Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, 2018

  • Για τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου ορίστηκε το συλλαλητήριο στην Αθήνα, για τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Αλλαγές στους διοργανωτές. 
  • Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσουν από κοινού η κοινοβουλευτική ομάδα και η εκτελεστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έπειτα από απόφαση του Πάνου Καμμένου.
  • Την ανάγκη σαφών δεσμεύσεων από πλευράς Σκοπίων για να μην ισχύσει ο,τι συνιστά αλυτρωτισμό σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει μια συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
  • Στην απόφαση να στηρίξει για τα επόμενα δύο χρόνια, ακόμα και οικονομικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων, προχώρησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, στη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΟΤΘ, Βούλα Πατουλίδου.
  • Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή την εισβολή των μελών του «Ρουβίκωνα» στην Ευελπίδων.

Κόσμος

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα προτείνει στο Κογκρέσο σχέδιο απόκτησης της αμερικανικής υπηκοότητας για 1,8 εκατ. μετανάστες που είχαν εισέλθει παράτυπα στις ΗΠΑ, γνωστοποίησε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος.
  • Οι Αρχές της Βραζιλίας απαγόρευσαν στον Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα την έξοδο από τη χώρα και δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση του διαβατηρίου του, μία ημέρα μετά την απόφαση εφετείου να επικυρώσει την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του δημοφιλούς πολιτικού για παθητική διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος και να του επιβάλει ακόμη βαρύτερη ποινή.
  • «Όλες οι χώρες έχουν δικαίωμα να αμύνονται αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με αναλογικό και μετρημένο τρόπο» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ ενός «ισχυρού δολαρίου» αντικρούοντας τον υπουργό των Οικονομικών του ο οποίος είχε αναφερθεί χθες στα οφέλη από ένα αδύναμο δολάριο.
  • Μια κυρία θα ήθελε να του πετάξει ένα μήλο, μια άλλη να του αφιερώσει ένα μυστικιστικό βιβλίο: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο συνεδριακό κέντρο του Νταβός, όπου τον περίμενε με ανυπομονησία ένα πλήθος από περίεργους, που ήθελαν να τον δουν από κοντά.

Οικονομία

  • Ο Πίτερ Ντόλμαν αντικαθιστά την Ντέλια Βελκουλέσκου στη θέση του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Ο Πίτερ Ντόλμαν μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη Λευκορωσία, ενώ είχε εργαστεί στο παρελθόν και στα προγράμματα του Ταμείου σε Ιρλανδία, Ρωσία και Ουκρανία. Η κα Βελκουλέσκου φέρεται να είχε ζητήσει την αντικατάστασή της στο ελληνικό πρόγραμμα από το περασμένο καλοκαίρι.
  • «Απ' όλα έχει ο μπαξές» στη λίστα των σημαντικότερων υποθέσεων φοροδιαφυγής που αποκάλυψαν έλεγχοι της ΑΑΔΕ, που ολοκληρώθηκαν το β' εξάμηνο 2017. Στα 60 «best off» που δημοσιεύει η ΑΑΔΕ ξεχωρίζουν ανεπάγγελτος που απέκρυψε εισόδημα 803.579,85 ευρώ, συνταξιούχος που ξέχασε να δηλώσει 2,11 εκατ. ευρώ, αλλά και τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι που έκρυψαν εισοδήματα ύψους περίπου 800.000 ευρώ. Ψίχουλα βέβαια είναι αυτά, όταν ναυτιλιακή εταιρεία του Πειραιά, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα ύλη ύψους 42 εκατ. ευρώ.
  • Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οι οποίες εγκρίθηκαν εντός του Φεβρουαρίου 2017 και έκτοτε δεν έχουν τροποποιηθεί, πρέπει να υποβληθούν εκ νέου από την 1η Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις. Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία σημειώνεται ότι οποιαδήποτε ημέρα γίνει η υποβολή της αίτησης (είτε 1η είτε 28η Φεβρουαρίου) η καταβολή του ΚΕΑ θα γίνει στο τέλος του ερχόμενου μήνα.
  • Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον όμιλο, σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕ∆ Άρη Ξενόφο, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σωματείου.
  • «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης» αναφέρει ο ΣΕΒ παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία. Τονίζει ωστόσο ότι «η αχίλλειος πτέρνα της ανάκαμψης είναι οι επενδύσεις, που σε καθαρή βάση (μετά τις αποσβέσεις) είναι ακόμη αρνητικές, δεν αρκούν δηλαδή για να αυξήσουν το κεφαλαιακό απόθεμα της χώρας και, κατ' επέκταση, το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της». Επίσης επαναλαμβάνει ότι οι μισθολογικές προσαρμογές θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με την παραγωγικότητα της οικονομίας ώστε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Αθλητισμός

  • Η ήττα στο πρώτο τοπικό ντέρμπι από την Εσπανιόλ (0-1) δεν πτόησε την Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε με 2-0 στη ρεβάνς των προημιτελικών του Copa del Rey και προκρίθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Το ματς στο «Καμπ Νόου» κρίθηκε πριν το ημίωρο της αναμέτρησης. Οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ στο 9΄ με τον Λουίς Σουάρες και στο 25΄ με τον Λιονέλ Μέσι είχαν φτάσει ήδη στην ανατροπή.
  • Γύρισε σελίδα στην καριέρα του ο Δημήτρης Διαμαντάκος, αλλά επιμένει γερμανικά μεταπηδώντας από τη Μπόχουμ στη Ζανκτ Πάουλι. Ο διεθνής επιθετικός αποχώρησε από την ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, ύστερα από έξι μήνες με απολογισμό 9 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, ενώ κατέγραψε στο ενεργητικό του και μία εμφάνιση στο κύπελλο.
  • Το πρώτο και πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας έκανε η ΑΕΛ, που επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ στα Γιάννενα. Οι φιλοξενούμενοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Κόντε στο 13' γύρισαν το ματς και πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μασούρας, που σημείωσε και τα δύο τέρματα (28', 53') των «βυσσινί».
  • Σταντάρ και ΠΑΟΚ επισημοποίησαν τη μετακίνηση του Γκόικο Τσίμιροτ από τη Θεσσαλονίκη στη Λιέγη, αλλά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας προήλθε από τη Βοσνία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν οι συμπατριώτες του ποδοσφαιριστή το deal έκλεισε στα 2,5 εκατ. ευρώ.
  • «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» λέει ο λαός και δεν έχει καθόλου άδικο. Ο 18χρονος γιος του Αντώνη Νικοπολίδη, Γιάννης, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, με τις... συστάσεις που τον ακολουθούν να μιλούν για έναν γκολκίπερ που βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του και θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα στη συγκεκριμένη θέση. Επίσης την Πέμπτη, «μεγάλωσαν» ποδοσφαιρικά κι άλλοι δύο νεαροί από τις ακαδημίες του συλλόγου. Ο λόγος για τους δύο αμυντικούς Τάσο Μποσκουΐδη και Νικήτα Νικόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου