Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, 2018

  • Βρέφος ενός έτους ανέσυραν σώο οι πυροσβέστες κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.
  • Στην προβλήτα του Ναύσταθμου Σαλαμίνας προσέκρουσε το βράδυ της Τρίτης, κατά τη φάση της πρόσδεσής του, το αρματαγωγό «Λέσβος» με αποτέλεσμα να υποστεί πλευρικό σκίσιμο μήκους περίπου δυο μέτρων.
  • Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην έκθεση θαλάσσιου τουρισμού του Ντίσελντορφ ο υπ.Ναυτιλίας μίλησε στη DW για το τέλος της κρίσης, ενώ αποκλείει εκλογές φέτος. «Έχω μνήμες από το σταθμό σας», λέει.
  • Επίθεση στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση τους στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς», Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ευρωβουλευτής εκφράζει την απαισιοδοξία του για εξεύρεση λύσης και τονίζει ότι παίζονται κομματικά παιχνίδια σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.
  • Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Τάκης Βουδούρης, ο οποίος είχε διατελέσει τρεις φορές Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (1974, 1977, 1985) και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης του κόμματος την περίοδο 1994-1997.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη.
  • Κατάθεση από τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, πήρε η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.
  • Βίντεο που εικονίζει τον αποσχιστή πρώην πρόεδρο της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, να φιλά την ισπανική σημαία έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ιβηρική χώρα.
  • Οι αστυνομικές αρχές του Πακιστάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται ότι είναι κατά συρροή δολοφόνος και πιστεύεται ότι ήταν ο άνθρωπος που βίασε και σκότωσε την 7χρονη Ζαϊνάμπ Ανσάρι πριν από περίπου 15 ημέρες.
  • Βέλγοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Γάνδης σήμερα, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση VRT.

Οικονομία

  • Υπογραμμίζοντας ότι «το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο από καμία άποψη», ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος είπε ότι «έχει ξεκινήσει η τεχνική ανάλυση για τα διάφορα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την μείωση του βάρους του χρέους στην ελληνική οικονομία».
  • Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα διάσωσης μετά τη λήξη του τρέχοντος, τρίτου, προγράμματος, εκτιμά ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, ενώ προβλέπει ότι τελικά δεν θα χρειαστεί και να καταβληθεί το σύνολο των 86 δισ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί. Δεν παραλείπει δε να τονίσει το έντονο γερμανικό ενδιαφέρον να παραμείνει στην Ελλάδα η δημοσιονομική πειθαρχία και μετά την εκπνοή του προγράμματος και να εφαρμοστούν περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
  • Προς αυστηρότερη μετα-μνημονιακή επιτήρηση από ό,τι είχαν οι άλλες χώρες της ευρωζώνης που εξήλθαν απο προγράμματα διάσωσης, δείχνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM, συνδέοντας τη με τα μεγαλύτερα ποσά που δανείστηκε η χώρα από τους εταίρους. Ειδικά εάν υπάρξει επιπρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, οι θεσμοί θα επισκέπτοντα συχνά την Αθήνα.
  • Υπεγράφη μεταξύ των μερών η σχετική συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της Cyta Hellas Telecommunications SA στον προτιμώμενο προσφοροδότη Vodafone-Panafon Hellenic Telecommunications SA, «σε συνέχεια της πολυδιάστατης διαδικασίας του διεθνούς διαγωνισμού διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Cyta Hellas, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες», όπως γνωστοποίησε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta).
  • Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Τρίτη στη χρηματιστηριακή αγορά εν μέσω υποχώρησης των αποδόσεων των 2ετών και 5ετών ομολόγων σε ιστορικά χαμηλά. Η αγορά διέσπασε ανοδικά τα επίπεδα των 870 μονάδων και επέστρεψε στα επίπεδα των αρχών του 2015. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 872,00 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,62%.

Αθλητισμός

  • Με μοναδικούς απόντες τους μακροχρόνια τραυματίες Μάνταλο, Γιόχανσον, Τσόσιτς και χωρίς κάποιο απρόοπτο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον πρώτο αγώνα της... σειράς εναντίον του Ολυμπιακού. Δεκαεννέα ποδοσφαιριστές αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο ενόψει της αυριανής (24/1, 19:30 - Cosmotesports) αναμέτρησης, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης».
  • Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Τετάρτη (19:30) την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Οι πρωταθλητές Ελλάδος ολοκλήρωσαν, με την προπόνηση της Τρίτης, την προετοιμασία τους για την σημαντική αναμέτρηση με τον δικέφαλο και ο Όσκαρ Γκαρθία ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας του. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Οτζίτζα Οφόε και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί έμειναν, όπως αναμενόταν, εκτός αποστολής καθώς δεν ήταν έτοιμοι για να αγωνιστούν.
  • Οι μέρες περνούν και το οικονομικό ολοένα και πιέζει περισσότερο τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Οι επιλογές που έχουν οι «πράσινοι» είναι ελάχιστες και με το σκεπτικό αυτό τις τελευταίες ώρες προσπαθούν να τελειώσουν με τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για το σύλλογο τις πωλήσεις των Ροντρίγκο Μολέδο και Λούκας Βιγιαφάνιες.
  • Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ την Τετάρτη, ξεχωρίζει από τους πρώτους αγώνες για τη φάση των «8» του κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό σημαίνει πως μεταξύ των δύο αγώνων θα υπάρχει και η μάχη των δύο για το πρωτάθλημα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για τέταρτη συνεχή σεζόν ΑΕΚ και Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι στο θεσμό. Το άλλο σημαντικό ζευγάρι είναι αυτό μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου, ενώ ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί τη Λαμία και ο ΠΑΣ Γιάννινα τη Λάρισα.
  • Στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ελλάς Βερόνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάγκος Βούκοβιτς. Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό για έξι μήνες, διατηρώντας, παράλληλα, προοπτική αγοράς για το προσεχές καλοκαίρι, αντί δύο εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου