Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, 2018

  • Οι κατοχικές αρχές στην Κύπρο απαγόρευσαν την είσοδο στα κατεχόμενα του δημοσιογράφου Νίκου Στέλγια, ο οποίος προσπάθησε να μεταβεί μέσω του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκπομπή του τουρκοκυπριακού καναλιού Kibris.
  • «Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στο Σύνταγμα, η χώρα πρέπει να ονομάζεται Μακεδονία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του εθνικιστικού σκοπιανού κόμματος VMRO, Αλεξάνταρ Νικολόσκι, την ώρα που οι κυβερνήσεις Ελλάδας και ΠΓΔΜ κάνουν προσπάθειες επίλυσης του ονοματολογικού.
  • Εγινε κι αυτό. Επειτα από σχεδόν ένα μήνα από την κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου λαχείο και ο υπερτυχερός των δύο εκατομμυρίων είχε ξεχάσει τον λαχνό στο συρτάρι.
  • «Πιστεύουμε ακράδαντα και νομίζω ότι σε αυτό θα πρέπει όλες και όλοι να συμφωνούμε, ότι με όσες δυνάμεις υπάρχουν, με όσους πόρους υπάρχουν, με όσο επιστημονικό δυναμικό υπάρχει σε όλους τους θεσμούς, θα πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα και το λαό μας να βγει από την κρίση» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
  • «Ένα από τα πρώτα μέτρα, μόλις μπορέσουμε να βγούμε από το πρόγραμμα που υπάρχει τώρα, θα πρέπει να είναι η πλήρης αναδιοργάνωση της φορολογίας των ακινήτων, προς την κατεύθυνση που κινείται και στις άλλες Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο χαιρετισμό του κατά τη συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κόσμος

  • Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη Νίκι Χέιλι χαρακτήρισε «αηδιαστικές» και «βαθιά προσβλητικές» τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες διατηρεί σχέση με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
  • Οι βομβαρδισμοί των αμερικανικών τηλεχειριζόμενων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) οδεύουν να «εξαλείψουν» τους τζιχαντιστές στη Σομαλία, δήλωσε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της AMISOM, της αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης στη χώρα.
  • Η συριακή αντιπολίτευση γνωστοποίησε πριν από λίγο μέσω Twitter ότι θα μποϊκοτάρει τη διεθνή σύνοδο για την ειρήνευση στη Συρία που οργανώνει η Ρωσία στο Σότσι.
  • Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε πολυσύχναστο δρόμο στο Άμστερνταμ το βράδυ της Παρασκευής.
  • Νομοσχέδιο που προβλέπει ποινές φυλάκισης έως και τρία χρόνια σε όσους χρησιμοποιούν φράσεις που υπονοούν ότι η Πολωνία φέρει ευθύνη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία ενέκριναν πολωνοί βουλευτές.

Οικονομία

  • Με ιστορικό υψηλό στην εποχή των capital controls έκλεισε το 2017 για την καταθετική βάση των τραπεζών, η οποία για πρώτη φορά από το Μάιο του 2015 έσπασε το φράγμα των 125 δισ. ευρώ, με την άνοδο του Δεκεμβρίου.
  • Πρόστιμα ύψους 18.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις τράπεζες Eurobank και Alpha Bank και στην Ελληνοαμερικανική Α.Ε.Π.Ε.Υ .
  • Αύξηση κατά 2.540 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Δεκέμβριο του 2017, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στα τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
  • Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην κατάργηση 400 θέσεων εργασίας, τα επόμενα τρία χρόνια, ανακοίνωσε η Nestlé France, σημειώνοντας ότι θα προτείνει άλλο πόστο σε κάθε έναν εργαζόμενο που επηρεάζεται.
  • Kύκλωμα λαθραίας διακίνησης εμπορευμάτων με 49 κοντέινερ από την Κίνα και ΦΠΑ που δεν καταβλήθηκε άνω των 8 εκατ. ευρώ καθώς και νέο φαινόμενο φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής μέσω Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιριών (ΙΚΕ) αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Αθλητισμός

  • Η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΕΠΟ, που έχει ορίσει η FIFA, καθώς και άνθρωποι της UEFA θα βρεθούν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Ο κύκλος των αποχωρήσεων διευρύνεται στον Παναθηναϊκό με τους Ροντρίγκο Μολέντο και Οσκαρ Χίλιεμαρκ να αποχαιρετούν και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να επιλέγει (και εξ ανάγκης πλέον) αποστολή με 15 Ελληνες για το ματς του Σαββάτου (27/1, 17:15, NovaSports 1) με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη.
  • Αναστάτωση προκάλεσε στην Αγγλία η είδηση ότι ο Αλέξις Σάντσες δεν έδωσε δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ, που έγινε την περασμένη Δευτέρα στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Αρσεναλ. Στο θέμα αναφέρθηκε την Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου  ο Αρσέν Βενγκέρ, αναλαμβάνοντας για λογαριασμό του λονδρέζικου συλλόγου την ευθύνη για την απουσία του Χιλιανού επιθετικού.
  • Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει πρόβλημα με τον Ογκνιεν Βράνιες, εφόσον ο Βόσνιος είναι 100% συγκεντρωμένος στην ομάδα. Διαφορετικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρουν και σ΄ αυτόν τον κανόνα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις αφού ο Βράνιες δεν είναι... Μαραντόνα.
  • Η Αλανιασπόρ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούκας Βιγιαφάνιες από τον Παναθηναϊκό, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2020. Ετσι ο 26χρονος άσος θα συνεχίσει την καριέρα του στο τουρκικό πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας μία παρουσία 3,5 ετών στη χώρα μας, όπου φόρεσε για ενάμιση χρόνο τη φανέλα του Παναιτωλικού (ως δανεικός από την Ιντεπεντιέντε) και από τον Ιανουάριο του 2016 έπαιξε στον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου