Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 10 Μαΐου, 2018

  • Μυστήριο με 69χρονη που διασώθηκε ανοιχτά του Πειραιά. Η 69χρονη νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ στο Θριάσιο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής οι συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.
  • Πρίγκιπας Κάρολος: Είμαστε όλοι Έλληνες. Για τις θυσίες που έχει πραγματοποιήσει ο ελληνικός λαός στα χρόνια της κρίσης έκανε λόγο ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Ειδική αναφορά έκανε στις ελληνικές ρίζες του, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει με τη χώρα μας .
  • Φυτράκης: Με το νόμο Παρασκευόπουλου έγινε διαχειρίσιμος ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές. Για τα οφέλη του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών μίλησε ο γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.
  • Προκλήσεων συνέχεια με 31 παραβιάσεις από την Τουρκία. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν κατά πάγια τακτική και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία (εμπλοκή).
  • Απόδραση κρατουμένων στο λιμάνι του Πειραιά. Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού προκειμένου προκειμένου να εντοπισθούν κρατούμενοι οι οποίοι κατάφεραν να αποδράσουν. Συνελήφθησαν οι δύο εκ των τεσσάρων.

Κόσμος

  • AT&T: Συνεργαστήκαμε πλήρως με τον ειδικό εισαγγελέα για τον Κόεν. Η εταιρεία AT&T Inc ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε πλήρως με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την υπόθεση των πληρωμών που κατέβαλε στον Μάικλ Κόεν, πρώην δικηγόρο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ..
  • Κιμ: «Ιστορική» ευκαιρία η συνάντησή μου με τον Τραμπ. «Ιστορική» ευκαιρία και «εξαίρετο πρώτο βήμα» για τη βελτίωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο χαρακτήρισε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την επικείμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ..
  • Ξέσπασε… πόλεμος Ιράν – Ισραήλ επί συριακού εδάφους. Επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εξαπέλυσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ιρανικές δυνάμεις που βρίσκονται στο συριακό τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, ενώ το Ισραήλ ανταπέδωσε με μεγάλης κλίμακας αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας. .
  • «Νέες μεγάλες κυρώσεις» κατά του Ιράν ετοιμάζει ο Τραμπ. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει την επιθετική πολιτική του έναντι του Ιράν και ετοιμάζει νέες κυρώσεις σε βάρος του..
  • Σομαλία: Αιματηρή έκρηξη σε αγορά. Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα ακόμη τραυματίστηκαν, όπως δήλωσαν πηγές ασφαλείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Οικονομία

  • Die Zeit: O Πειραιάς το λιμάνι με την ταχύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως. Αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, θα εκτοπίσει το Αμβούργο από την τρίτη θέση στην Ευρώπη.
  • Δραγασάκης: Στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια – Μήνυμα στις τράπεζες. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια τονίζει ο Γ.Δραγασάκης ενώ στέλνει μήνυμα στις τράπεζες λέγοντας ότι μετά τα stress tests που επιβεβαιώνουν ότι έχουν επαρκή κεφαλαιοποίηση στόχος είναι η μείωση των κόκκινων δανείων και η πιο ενεργή παρουσία τους στη χρηματοδότηση της οικονομίας.
  • Καραμούζης: Οι πέντε «δράκοι» και οι πέντε αναπτυξιακοί καταλύτες για την Ελλάδα. Την ανάγκη να δημιουργηθεί «ευρύτερη κοινωνική, πολιτική και οικονομική σύμπραξη που θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα» επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης.
  • EBRD: Προβλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης στο 2,2% φέτος. Η ανάκαμψη στην Ελλάδα αναμένεται σταδιακά να ενισχυθεί περαιτέρω, μετά από εξαιρετική τουριστική περίοδο το 2017 και την αύξηση της απασχόλησης, λέει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), προβλέποντας ανάπτυξη 2,2% φέτος και 2,3% το 2019.
  • Επενδύσεις 4 δισ. ευρώ στο μικροσκόπιο των ελληνικών ΑΕΕΑΠ. Στην Αθήνα ο επικεφαλής της EPRA για το συνέδριο του RED - Καθοριστική θεωρεί για την Ελλάδα την επόμενη τριετία ο Dominique Moerenhout.

Αθλητισμός

  • Η Σεβίλη νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2 και βλέπει… Ευρώπη. Η Σεβίλη επικράτησε με 3-2 της Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής και ανέβηκε στην 7η θέση που την φέρνει κοντά στο Europa League.
  • Αυτόχειρας η Τσέλσι, απευθείας κόκκινη στο 16′ ο Μαυροπάνος. Αποβλήθηκε στο 16' με απευθείας κόκκινη ο Μαυροπάνος, έ«Χ»ασε την ευκαιρία να πιάσει τη Λίβερπουλ η Τσέλσι .
  • Η Γιουβέντους συνέτριψε τη Μίλαν και πήρε το Κύπελλο [Βίντεο]. Με τέσσερα γκολ, όλα στο 2ο ημίχρονο, η Γιουβέντους σκόρπισε τη Μίλαν και στέφθηκε άξια Κυπελλούχος στην Ιταλία.
  • Πεντάστερη η Μπαρτσελόνα στο αντίο του Ινιέστα στο «Καμπ Νου». Ούτε η Βιγιαρεάλ αποδείχθηκε ικανή να ανακόψει την αήττητη πορεία της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα .
  • Εκτός εντατικής ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Συνεχίζει να βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του θρυλικού προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου