Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018

  • Αθλητής του τμήματος χάντμπολ στον Φίλιππο Βέροιας σκοτώθηκε κάνοντας σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, στη Νάουσα.
  • «Σήμερα, μετά από 60 χρόνια ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας, οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας τίθενται και πάλι υπό αμφισβήτηση» τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
  • Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο πέλαγος έχουν ως αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου, της Ραφής, της Σούδας και του Ηρακλείου.
  • «Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα εθνικά θέματα» αναφέρει η κ. Γεννηματά.
  • Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε την Τετάρτη στο 1ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Καρδίτσας - Τρικάλων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος με συνεπιβάτη 21χρονο, εξετράπη της πορείας του, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του συνεπιβάτη και το σοβαρό τραυματισμό του οδηγού.

Κόσμος

  • Η αποστολή του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, (UNSMIL) εξέφρασε την έντονη ανησυχία της από τις αναφορές για «βάρβαρες και αποτρόπαιες συνοπτικές εκτελέσεις» στην ανατολική πόλη Βεγγάζη έπειτα από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν και εμφανίζουν τουλάχιστον εννέα ανθρώπους να εκτελούνται στο σημείο όπου σημειώθηκε την Τετάρτη διπλή βομβιστική επίθεση.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι διατεθειμένος να καταθέσει ενόρκως ενώπιον της επιτροπής έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
  • Η Βόρεια Κορέα με σπάνια ανακοίνωσή της σήμερα Πέμπτη απευθύνθηκε σε «όλους τους Κορεάτες στο εσωτερικό και το εξωτερικό» καλώντας τους να κάνουν «υπέρβαση» για την ενοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, χωρίς τη βοήθεια άλλων χωρών, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.
  • Το δικαστήριο αποφάσισε να αυξήσει την ποινή του από τα 9 έτη και 6 μήνες κάθειρξης στα 12 χρόνια και έναν μήνα κάθειρξης, για παθητική διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
  • Σε μία «παγκόσμια συμφωνία» κατά των αρνητικών επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης, κάλεσε ο μιλώντας από το βήμα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις μέσα στο 2018, εάν θέλει να καταφέρει να ανταγωνιστεί οικονομικά άλλες μεγάλες οικονομίες όπως είναι αυτές της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οικονομία

  • Τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής επισκέφτηκε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, όπου και ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων.
  • Δεν έχει εκπληρωθεί ακόμα ο όρος για επαρκή ελάφρυνση του χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, αναφέρει σχετικά με την Ελλάδα επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Μορίς Όμπστφελντ, υπενθυμίζοντας ότι αυτό αποτελεί βασικό όρο προκειμένου το ΔΝΤ να συμμετέχει χρηματοδοτικό στο πρόγραμμα της Ελλάδας. Η παρατήρηση αυτή του Όμπστφελντ έρχεται μία ημέρα πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Νταβός.
  • Διαβεβαιώσεις ότι στο νόμο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, θα ληφθούν μέριμνες για το σεβασμό των θέσεων απασχόλησης και των σχέσεων εργασίας στις μονάδες προς αποεπένδυση, έδωσε για μία ακόμα φορά ο υπουργός Ενέργειας, Γ.Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
  • Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη οι εργαζόμενοι - πρώην απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.
  • Το 2017 η ΑΑΔΕ υπερέβη κατά 700 εκατ. ευρώ τον στόχο σε ότι αφορά την είσπραξη εσόδων, με σημαντική συμβολή από τη ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων κεφαλαίων. Σε αυτή εντάχθηκαν 146.000 φορολογούμενοι, με τη βεβαίωση πρόσθετων φόρων ύψους 757 εκατ. ευρώ, είπε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Αρχής Γ.Πιτσιλής παρουσιάζοντας σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ τα βασικά χαρακτηριστικά της μεταρρύθμισης της ελληνικής Φορολογικής και Τελωνειακής Διοίκησης.

Αθλητισμός

  • Την πρόκριση στον τελικό του League Cup πανηγύρισε η Αρσεναλ η οποία επικράτησε με 2-1 της Τσέλσι στο δεύτερο αγώνα των ημιτελικών του θεσμού. Το ματς στο «Εμιρέιτς» ήταν για γερά νεύρα και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό.
  • Χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα η Λάτσιο επικράτησε με 3-0 της Ουντινέζε για την 12η εξ αναβολής αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι Λατσιάλι άνοιξαν το σκορ στο 22' με αυτογκόλ του Σαμίρ, ενώ στο 47' ο Νάνι έκανε το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 87' ο Αντερσον. Η Λάτσιο με τη νίκη αυτή έμεινε μόνη τρίτη στη βαθμολογία της Serie A. Με τον Τζέκο σε ρόλο... λυτρωτή η Ρόμα απέσπασε ισοπαλία στην έδρα της Σαμπντόρια.
  • Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη με 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο, στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο 19΄, με τον Πέλκα να σκοράρει από εμφανή θέση οφσάιντ, ενώ στο 85΄ ο Σάκχοφ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 8 Φεβρουαρίου, στο Περιστέρι (19:30).
  • Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ, αφού στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-0) με τους Ερυθρόλευκους να παρουσιάζονται καλύτεροι. Πλέον όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ στις 7 Φεβρουαρίου. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα απέναντι στον Ατρόμητο (ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-0) με το πρώτο γκολ να προέρχεται από εμφανή θέση οφ σάιντ, ενώ προβάδισμα πήρε και ο Πανιώνιος που νίκησε τη Λαμία (Πανιώνιος - Λαμία 1-0) στη Νέα Σμύρνη. Την Πέμπτη στις 19:30 θα διεξαχθεί το ματς ΠΑΣ Γιάννινα - Λάρισα.
  • Στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας η Βαλένθια, η οποία απέκλεισε την Αλαβές. Οι "νυχτερίδες" είχαν κερδίσει στον πρώτο αγώνα 2-1, αλλά ηττήθηκαν με το ίδιο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου