Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2018

Εχοντας ολοκληρώσει τις συναντήσεις στην Ελλάδα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς αναμένεται να βρεθεί σήμερα στα Σκόπια, με το όνομα Republika GornaMakedonija -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr- να βρίσκεται ψηλά.
  • Νεκρός εντοπίστηκε ο επιβάτης του Blue Star Naxos, που έπεσε στη θάλασσα το βράδυ της Τρίτης. Για αυτοκτονία κάνει λόγο μάρτυρας: «Δεν τον πρόλαβα [...] Τον είδα να "φεύγει" μπροστά στα μάτια μου».
  • Ένα νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα κρούσματα βίας που σημειώνονται εδώ και πολύ καιρό στην περιοχή του Ζεφυρίου. Αυτή τη φορά ένα παιδάκι 3 ετών παραλίγο να χάσει το μάτι του όταν ομάδα νεαρών Ρομά πυροβόλησε το σπίτι του.
  • Νεκρός εντοπίστηκε ο επιβάτης του Blue Star Naxos, που έπεσε στη θάλασσα το βράδυ της Τρίτης. Για τον εντοπισμό του διοργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση από το Λιμενικό. Για αυτοκτονία κάνει λόγο μάρτυρας.
  • «Δεν χτύπησα κανέναν αστυνομικό» δήλωσε ο τραγουδιστής Στέλιος Διονύσιου λίγο μετά την έξοδο του από το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, όπου πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο. «Ένιωσα αδιαθεσία, πηγαίνα στο νοσοκομείο» εξήγησε ο γνωστός τραγουδιστής. «Μερικοί νομίζουν ότι επειδή είναι αναγνωρίσιμοι μπορού να κάνουν ότι θέλουν» δήλωσε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής. 
  • Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του 21χρονου Θανάση ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στα Ιωάννινα. Ο άτυχος νέος δεν είχε επικοινωνήσει με τους γονείς του για πάνω από δέκα μέρες και εκείνοι ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου έμενε.

Κόσμος

  • Ατομο σκοτώθηκε και άλλα δύο τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου και πυροδοτήθηκε καθώς περνούσε από το σημείο τουρκική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, την Τρίτη, γνωστοποίησε ο τουρκικός στρατός.
  • Οι δεξιοί επικριτές της Τερέζα Μέι την υποπτεύονται ότι αντί για το καθαρό Brexit που εκείνοι επιθυμούν, η πρωθυπουργός θα δρομολογήσει την Βρετανία σε Brino -  από τα αρχικά του «Brexit in Name Only» που σημαίνει «Brexit μόνο κατ’ όνομα».
  • Ακρωτηριασμένες σοροί επτά ανθρώπων εντοπίστηκαν την Τρίτη από τις μεξικανικές αρχές πλάι σε αυτοκινητόδρομο, στη νότια πολιτεία Γκερέρο.
  • Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να τονίσει στην ομιλία του για την Κατάσταση του Εθνους σε περίπου μιάμιση ώρα ότι τείνει το χέρι και ζητεί συνεργασία τόσο με τους δημοκρατικούς όσο και με τους ρεπουμπλικάνους, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του.
  • Ο αυτοεξόριστος αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόντ δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι «δεν υπάρχει κανένας άλλος πιθανός υποψήφιος» για να τεθεί επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης.

Οικονομία

  • Ο φόρος διαμονής έχει μπει πλέον στη ζωή μας μετά την ψήφιση του νόμου 4514/2018 και την τροποποίηση του άρθρου 53 του νόμου 4389/2016.
  • Τις 497 έχουν φτάσει ήδη οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οριστικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων.
  • Άνοιξε σήμερα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου η ειδική εφαρμογή ηλεκτρονικής αίτησης για ρύθμιση χρεών σε 12 μηνιαίες δόσεις ή ακόμα και σε 24 δόσεις σε έκτακτες περιπτώσεις.
  • Την ώρα που οι δανειστές απαιτούν μπαράζ πλειστηριασμών για την «ομαλή» ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ ο ένας μετά τον άλλον οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας με αποφάσεις τους παρατείνουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία και σε ορισμένες περιπτώσεις και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τον Μάρτιο.
  • Απώλειες 37% του ΑΕΠ κατέγραψε η Ελλάδα την περίοδο 2007-2017, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας ερευνών New World Wearth, ποσοστό που συγκρίνεται μόνο με αυτό της Βενεζουέλας.

Αθλητισμός

  • Γκέλα ολκής για την Αρσεναλ που ηττήθηκε εκτός έδρας από την Σουόνσι με 3-1 για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Αντίθετα, η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 3-0 της Χάντερσφιλντ εκτός έδρας. Στο 1-1 έμειναν η Γουέστ Χαμ και η Κρίσταλ Πάλας.
  • Το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας έκανε η Γιουβέντους. Η "Μεγάλη Κυρία" επικράτησε εκτός έδρας με 1-0 της Αταλάντα, στον πρώτο ημιτελικό του θεσμού. Η καλή μέρα, λένε, από το πρωί φαίνεται και η «Γιούβε» άνοιξε το σκορ... με το καλημέρα. Στο 3' ο Ιγκουαΐν έκανε το 1-0 και έβαλε την ομάδα του σε θέση ισχύος, ενώ στο 25' ο 40χρονος πλέον Τζιανλουίτζι Μπουφόν απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Αλεχάνδρο Γκόμες.
  • Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η περίπτωση του Μπεμπέ της Εϊμπάρ για την ΑΕΚ με αποτέλεσμα η Ένωση να αποσύρει το ενδιαφέρον της. «Και η ομάδα και ο παίκτης δεν μας έδιναν τελική απάντηση και τους είπαμε ότι το ενδιαφέρον μας δεν ισχύει. Το πιθανότερο είναι ότι ο παίκτης θέλει να συνεχίσει στην Ισπανία αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να τον περιμένουμε», ανέφερε σχετικά η Ενωση.
  • Επιστροφή στο πρόγραμμα των προπονήσεων για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και έναρξη της προετοιμασίας για τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία έδειξε ότι υπέστη υποτροπή στην θλάση που είχε στους δεξιούς οπίσθιους μηριαίους. Ο Μαροκινός ξεκίνησε πρόγραμμα αποκατάστασης και αναμένεται να επιστρέψει στην δράση σε 2-3 εβδομάδες.
  • Στα τέλη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου (30/08/2017) ο Παναιτωλικός είχε κάνει το «μπαμ» με την απόκτηση του Βαγγέλη Μόρα. Πέντε μήνες μετά ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του Αγρινίου, έχοντας 10 συμμετοχές σε 19 αγώνες πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου