Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ερχονται τα κινητά τηλέφωνα που θα βλέπουν μέσα στους τοίχους



Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2018
Τα τελευταία χρόνια διάφορες ερευνητικές ομάδες προσπαθούν να αναπτύξουν συστήματα που ξεπερνούν τα όποια εμπόδια παρεμβάλλονται από το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης του συστήματος στο σημείο που θέλει να δει τι συμβαίνει.
Πρόκειται για συστήματα τα οποία θα επιτρέπουν στους χρήστες τους να μπορούν να βλέπει τι υπάρχει πίσω από γωνίες, μέσα σε τοίχους κ.α.
Ο Ντανιέλε Φάτσιο, καθηγητής κβαντικών τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και ο Στίβεν Μακ Λάφλιν επικεφαλής της Σχολής Φυσικών Επιστημών και Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Heriot-Watt στο Εδιμβούργο μελέτησαν την πρόοδο που υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα εξετάζοντας τα συστήματα και τις τεχνολογίες που αναπτύσσονται.
Οι δύο επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει προχωρήσει σε σημείο τέτοιο ώστε να είναι έτοιμη να ενσωματωθεί στα επόμενης γενιάς κινητά τηλέφωνα. Οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων εκτός από την λήψη φωτογραφιών και βίντεο θα επιτρέπουν στον κάτοχο τους να βλέπει τι υπάρχει στην άλλη πλευρά ενός τοίχου.
Η πιο ενδιαφέρουσα έρευνα στον συγκεκριμένο τομέα γίνεται από ερευνητές του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του ΜΙΤ. Οι ερευνητές αναπτύσσουν ένα σύστημα που αποτελείται από κάμερες που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς και λειτουργεί με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης. Το σύστημα μπορεί να επεξεργάζεται τις αντανακλάσεις του φωτός από κάθε είδους άψυχα και έμψυχα αντικείμενα, να επεξεργάζεται τις σκιές αλλά και κάθε άλλη πηγή που μπορεί να του προσφέρει πληροφορίες για το τι υπάρχει σε σημεία που δεν υπάρχει άμεση οπτική πρόσβαση. Η επεξεργασία των δεδομένων αποκαλύπτει τις υπάρχει πίσω από γωνίες και τοίχους. Σύμφωνα με τους ερευνητές του ΜΙΤ το σύστημα αυτό μπορεί να βοηθήσει πυροσβέστες και γενικά μέλη αποστολών διάσωσης αλλά οι εφαρμογές είναι πολλές.
Το σύστημα αυτό θα μπορεί να ενσωματωθεί παραδείγματος χάριν στα αυτόνομα αυτοκίνητα ώστε να διαπιστώνουν αν υπάρχουν πεζοί σε κάποιο τυφλό σημείο.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου