Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Εξελίξεις για το Σκοπιανό στο Νταβός: Ο Ζάεφ μετονομάζει το αεροδρόμιο και την εθνική από ‘Μέγας Αλέξανδρος’ και ο Τσίπρας συμφωνεί σε σύνθετη ονομασία!

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018
Ένα βήμα προς την αναζήτηση αμοιβαία αποδεκτής λύσης για το Σκοπιανό έγινε στο Νταβός, καθώς μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανακοινωσε ότι θα μετονομάσει το αεροδρόμιο και την εθνική από «Μέγας Αλέξανδρος», θέλοντας έτσι να δώσει ένα έμπρακτο μήνυμα κατά του αλυτρωτισμού.
 Ο Αλέξης Τσίπρας άλλωστε από την πλευρά του μίλησε για λύση στο σύνολο των θεμάτων με σύνθετη ονομασία έναντι όλων (το ενδιαφέρον είναι ότι δεν αναφέρθηκε σε γεωγραφικό προσδιορισμό) και εγγυήσεις κατά του αλυτρωτισμού, που δε θα αφήνουν κανένα ανοιχτό παράθυρο. Και σε κίνηση καλής θέλησης από την ελληνική πλευρά ο κ.Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα κυρώσει τη δεύτερη φάση της διασύνδεσης της γειτονικής χώρας με το Ευρωκοινοβούλιο.
Μετά την τρίωρη συνάντηση, οι κοινές δηλώσεις ξεκίνησαν με τον κ.Τσίπρα να σημειώνει ότι «είμαστε δύο άνθρωποι της νέας γενιάς, δύο προοδευτικοί πολιτικοί σε μία δύσκολη γειτονιά που αγωνιζόμαστε να φέρουμε στο προσκήνιο αυτά που μας ενώνουν, βρίσκοντας λύσεις σε αυτά που μας χωρίζουν» και να στέλνει το μήνυμα ότι προκειμένου να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία και η ένταξη στο ΝΑΤΟ, που επιθυμεί η γειτονική χώρα, πρέπει να βρεθεί λύση στο σύνολο των ανοικτών θεμάτων.
Κατέστησε δε σαφές ότι πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο χώρες σε μια σύνθεση ονομασία με ισχύ έναντι όλων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοίνωσε πως οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν υπό την εποπτεία τους τις διαβουλεύσεις που διεξάγονται υπό τον ΟΗΕ
«Και οι δυο μας έχουμε την επιθυμία να αντιμετωπίσουμε τις υπαρκτές διαφορές μας με ρεαλισμό και υπευθυνότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε στο Νταβός με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.
«Δεν θέλουμε να λύσουμε απλά το θέμα του ονόματος, αλλά θέλουμε να θέσουμε τις σχλεσεις των δύο χωρών μας σε στέρεα θεμέλια. Στα θεμέλια του αλληλοσεβασμού και της καλής γειτονίας. Που σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το αλυτρωτισμό σε όλες του τις μορφές και μάλιστα με εγγυήσεις ότι δεν θα αφήσουμε κανένα ανοιχτό παράθυρο, ώστε να δημιουργηθούν εκ νέου παρόμοιες προκλήσεις στο μέλλον», είπε ο κ. Τσίπρας.
Επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τον διαβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένος να προβεί σε σημαντικές πρωτοβουλίες άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση και υπογράμμισε: «Για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ πρέπει να βρούμε λύση στο σύνολο των ανοιχτών θεμάτων».
Από την πλευρά του ο κ.Ζάεφ τόνισε «θέλουμε να είμαστε εταίροι στην ΕΕ και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ» και εκτίμησε ότι οι δύο πρωθυπουργοί έχουν το πολιτικό όραμα, την αίσθηση ευθύνης και το κουράγιο να βρούν μία λύση σε ένα τόσο μακροχρόνιο πρόβλημα, που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια και το οποίο παραδέχθηκε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
«Η τελική λύση πρέπει να είναι αποδεκτή και απότις δύο μεριές, πρέπει να φροντίσουμε τα συμφέροντα και των δύο χωρών και την εθνική αξιοπρέπεια και των δύο λαών» πρόσθεσε ανακοινώνοντας την αλλαγή ονόματος του αεροδρομίου και της εθνικής οδού που σήμερα λέγονται «Μέγας Αλέξανδρος».
«Η δράση μας δείχνει την καλή μας πίστη, καταδεικνύει το γεγονός ότι δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις σε βάρος του γείτονα μας», δήλωσε ο κ.Ζάεφ, επιβεβαιώνοντας ότι «θα παραμείνουμε δεσμευμένοι στη διαδικασία υπό τον ΟΗΕ και το Νιμιτς» με τους υπουργούς Εξωτερικών υπεύθυνους για τη διαδικασία και τις διαπραγματεύσεις, υπό την επίβλεψη των δύο πρωθυπουργών.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου