Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Βραζιλία: Επικυρώθηκε η ποινή του πρώην προέδρου Λούλα, Θέλουν να τον εξοντώσουν πολιτικά

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018

Δεν θα επιστρέψει στην πολιτική
Βραζιλία: Επικυρώθηκε η ποινή του πρώην προέδρου Λούλα
Οι φιλοδοξίες του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λούλα να επιστρέψει στην εξουσία υπέστησαν βαρύ πλήγμα σήμερα, καθώς εφετείο της Βραζιλίας όχι μόνο επικύρωσε ομόφωνα την καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση για διαφθορά αλλά επιπλέον επέβαλε σε βάρος του πολιτικού αυστηρότερη ποινή.

Με 3 θετικές ψήφους και καμία κατά το εφετείο περιορίζει με αυτόν τον τρόπο τις δυνατότητες του πρώην προέδρου να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του και το πιθανότερο θα κριθεί ότι η υποψηφιότητά του δεν πληροί τις προϋποθέσεις στην περίπτωση που εκείνος επιχειρήσει να δώσει το παρόν στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Το δικαστήριο αποφάσισε επιπλέον να αυξήσει την ποινή του από τα 9 έτη και 6 μήνες κάθειρξης στα 12 χρόνια και έναν μήνα κάθειρξης, για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα κατηγορείται ότι παρέλαβε ένα πολυτελές τριώροφο διαμέρισμα σε παραθαλάσσιο θέρετρο από τον κατασκευαστικό όμιλο OAS με αντάλλαγμα αναθέσεις εκ μέρους της κρατικής εταιρίας Petrobras στη διάρκεια της προεδρίας του (2003-2010).

Νωρίς το απόγευμα, ο πρώην πρόεδρος επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι είναι «ήρεμος» πριν από την απόφαση του δικαστηρίου.

«Το μοναδικό πράγμα για το οποίο είμαι βέβαιος, είναι ότι δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι, παρά μόνο όταν πεθάνω» δήλωσε, προτού συμμετάσχει σε μια διαδήλωση στο Σάο Πάολο μαζί με 10.000 υποστηρικτές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου