπεδο τετραμήνου σήμερα, καθώς η χαλάρωση των πιέσεων στις ιταλικές αγορές ομολόγων συνέπεσε με την τελευταία κίνηση της Κίνας να ανοίξει την τεράστια οικονομία της στον υπόλοιπο κόσμο. .
  • Τα σενάρια για το ελληνικό χρέος από Ντομπρόβσκις. Τα σενάρια ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους συνεχίζουν να απασχολούν τους γερμανούς αναλυτές αλλά και μέρος συνέντευξης του αντιπροέδρου της Κομισιόν Ντρομπρόβσκις στην Handelsblatt. .

Αθλητισμός

  • Επίσημα στον πάγκο της Γουέστ Χαμ ο Πελεγκρίνι!. Την πρόσληψη του Μανουέλ Πελεγκρίνι ανακοίνωσε η Γουέστ Χαμ .
  • «Κλειδώνει» Λιβάγια η ΑΕΚ . «Μάγια» με την κιτρινόμαυρη φανέλα θα συνεχίσει να κάνει τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια ο Μάρκο Λιβάγια. .
  • Πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής σε στοιχηματικό κύκλωμα τζίρου 1 εκατ. ευρώ στη Σουηδία!. Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής εμπλέκεται ως ύποπτος στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού στημένων αγώνων του σουηδικού πρωταθλήματος .
  • Οι διεθνείς του Ατρόμητου: «Θα μπούμε στους ομίλους του Europa League» . Δείτε τι δηλώνουν αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ οι Ανδρέας Γιαννιώτης, Σπύρος Ρισβάνης, Δημήτρης Χατζηισαϊας και Δημήτρης Γιαννούλης, για τον Ουάρντα, τον νικητή και τον πρώτο σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου