Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Τρίζει η καρέκλα της Μέι - Brino αντί για Brexit;

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2018

Πληθαίνουν τα πισώπλατα «μαχαιρώματα»

Τρίζει η καρέκλα της Μέι - Brino αντί για Brexit;
Οι δεξιοί επικριτές της Τερέζα Μέι την υποπτεύονται ότι αντί για το καθαρό Brexit που εκείνοι επιθυμούν, η πρωθυπουργός θα δρομολογήσει την Βρετανία σε Brino - από τα αρχικά του «Brexit in Name Only» που σημαίνει «Brexit μόνο κατ’ όνομα».

Η καρέκλα της βρετανίδας πρωθυπουργού τρίζει όλο και περισσότερο. Τις τελευταίες ημέρες, πληθαίνουν τα πισώπλατα μαχαιρώματα από στελέχη του κόμματός της ενώ την Τρίτη, η Βουλή των Λόρδων άρχισε να συζητά την ψήφιση 10 κρίσιμων τροπολογιών στη νομοθεσία περί Brexit. Μία από τις τροπολογίες αυτές, αν περάσει, θα ακυρώσει τα σχέδια να ψηφιστεί σε νόμο η ημερομηνία του Brexit, το οποίο σημαίνει ότι θα είναι ευκολότερο να αναβληθεί η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Πιο επικριτικοί απ’ όλους είναι όσοι ανήκουν στην πτέρυγα του Συντηρητικού Κόμματος που επιθυμεί ένα σκληρό Brexit, δηλαδή πλήρη αποκοπή των σχέσεων με την ΕΕ, γιατί φοβούνται ότι η Μέι συντάσσεται όλο και περισσότερο με εκείνους που προτιμούν ένα μαλακό Brexit, δηλαδή διατήρηση σχετικά στενών σχέσεων με τις Βρυξέλλες.

Ο επιχειρηματικός κόσμος, από την άλλη πλευρά, επιθυμεί διακαώς μια μεταβατική συμφωνία προκειμένου να αποφευχθεί ένα οικονομικά καταστροφικό Brexit τον Μάρτιο του 2019. Αλλά το τίμημα μιας μεταβατικής συμφωνίας είναι ότι στη διάρκειά της, η Βρετανία θα παραμείνει δεσμευμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία χωρίς όμως να έχει δικαίωμα ψήφου στην διαμόρφωσή της, θα συμμετέχει στον προϋπολογισμό της ΕΕ και θα συνεχίσει να αποδέχεται την ελεύθερη μετακίνηση ευρωπαίων πολιτών στην επικράτειά της _ ένας από τους κορυφαίους οπαδούς του σκληρού Brexit, ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, θεωρεί ότι οι όροι αυτοί θα καταστήσουν την Βρετανία «υποτελή» στην ΕΕ.

Αλλά οι υποστηριχτές του σκληρού Brexit δεν είναι ενωμένοι μεταξύ τους. Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της Μέι ελευθέρωσε την θέση του επικεφαλής της European Research Group, στην οποία ανήκουν Συντηρητικοί βουλευτές υπέρ του Brexit. Την θέση αυτή κατέλαβε ο Ρις-Μογκ, ένας ιδιόρρυθμος υπερδεξιός που πλασάρεται πλέον σαν πιθανός διάδοχος της Μέι. Η άνοδος του Ρις-Μογκ ανησύχησε τον μέχρι σήμερα κορυφαίο Συντηρητικό οπαδό του Brexit και έτερο πιθανό διάδοχο της πρωθυπουργού, τον υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος υψώνει ακόμη πιο δυνατά την φωνή του ανταγωνιζόμενος τον Ρις-Μογκ και, παράλληλα, προκαλώντας προβλήματα στην Μέι.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Μέι κατάφερε να επιζήσει στη Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι σήμερα κυρίως επειδή θεωρείται ότι συμβιβάζει ένα υπουργικό συμβούλιο διαιρεμένο ανάμεσα σε όσους επιθυμούν ένα σκληρό Brexit και σε όσους επιθυμούν ένα μαλακό. Όσο όμως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, η Μέι θα μπορεί όλο και δυσκολότερα να κάθεται στην μέση, εκτιμά η αμερικανική εφημερίδα.

Τάνια Μποζανίνου
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου