Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Αρχιεπισκοπικός εμφύλιος σπαραγμός


Του Θεοδώρου Καλμούκου 



Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2018

Ο κ. Ιερώνυμος -Τζέρι- Δημητρίου σε παλαιότερη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.

Συνέβη και αυτό, ο πάλαι ποτέ ισχυρός ανήρ της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Τζέρι Δημητρίου, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Εκτελεστικού Διευθυντή μίλησε και μάλιστα γραπτώς δια επιστολής και είπε πολλά, πάρα πολλά ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά.
Εκανε κυριολεκτικά αποκαλυπτήρια του μέχρι χτες προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, ο οποίος όχι μία όχι δύο αλλά πάλιν και πολλάκις έριξε τον κ. Τζέρι Δημητρίου στο πυρ λέγοντας ότι δεν ήξερε τίποτε για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής λες και δεν ήταν αυτός Αρχιεπίσκοπος.
Κι έτσι το τόλμησε ο κ. Τζέρι Δημητρίου και τράβηξε το προσωπείο του προϊσταμένου του Γέροντος Αμερικής και μάλιστα γραπτώς. Βέβαια ο κ. Δημητρίου προέβη στην επιστολογραφία αφού έλαβε το ραβασάκι από την Αρχιεπισκοπή να επιστρέψει τα χρήματα από τις «υπερβάσεις» για να το πούμε κομψά και αφού κόπηκε η αποζημίωση -severance pay- των $300.000 (τριακοσίων χιλιάδων δολαρίων) το οποίο επέμενε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος να του δοθεί.
Δεν ξέρω αν πέρασε ποτέ από το νου του Σεβασμιοτάτου πόσα κεριά θα πρέπει να πουλήσουν οι κοινότητες ή πόσα ψητά γουρουνάκια και άλλα σφάγια, πόσες χιλιάδες λουκουμάδες να πουληθούν στα θρυλικά Ελληνικά φεστιβάλ για να καταβληθούν τα $300.000 ζωντανά χιλιάρικα στον κ. Τζέρι Δημητρίου.
Από τη στιγμή που είδε ο κ. Τζέρι ότι «οι υπερβάσεις» και άλλα πολλά πήραν τη στενή οδό προς τον Εισαγγελέα, αποφάσισε να βγει στο ξέφωτο και να τα παίξει όλα για όλα, απευθυνόμενος προς τον μέχρι χτες προϊστάμενο και πνευματικό του πατέρα Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο, περνώντας το μήνυμα έντονα και δυνατά ότι μαζί τα κάναμε και μαζί θα πάμε…
Ρώτησε ο κ. Τζέρι ευθαρσώς ή μάλλον σε οργίλο ύφος την ερώτηση, «δεν είσαστε εσείς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατά τα τελευταία 17 χρόνια;». Φοβερή ερώτηση η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρεξήγησης ή ελιγμού ή στροβιλισμού και δικαιολογίας.
Κι ακόμα ο κ. Τζέρι τράβηξε το προσωπείο του Σεβασμιοτάτου όταν του είπε «δεν ήσασταν εσείς που συμμετείχατε στις συνεδριάσεις με τον κ. Καλατράβα συζητώντας για τις αλλαγές και συμφωνούσατε για τις αυξήσεις των εξόδων; Δεν σας ελέχθη προτού επιλεγεί ο κ. Καλατράβα, πως εάν τον επιλέξετε ως Αρχιτέκτονα για τον Αγιο Νικόλαο, σίγουρα ο προϋπολογισμός θα διπλασιαζόταν από ό,τι είχε αρχικά υπολογισθεί;
Εάν δεν γνωρίζατε αυτές τις οικονομικές καταστάσεις της Αρχιεπισκοπής μας όπως ισχυρίζεστε, τότε ποιος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος με τον οποίον συνεργαζόμουν αυτά τα 17 χρόνια; Ποιος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος τον οποίον θεωρούσα πνευματικό πατέρα και ηγέτη αυτά τα περασμένα 17 χρόνια;
Ποιον υπηρετούσα όταν δεχόμουν προσωπικές επιθέσεις, όταν σας υπερασπιζόμουν αυτά τα 17 χρόνια; Ποιος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος με τον οποίον συναντήθηκα και συνομίλησα μαζί του χιλιάδες φορές όταν κάναμε αυτές και μερικές φορές πολύ δύσκολες αποφάσεις;
Η απάντηση, καθώς γνωρίζετε Σεβασμιότατε, είναι ναι, εσείς είσαστε. Εσείς λαμβάνατε αποφάσεις, εσείς γνωρίζατε τα τεκμήρια για όσα κάναμε και πού πήγαινε η Αρχιεπισκοπή. Εσείς είσθε ο Αρχιεπίσκοπος και εσείς είσθε υπεύθυνος για όλες αυτές τις αποφάσεις πολλές από τις οποίες είναι τεκμηριωμένες με επιστολές και υπομνήματα».
Αλήθεια έπειτα από αυτό το συνταρακτικό αποκαλυπτήριο γράμμα του πιο στενού συνεργάτη του Αγίου Αμερικής, πώς εξακολουθεί να θέλει να συνεχίσει να ποιμαίνει τον Λαό του Θεού; Πού είναι η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος να ορθώσει ανάστημα, να βγουν δύο ή τρεις επιτέλους και να πουν «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» και να ζητήσουν από τον Αρχιεπίσκοπο έστω τώρα την εσχάτη ώρα να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το αυτονόητο αντί να προσπαθεί να κρύβονται και εκείνος και η Σύνοδος εδώ πίσω από ανακοινωθέντα και τις μεθοδευμένες δηλώσεις του Πρωτοσυγκέλου, του Επισκόπου Φιασιανής Αντωνίου, διότι ο περίγελως μετατρέπεται σε λοιδορία της ίδιας της Εκκλησίας.
Τα πράγματα αποκαλύφθηκαν πλήρως, η Αρχιεπισκοπή ήταν ένα ξέφραγο αμπέλι μέσα στο οποίο επιτήδειοι επ’ ονόματι του Χριστού είχαν στήσει γλεντοκόπημα εντελώς ανεξέλεγκτα, εντελώς ασύδοτα. Και βέβαια πρέπει να επιστρέψει ο κ. Τζέρι «τις υπερβάσεις», αλλά και ο έτερος αποπεμφθείς από την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής κ. Βουρβούλιας τα «έξοδα» ταξιδιών, αφού στο κάτω-κάτω της γραφής εθελοντής ήταν.
Αλήθεια ποίος ή ποιοι όριζαν τους μισθούς υπαλλήλων όπως του κ. Τζέρι Δημητρίου και με ποια κριτήρια;
Ενας Θεός ξέρει μπροστά σε εκπλήξεις θα βρεθεί η πλήθουσα Εκκλησία όταν δοθούν στη δημοσιότητα οι μισθοί των υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής μικρόσχημων και μεγαλόσχημων. Γιατί να μη γνωρίζει η Εκκλησία, δηλαδή το Λαϊκό Σώμα, οι άνθρωποι μας των κοινοτήτων που συντηρούν τους πάντες και τα πάντα, πόσος είναι ο μισθός, τα ευεργετήματα και τα έξοδα παραστάσεως συμπεριλαμβανομένων και της πιστωτικής κάρτας American express τμηματαρχών και αξιωματούχων της Αρχιεπισκοπής;
Και λίγο πριν την κατακλείδα της επιστολής ο κ. Δημητρίου έριξε ισχυρή την προειδοποίηση προς τον μέχρι προ πενταμήνου πνευματικό του πατέρα και προϊστάμενο Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο, ως εξής: «Αυτό που δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω είναι να παραμείνω σιωπηλός και να επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος».
Αμφιβάλλει μήπως κανείς ότι ο κ. Δημητρίου έχει πολλά να πει; Αλλωστε έχει 17 χρόνων συσσωρεμένη γνώση.
Τελειώνοντας να πω πως έχει αργήσει ο έλεγχος και για τις Μητροπόλεις διότι και εκεί είναι «βάθος αμέτρητο».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου