Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, 2018

  • «Το πρώτο θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό του αλυτρωτισμού» ξεκαθάρισε Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, χαρακτηρίζοντας εκτός πραγματικότητας όσα λέγονται περί «σαλαμοποίησης» του θέματος. Παράλληλα απέρριψε τα περί ενδιάμεσης συμφωνίας για σταδιακή χρήση του ενιαίου ονόματος της ΠΓΔΜ έως την ένταξη στην ΕΕ. Προέκρινε δε, ως καλύτερη λύση η λέξη που θα συμφωνηθεί για σύνθετη ονομασία να μην είναι στα αγγλικά αλλά στα σλαβικά και αμετάφραστη.
  • Ως ανεξάρτητος βουλευτής, ο κ. Μίχος θα εκπροσωπεί στη Βουλή τις θέσεις και τις απόψεις του ΛΑΟΣ είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
  • Παραδεκτή για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έγινε αναφορά που κατέθεσαν οι δήμαρχοι νησιών του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, μαζί με τις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενώσες Δήμων. Στην αναφορά που κατατέθηκε στοιχειοθετείται η άνιση μεταχείριση των νησιών, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, όσον αφορά τον ΦΠΑ και την κατάργηση του μειωμένου ποσοστού.
  • Την απαίτησή του να «αλλάξει η διαπραγμάτευση και να ξεκινήσει από μηδενική βάση» επανέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματός του.
  • Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας Αιγιαλείας και της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή εξέδωσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μέσω του προσωπικού του ιστολογίου.

Κόσμος

  • Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας πρότεινε τη Δευτέρα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στα τέλη Μαΐου για τη φιλελευθεροποίηση του νομικού καθεστώτος των αμβλώσεων στη συντηρητική καθολική χώρα – από τα πιο αυστηρά στον κόσμο –, δίνοντας για πρώτη φορά έπειτα από 35 χρόνια στους ψηφοφόρους την ευκαιρία να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την αλλαγή του νομικού πλαισίου.
  • Τον «προβληματισμό» των ΗΠΑ για «τις προσπάθειες των ρωσικών αρχών να καταπνίξουν την αντιπολίτευση» εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά την προσωρινή σύλληψη του αντιπολιτευόμενου ηγέτη, Αλεξέι Ναβάλνι.
  • Ελεύθερη μετά από έναν μήνα κράτησης αφέθηκε μία γυναίκα 31 ετών και μητέρα ενός παιδιού, η οποία είχε συλληφθεί να κυκλοφορεί δίχως μαντίλα στο Ιράν.
  • Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε τη Δευτέρα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι όμιλοι Volkswagen, Daimler και BMW χρησιμοποιούσαν όχι μόνο πιθήκους αλλά και ανθρώπους σε πειράματά τους με στόχο να διαπιστώσουν αν τα καυσαέρια των ντιζελοκινητήρων είναι επιβλαβή στα... πρωτεύοντα θηλαστικά. Συγγνώμη ζήτησε η Volkswagen, αποστάσεις πήραν οι Daimler και η ΒΜW, ενώ σε παρέμβαση για το θέμα προχώρησε και η κυβέρνηση Μέρκελ.
  • Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI, Άντριου Μακέιμπ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ για μεροληπτική στάση εναντίον του, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος. Κανένα ρόλο δεν διαδραμάτισε στην παραίτηση του αναπληρωτή διευθυντή του FBI, Άντριου Μακέιμπ, ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας.

Οικονομία

  • Την είσοδό της στη λιανική αγορά φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η ELPEDISON προσφέροντας παράλληλα ειδική προσφορά για να προσελκύσει νέους πελάτες.
  • Την επανενεργοποίηση με τη διαδικασία του fast track του επενδυτικού σχεδίου για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης, συμφώνησαν η Enterprise Greece και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
  • «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να επιβάλει άμεσα τα κατάλληλα αντίποινα σε περίπτωση που οι εξαγωγές μας επηρεαστούν από κάθε περιοριστικό για το εμπόριο μέτρο εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών», ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ΕΕ Μαργαρίτη Σχοινά στους ευθείς υπαινιγμούς του Τραμπ για την επιβολή περιορισμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων στις ΗΠΑ.
  • Σε τρεις επιμέρους άξονες στηρίζεται το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων, που είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας: Πρώτον, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ -με δέσμευση για μείωση 30% εντός δύο ετών με ταυτόχρονη εναρμόνιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες. Δεύτερον, τον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας στη μεταβίβαση ακινήτων. Τρίτον, τη δημιουργία κινήτρων για την αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών της χώρας.
  • Ολοκληρώνεται το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018; Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην οικονομία και κατ’ επέκταση στη χώρα; Θα υπάρξει χαλάρωση από την πλευρά των πιστωτών; Θα δοθεί λύση στο χρέος; Τι θα γίνει με τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ψηφιστεί;

Αθλητισμός

  • Αντώνης Καρπετόπουλος και Νίκος Κλόκας στο newsroom του sansimera.gr σχολιάζουν την αγωνιστική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου στη Superleague και αναδεικνύουν τα γεγονότα που καθόρισαν τα αποτελέσματα.  
  • Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βράβευσε τους κορυφαίους της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Το βραβείο ΠΣΑΤ για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή έλαβε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος, ο Παναγιώτης Ρέτσος ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του εξωτερικού και ο Μάρκους Μπεργκ αναδείχθηκε καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής.
  • Παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να θεωρείται ο Εϊμερίκ Λαπόρτ, ο οποίος πήγε τη Δευτέρα στα γραφεία της ισπανικής λίγκας και κατέθεσε τα 65 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στη ρήτρα αποδέσμευσής του από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Γάλλος αμυντικός έχει ήδη συμφωνήσει με την πρωτοπόρο του αγγλικού πρωταθλήματος και πλέον είναι ελεύθερος να υπογράψει, κάτι που αναμένεται να συμβεί έως την Τετάρτη (31/1), οπότε ολοκληρώνεται η χειμερινή μεταγραφική περίοδος.
  • Στο βελγικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Μουσκρόν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργιος Γκαλίτσιος, έπειτα από έξι χρονια παρουσίας στη Λόκερεν. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο έξι μηνών που έχει «οψιόν» ανανέωσης για ένα χρόνο.
  • Ενώ απομένουν 136 ημέρες έως την έναρξη του Μουντιάλ της Ρωσίας, η FIFA έκανε γνωστό ότι από την έναρξη της τρέχουσας περιόδου πωλήσεων στις 5 Δεκεμβρίου 2017, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της (FIFA.com/tickets), έγιναν 4.021.211 αιτήσεις για εισιτήρια. Μία διαδικασία πώλησης, που θα ολοκληρωθεί στις 11:00 (ώρα Ελλάδας), την Τετάρτη στις 31 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου