Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 20 Μαΐου, 2018

  • Άγριος προπηλακισμός Μπουτάρη σε εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Θύμα άγριου προπηλακισμού έπεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος παρευρέθηκε νωρίτερα στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου. .
  • Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή αλλοδαπών με έναν τραυματία . Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μεταφέρθηκε νωρίς το μεσημέρι ένας 30χρονος μετά από συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στην οδό Μοναστηρίου, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. .
  • Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος για παράνομη διακίνηση μεταναστών . 'Ενας 42χρονος αλλοδαπός συνελήφθη χθες βράδυ από αστυνομικούς στο ύψος της Ασπροβάλτας, του νομού Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη χώρα. .
  • Σημαντική διεθνής διάκριση για την ΕΚΑΜ της Ελληνικής αστυνομίας . Μια ακόμη σημαντική διεθνή διάκριση κατέκτησε η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας. .
  • Λουκέτο από την αστυνομία σε «ναό» τζόγου στην Αττική . Τέσσερις συλλήψεις. Απανωτά είναι τα χτυπήματα της Αστυνομίας στον παράνομο τζόγο που μαστίζει όλη τη χώρα. Τα τελευταία 24ωρα, οι αρμόδιες αρχές πραγματοποιούν αλλεπάλληλες εφόδους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες πόλεις και εξαρθρώνουν τα «μίνι καζίνο» το ένα μετά το άλλο. .

Κόσμος

  • Κούβα: Εντοπίστηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Μπόινγκ. Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737-200 που συνετρίβη την Παρασκευή λίγο μετά την απογείωσή του από την Αβάνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 107 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις, ανακοίνωσε σήμερα το κουβανικό υπουργείο Μεταφορών. .
  • Τσετσενία: Τρεις νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία . Δύο αστυνομικοί και ένας πιστός έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε ορθόδοξη εκκλησία στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, το Γκρόζνι. .
  • Κούβα: Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα γύρω από τη συντριβή του Μπόινγκ. Το διήμερο πένθος άρχισε επίσημα σήμερα στην Κούβα, την επομένη του αεροπορικού δυστυχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο 107 ανθρώπων και τον τραυματισμό τριών που χαροπαλεύουν. .
  • Δύο νεκροί από επίθεση ενόπλου στην πόλη Σααρμπρούκεν της Γερμανίας. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν ένοπλος εισέβαλλε σε καφετέρια Starbucks στην πόλη Σααρμπρίκεν της νοτιοδυτικής Γερμανίας και άνοιξε πυρ. .
  • Συγκινητικό και χαρούμενο χαρακτήρισε τον γάμο ο πατέρας της Μαρκλ. "Συγκινητικός και χαρούμενος" ήταν ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, όπως δήλωσε ο πατέρας της νύφης, ο οποίος παρακολούθησε τον γάμο της κόρης του στην τηλεόραση από την Καλιφόρνια, εκφράζοντας περηφάνια για το ευτυχές γεγονός και τη λύπη του δεν μπόρεσε να παραστεί. .

Πολιτική

  • Καταδικάζει την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη ο πολιτικός κόσμος. Μηνύματα συμπαράστασης προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου προπηλακισμού σε εκδήλωση για την ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων, εκφράζει ο πολιτικός κόσμος, καταδικάζοντας παράλληλα την φασιστική, όπως αναφέρουν, επίθεση προς το πρόσωπό του. .
  • Θετικός στη Μακεδονία του Ίλιντεν ο Ζάεφ - Αποστάσεις από Μαξίμου. Υπέρ της προοπτικής ονομασίας της ΠΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» τάχθηκε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση επί της συγκεκριμένης πρότασης, αποδεχόμενος την ονομασία «Republika Ilindenska Makedonija» για όλες τις χρήσεις, δηλαδή erga omnes. .
  • Γιλντιρίμ: Παράλογη η απαίτηση για προνομιακή αντιμετώπιση των δύο Ελλήνων. «Η νομική διαδικασία την οποία αντιμετωπίζουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, που εισήλθαν παράνομα στην Τουρκία, είναι η ίδια που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι παραβιάζουν τους τουρκικούς νόμους» σημειώνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. .
  • ΚΕΔΕ: Ο Τσίπρας θέλει να λειτουργούν οι δήμοι όπως οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Σκληρή ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, αναφορικά με την ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. .
  • Τσίπρας: Αν υπήρξε μία κυβέρνηση που τα κατάφερε αυτή είναι η δικιά μας. Αναλάβαμε την ευθύνη, δεσμευόμενοι ολόψυχα στον σκοπό να δώσουμε αυτήν τη μάχη» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. .

Οικονομία

  • Τι προβλέπει η συμφωνία με τους θεσμούς για θέματα του υπουργείου Εργασίας. Συμφωνία επιτεύχθηκε στα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. .
  • Το ΔΝΤ χαιρετίζει την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για τέταρτη αξιολόγηση. .
  • Τσακαλώτος:Έκλεισε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την τέταρτη αξιολόγηση. Έκλεισε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) με τους θεσμούς για την τέταρτη αξιολόγηση δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. .
  • Spiegel - Handelsblatt: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. “Το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα θα τερματιστεί χωρίς οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ” γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε άρθρο με τίτλο «Ελληνική κρίση - Το ΔΝΤ πριν την έξοδο (από το πρόγραμμα)». .
  • Γερμανός ο επόμενος επικεφαλής της ΕΚΤ; . Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα, και η στιγμή είναι κατάλληλη. .

Αθλητισμός

  • Ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης στα ΡΕΣΤΕΙΑ 2018 του Α.Ο.Π.Φ.. Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Τελετή έναρξης ΡΕΣΤΕΙΑ 2018, ένας από τους παλαιότερους διασυλλογικούς αγώνες κολύμβησης που διοργανώνονται από τη δεκαετία του 1960 από τοΝ Αθλητικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου με την συνεργασία της Κ.Ο.Ε., το Σάββατο 19 Μαίου στο Ανοικτό Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου. .
  • Στην προημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 προκρίθηκαν ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Τεράστιο «διπλό» στο ΟΑΚΑ, με το οποίο έγραψε το 2-0 στη σειρά της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ της Α1 Ανδρών, που του χάρισε την πρόκριση στην τετράδα, πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ. .
  • Μπλόκο στην έναρξη του πρωταθλήματος από τους τηλεοπτικά άστεγους!. Αποφασισμένες να βάλουν λουκέτο στο πρωτάθλημα είναι οι ομάδες που έχουν μείνει χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο - Oι έξι «άστεγοι» προτίθενται να μην υπογράψουν την προκήρυξη. .
  • Συνεχίζουν «αγκαλιά» Σίτι και Γκουαρντιόλα. Ρίχνει... άγκυρα στο Μάντσεστερ ο Πεπ Γκουαρντιόλα! Η Σίτι ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Καταλανό κόουτς! .
  • FIFA vs UEFA: Σκληραίνει η κόντρα για τις μεγάλες αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Η FIFA πιέζει για την θεσμοθέτηση δύο διοργανώσεων, ενός βαθιά αναβαθμισμένου Μουντιάλ Συλλόγων που θα λαμβάνει χώρα ανά τέσσερα χρόνια με τη συμμετοχή 24 κορυφαίων ομάδων και μίας Λίγκας εθνικών ομάδων. Οι δύο διοργανώσεις θα μπορούσαν να αποφέρουν τεράστια κέρδη στους συμμετέχοντες. Σθεναρή άμυνα παίζει όμως η UEFA, που φοβάται απαξίωση του δικού της προϊόντος. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου