Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2018

  • Στην περίπτωση των προεδρικών εκλογών της Κύπρου «η ιστορία επαναλαμβάνεται». Η αναμέτρηση της Κυριακής δεν ανέδειξε, όπως αναμενόταν, νέο πρόεδρο. Ο νέος πρόεδρος για την πενταετία 2018- 2023 θα αναδειχθεί στον δεύτερο γύρο, την ερχόμενη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου. Θα αναμετρηθούν, όπως και το 2013, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, που υποστηρίζεται βασικά από τον ΔΗΣΥ και ο Σταύρος Μαλάς, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.
  • Νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του ύστερα από συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Καλοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη.
  • Ο Σταύρος Μαλάς στις πρώτες δηλώσεις του ανέφερε πως «βάζουμε τέλος στους διχασμούς του παρελθόντος, γυρίζουμε σελίδα, κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον».
  • «Ο λαός να μας δώσει στις 4 Φεβρουαρίου το αποτέλεσμα που προσδοκά η πλειοψηφία του κυπριακού λαού» τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης, που ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να συνεχίσει το πρόγραμμά του.
  • Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Κόσμος

  • Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας συνεχίζουν σήμερα Δευτέρα τις έρευνες σε αχανές τμήμα του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού με την ελπίδα να βρουν κι άλλους επιζήσαντες, μεταξύ των περίπου πενήντα επιβαινόντων σε πορθμείο που χάθηκε ενώ εκτελούσε δρομολόγιο στο αρχιπέλαγος των νησιών Κιριμπάτι, μία ημέρα αφότου εντόπισαν λέμβο με επτά ανθρώπους οι οποίοι διασώθηκαν.
  • Τουλάχιστον 25 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Μεξικό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με αξιωματούχους και μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους εννιά άνδρες οι οποίοι δολοφονήθηκαν ενώ έβλεπαν ποδόσφαιρο σε σπίτι στη βιομηχανική πόλη Μοντερέι.
  • Πειράματα σε ανθρώπους, που είχαν αναγκαστεί να εισπνεύσουν διοξείδιο του αζώτου – τοξικό αέριο που περιέχεται στις εκπομπές των εξατμίσεων αυτοκινήτων – είχε παραγγείλει ερευνητικός οργανισμός ο οποίος χρηματοδοτείτο από γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αποκαλύπτει η εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.
  • Ο Σάουλι Νιινίστο, ο χαρισματικός απερχόμενος πρόεδρος της Φινλανδίας, επανεξελέγη την Κυριακή με ποσοστό άνω του 60% των ψήφων, απόδειξη ότι ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να προσεγγίσει η χώρα του το ΝΑΤΟ χωρίς να συγκρουστεί με τον ισχυρό ρώσο γείτονα ικανοποιεί τους συμπατριώτες του.
  • Σε αντιπαράθεση απείλησε να έρθει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την «πολύ άδικη», όπως τη χαρακτήρισε, εμπορική πολιτική της απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οικονομία

  • Έρευνα στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας και προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, πραγματοποίησε η αστυνομία της Πορτογαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα επικεντρώνεται στην σχέση του Σεντένο με τον πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Βιέιρα.
  • «Το μείζον θέμα στον δημόσιο διάλογο οφείλει να είναι το πώς η χώρα θα οργανώσει μια επενδυτική και παραγωγική απογείωση, με ποιες πρωτοβουλίες, μέτρα και μεταρρυθμίσεις θα καταλήξουμε σε ισχυρή και διατηρήσιμη αναπτυξιακή πορεία», αναφέρει ο πρόεδρος της Eurobank και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νικόλαος Καραμούζης σε άρθρο στην «Καθημερνή της Κυριακής» με θέμα «Για μια εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση».
  • Στην εποπτεία της Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, μίλησε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».
  • Εφορία α λα… ΗΠΑ σχεδιάζουν να φτιάξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη φοροδιαφυγή στη χώρα. Η διάσημη για τη σκληρότητά της υπηρεσία φοροελέγχου των Ηνωμένων Πολιτειών, η IRIS, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την ΑΑΔΕ, ο διοικητής της οποίας είχε συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας στο περιθώριο του οικονομικού forum Capital Link, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
  • Με υψηλό ΕΝΦΙΑ θα επιβαρυνθούν και φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες λόγω των επιβαρύνσεων που θα προκύψουν από τις αλλαγές στα ακίνητα. Με τον χρόνο πάντως να πιέζει ασφυκτικά οι περίπου 200 εκτιμητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ξετυλίξουν το κουβάρι των αντικειμενικών πιάνουν δουλειά.

Αθλητισμός

  • Λίγο έλειψε να γίνει η μεγάλη έκπληξη στη Βαρκελώνη στο τελευταίο ματς της 21ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος με θύμα την Μπαρτσελόνα.
  • Ανακοίνωση κατά της διαιτησίας του αγώνα της με τον Ατρόμητο εξέδωσε η ΠΑΕ Λάρισα, ενώ λίγα αργότερα απάντησε η ΠΑΕ του Περιστερίου, εκφράζοντας την απορία της για τους ισχυρισμούς των Θεσσαλών.
  • Πολύτιμους βαθμούς άφησε στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αστέρα, με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, για την 19η αγωνιστική της Super League κι έμεινε στη 2η θέση της κατάταξης με 42 βαθμούς, έναντι 43 του ΠΑΟΚ, που φιγουράρει μόνος πρώτος, μετά το 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Αστέρας που σταμάτησε το σερί εννέα νικών του Ολυμπιακού, προηγήθηκε στο 21΄ με κεφαλιά του Ιγκλέσιας και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 39΄ με πέναλτι του Ανσαριφάρντ, που έφθασε τα 12 στη διοργάνωση.
  • Ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη αφού αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Αστέρα (Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 1-1) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας. Εκεί ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πέρασε  με... φωνές από το Αγρίνιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με πέναλτι (Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-1). Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάγωσε τη Νέα Σμύρνη στις καθυστερήσεις (Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1), η Ξάνθη πήρε με ανατροπή το τρίποντο (Ξάνθη - Λεβαδειακός 2-1), ενώ ο Ατρόμητος νίκησε δύσκολα τη Λάρισα (Ατρόμητος - Λάρισα 1-0).
  • Χωρίς νίκη για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε η Ιντερ στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της νεοφώτιστης ΣΠΑΛ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Η Νάπολι επικράτησε με ανατροπή με 3-1 της Μπολόνια και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ανοδική πορεία της Μίλαν συνεχίζεται. Οι «ροσονέρι» πανηγύρισαν την 3η διαδοχική τους νίκη, αυτή την φορά με 2-1 επί της Λάτσιο, στο «Σαν Σίρο», ενώ παράμειναν για 4ο σερί ματς αήττητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου