Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Έλληνας ο νέος Δήμαρχος του Lowell, Massachusetts, USA, Πρόκειται για τον κ. Βασίλειο Σαμαρά


Γιά τέταρτη φορά στην ιστορία της ιστορικής πόλης του Lowell ο Δήμαρχος είναι Ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για τον επί 4 χρόνια δημοτικό σύμβουλο και πρώην head master Lowell High School κ. Βασίλειο Σαμαρά. {Προηγήθηκαν οι Ελληνικής καταγωγής: Γεώργιος Ηλιάδης 1951-52, Ελένη Σάμπσον 1964-65 & 1972-73, Αναστάσιος Πούλιος, 1992-93).

Από νωρίς το πρωί είχαμε μάθει τα νέα ότι ο μέχρι τώρα δήμαρχος κ. Edward Kennedy που επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος θα ψήφιζε για νέο Δήμαρχο τον κ. Σαμαρά.
Προσκεκλημμένοι λοιπόν του Δημάρχου βρεθήκαμε λίγο πριν της 10:00πμ στη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο 2 όροφο του Δημαρχείου του Lowell. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη όπως κατάμεστα ήταν και τα θεωρεία στον τρίτο όροφο.
Ορκίστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και μετά έγινε ψηφοφορία μεταξύ τους. Για Δήμαρχος προτάθηκαν οι κ.κ. John Leahy και William “Bill” Samaras.
Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας ο κ. John Leahy προηγείτο το κ. Σαμαρά 4-2 μέχρι τη στιγμή που και οι τρεις εναπομείναντες σύμβουλοι να ψηφίσουν τον κ. Σαμαρά οπότε και εξελέγη.
Ακολούθησε ορκωμοσία του νέου Δημάρχου και μετά ανέβηκε στην έδρα όπου μίλησε γιατί θέλησε να γίνει δήμαρχος και ποιες είναι οι βλέψεις του για την πόλη τα επόμενα δύο χρόνια.
Μεταξύ των άλλων ο κ. Σαμαράς είπε: “Είναι τιμή μου να εκλεγώ δήμαρχος της ιστορικής πόλης, της πρώτης βιομηχανικής πόλης στην Αμερική. Η πόλη μας ήταν διαιρεμένη γύρο από που θα πρέπει να κτιστεί το νέο κτιριακό συγκρότημα του Λυκείου της πόλης (5,000 μαθητές). Πιστεύω ότι η απόφαση του κόσμου που ψήφισε στο δημοψήφισμα της 7ης Νοεμβρίου, 2017 είναι σωστό γιατί και εγώ ήθελα να παραμείνει το Λύκειο εκεί που είναι, στο κέντρο της πόλης. Στα 19 χρόνια που ήμουνα Λυκειάρχης του δεύτερου σε μαθητικό δυναμικό (5,000 μαθητές) στη Μασσαχουσέτη πάντοτε με ενδιέφερε το καλό των μαθητών και αυτό θα κάνω για το Λύκειο. Πέραν από το Λύκειο είναι και άλλα πράγματα που πρέπει να ενδιαφερθούμε για την πόλη όπως είναι η οικονομική ανάπτυξη, η πρόνοια, η συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις. Με συνεργασία έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε σπουδαία πράγματα στη πόλη και να αλλάξουμε την εικόνα της. Το γεγονός ότι έχουμε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στη πόλη μας, το University of Massachusetts, Lowell και το Middlesex College είναι θετικά για την πόλη μας και με συνεργασία μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα”.
Ακολούθησε η ορκωμοσία της Σχολικής Επιτροπής (School Committee) και ακολούθησαν συνεντεύξεις.
Γύρω στις 12:00 το μεσημέρι προσκεκλημένοι του Δημάρχου κ. Edward Kennedy βρεθήκαμε στο Cobble Stone Restaurant για μεσημεριανό.
Καλή επιτυχία στο νέο Δήμαρχο

Η Σύνταξη

Photos:  1η) Ο Δήμαρχος Βασίλειος Σαμαράς, όρθιος, στην έδρα μιλάει για την εκλογή του
2η Ο πρόεδρς της Ομοσπονδίας με τον νέο Δήμαρχο κ. Σαμαρά, στη μέση ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Κέννεντυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου