Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Το Μητρώο Πολιτών συνδέει υπηρεσίες ληξιαρχείου και δημοτολογίου

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, 2018Για μείωση της γραφειοκρατίας δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης

Το Μητρώο Πολιτών συνδέει υπηρεσίες ληξιαρχείου και δημοτολογίου
«Αποφασιστική τομή εξαιρετικής σημασίας για μια εντελώς διαφορετική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, προς όφελος του πολίτη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, την ενεργοποίηση, από την περασμένη Δευτέρα, του Μητρώου Πολιτών
«Αποφασιστική τομή εξαιρετικής σημασίας για μια εντελώς διαφορετική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, προς όφελος του πολίτη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, την ενεργοποίηση, από την περασμένη Δευτέρα, του Μητρώου Πολιτών.

Πρόκειται για το πληροφοριακό σύστημα, το οποίο συνδέει υπηρεσίες ληξιαρχείου, δημοτολογίου, καθώς και το ειδικό ληξιαρχείο Αθηνών, με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Στο νέο σύστημα έχουν διασυνδεθεί, έως σήμερα, 6 φορείς, ενώ προοπτικά αναμένεται να εντάσσονται λειτουργικά ολοένα και περισσότεροι φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, από την ημερομηνία λειτουργίας του νέου συστήματος έως σήμερα, έχουν συνταχθεί 4.106 ληξιαρχικές πράξεις, έχουν δημιουργηθεί 3.539 δημοτολογικές μερίδες και έχουν εκδοθεί 22.235 πιστοποιητικά από τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια της χώρας. Παράλληλα, μέσα από την διαλειτουργικότητα με τρίτους φορείς έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 51.100 συναλλαγές.
Στη δήλωσή του ο υπουργός επισημαίνει ότι «πρόκειται για ένα σύστημα πολλαπλού και πολλαπλασιαστικού οφέλους, το οποίο ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για τη διαλειτουργικότητα των βάσεων δεδομένων υπηρεσιών του Δημοσίου», καθώς όπως ανέφερε μειώνει  τη γραφειοκρατία, ελαφρύνοντας το έργο των υπηρεσιών και το διοικητικό βάρος των υπαλλήλων, καθώς επίσης μειώνονται οι χρόνοι, οι  μετακινήσεις και τα  έξοδα για τους πολίτες. «Καθώς θα αυξάνονται οι διασυνδέσεις φορέων με το «Μητρώο Πολιτών», την επόμενη περίοδο, τόσο θα περιορίζεται η υποχρέωση των πολιτών να λαμβάνουν και να προσκομίζουν οι ίδιοι τα σχετικά έγγραφα. Τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος» επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Σημειώνεται ότι το Μητρώο Πολιτών είναι έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο των ΕΣΠΑ 2007-2013 και ΕΣΠΑ 2014-2020, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Τον συντονισμό του έργου έχει το υπουργείο Εσωτερικών, ως κύριος του έργου, και τη διαχείρισή του η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., ως δικαιούχος του έργου.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου