Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Η Μαδρίτη «μπλοκάρει» την ευρωπαϊκή προοπτική του Κοσόβου

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2018Δημοσίευμα της εφημερίδας KOHA

Η Μαδρίτη «μπλοκάρει» την ευρωπαϊκή προοπτική του Κοσόβου
(Φωτογραφία: Reuters)
Μία εβδομάδα πριν από την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της στρατηγικής για την διεύρυνση των δυτικών Βαλκανίων, που θα συζητηθεί στις 6 Φεβρουαρίου, η Ισπανία δεν δέχεται να συμπεριληφθεί και το Κόσοβο στη διαδικασία, αποκαλύπτει η εφημερίδα «KOHA» της Πρίστινας.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η Ισπανία με 'non paper' αντιτίθεται σθεναρά όχι μόνο στην προοπτική ένταξης του Κοσόβου στην ΕΕ, αλλά και στην διαδικασία διεύρυνσης επισημαίνοντας ότι, όπως γίνεται σήμερα, δίδεται η εντύπωση ότι το Κόσοβο είναι κράτος».

Η εφημερίδα, αφού διευκρινίζει ότι έχει στην κατοχή της αντίγραφο της ισπανικής επιστολής, επισημαίνει ότι οι αντιρρήσεις της Ισπανίας για την ευρωπαϊκή προοπτική του Κοσόβου φτάνουν σε τέτοιο σημείο που ζητάει να μην χρησιμοποιείται, στο προσχέδιο της Επιτροπής για την Διεύρυνση, το ακρωνύμιο «WB6» (Western Balkan 6) που υποδηλώνει τις έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων τις οποίες αφορά η διεύρυνση.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για έξι χώρες την στιγμή που το Κόσοβο δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας διεύρυνσης» αναφέρεται στον 'non paper' της Ισπανίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακρωνύμιο «WB6» επινοήθηκε για να μην αναφέρονται τα ονόματα των χωρών με δεδομένο ότι κάποιες χώρες της ΕΕ δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο.

Η «KOHA» αποκαλύπτει επίσης, επικαλούμενη αξιόπιστες διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλες, ότι η Ισπανία φέρει αντιρρήσεις και για την συμμετοχή του Κοσόβου στην σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης- Δυτικών Βαλκανίων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη στη Σόφια.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου