Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε τέταρτο μνημόνιο

 Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, 2018Με πολυετή επιτροπεία

Κίνημα Αλλαγής: Ο κ. Τσίπρας συμφώνησε τέταρτο μνημόνιο
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος εκτίμησε ότι η πορεία της οικονομίας αποδεικνύει πως με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν είναι δυνατή η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση.Πηγή: Eurokinissi
Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι το αφήγημα της κυβέρνησης περί «καθαρής» εξόδου από το Μνημόνιο και την έξοδο από την κρίση κατέρρευσε, καθώς ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συμφωνήσει και 4ο άτυπο Μνημόνιο με πολυετή επιτροπεία της χώρας και έχει νομοθετήσει νέα δημοσιονομικά μέτρα (περικοπή συντάξεων, μείωση αφορολόγητου) εις βάρος των ελλήνων πολιτών.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, στη συνεδρίασή του που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, εκτίμησε ότι η πορεία της οικονομίας αποδεικνύει πως με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δεν είναι δυνατή η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση.
«Πολύ περισσότερο που έχει ‘‘αλλεργία’’ στις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες οι οποίες οδήγησαν στην κρίση», τονίζει, και επισημαίνει τον αναιμικό ρυθμό ανάπτυξης και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για 130.000 πλειστηριασμούς (με ορίζοντα 4ετίας) ταυτόχρονα με την εγκατάλειψη κάθε μέτρου προστασίας της πρώτης κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών. 
Το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αυξάνει τις δαπάνες για το πελατειακό κράτος, δημιουργώντας νέες γραμματείες ενώ γίνονται αθρόες προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων.

Δεν αντιμετωπίζεται με τις συντηρητικές λογικές της ΝΔ

Σημειώνει τη σημαντική απόκλιση των δημοσίων εσόδων για το 2017, αναφέροντας παράλληλα πως «οι εξοντωτικοί φόροι οδηγούν σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και τους νησιώτες του Αιγαίου, ενώ δίνονται μεγάλα φορολογικά κίνητρα για τη δημιουργία καζίνο, αποδεικνύοντας το πώς εννοούν τη «Δίκαιη Ανάπτυξη» οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».
«Η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με τις συντηρητικές λογικές της Νέας Δημοκρατίας, που εμμένει σε καταδικασμένες πολιτικές του παρελθόντος της, οι οποίες οδήγησαν στην κρίση», υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής και δηλώνει αποφασισμένο με τις δικές του προτάσεις, με το αναπτυξιακό του σχέδιο, να συμβάλει καθοριστικά στην «εθνική γραμμή» που θα οδηγήσει στην ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση και στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα διαδικαστικά του συνεδρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαφωνίες για τον καθορισμό των συνέδρων. Ως επικρατούσα λύση φαίνεται να είναι: Το 50% των συνέδρων, περίπου 2000, να εκλεγούν από τα μέλη. Ακόμη 2.000 να οριστούν από τα κόμματα και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ θα υπάρξει και κλήρωση για 250 με 300 γυναίκες. Το σύνολο των συνέδρων υπολογίζεται γύρω στους 4.500.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου