Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τουλάχιστον 95 νεκροί και 158 τραυματίες-Εκρηξη παγιδευμένου ασθενοφόρου στην Καμπούλ


Δυστυχώς... σε χώρες σαν το Αφγανιστάν το αίμα δεν είναι τόσο “ακριβό” όπως στις ΗΠΑ και Ευρώπη όπου με τόσους νεκρούς ταράζεται το χρηματιστήριο!!!  

Η Σύνταξη



(AP Photo/ Rahmat Gul)
ΚΑΜΠΟΥΛ. «Πρόκειται για σφαγή»… Η έκρηξη ενός παγιδευμένου ασθενοφόρου σήμερα στο κέντρο της Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 95 ανθρώπους και προκάλεσε 158 τραυματίες, σπέρνοντας τον τρόμο και την ερήμωση σε μια από τις πιο ζωντανές συνοικίες της αφγανικής πρωτεύουσας.
«Ο απολογισμός βρίσκεται πλέον στους 95 νεκρούς και τους 158 τραυματίες», δήλωσε ο Ουάχιντ Ματζρόχ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, πέντε ώρες μετά την επίθεση. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν 63 νεκροί και 151 τραυματίες και ο διευθυντής επικοινωνίας της κυβέρνησης Μπαριαλάι Χιλάλι, που τον είχε ανακοινώσει, είχε προειδοποιήσει ότι μπορεί να αυξηθεί «επειδή ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση».
«Πρόκειται για σφαγή», αντέδρασε στο Twitter ο Ντέγιαν Πάνιτς, ο συντονιστής της οργάνωσης αρωγής Emergency, συνοδεύοντας το μήνυμά του με φωτογραφίες στις οποίες βλέπει κανείς πολλά θύματα να είναι ξαπλωμένα στους διαδρόμους, το προαύλιο και το γρασίδι του ιδρύματος που διαχειρίζεται αυτή η ιταλική μκο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, «τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας» για την επίθεση αυτή, η οποία ήταν η πιο φονική από τις 31 Μαΐου που ένα παγιδευμένο φορτηγό είχε εκραγεί στη διπλωματική ζώνη (150 νεκροί, 400 τραυματίες).
Τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη και στέλνουν τους ασθενείς από το ένα στο άλλο. Το νοσοκομείο της Emergency, που ανακοίνωσε ότι περιθάλπει 163 τραυματίες, υποχρεώθηκε να τους βάλει καταγής σε στρώματα.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ μέσω της εφαρμογής WhatsApp: «ένας μάρτυρας ανατίναξε το παγιδευμένο όχημά του κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών όπου βρίσκονταν σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις», ανακοίνωσε.
«Ο καμικάζι χρησιμοποίησε ένα ασθενοφόρο για να περάσει τους ελέγχους ασφαλείας», εξήγησε ο Νασράτ Ραχίμι, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. «Το ασθενοφόρο ήταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου Τζαμουριάτ· θέλησε να περάσει τους ελέγχους ασφαλείας για να προχωρήσει προς το υπουργείο Εσωτερικών, το Ανώτατο Συμβούλιο Ειρήνης, όμως ο καμικάζι εντοπίσθηκε από την αστυνομία και το ανατίναξε πριν φθάσει τους στόχους του».
Η κυβέρνηση υποπτεύεται το τρομοκρατικό δίκτυο Χακάνι, που πρόσκειται στους Ταλιμπάν και είναι εγκατεστημένο στα πακιστανικά σύνορα, πρόσθεσε.
Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και συγκλόνισε την πρωτεύουσα. Υαλοπίνακες έσπασαν σε κτίρια που βρίσκονται σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της έκρηξης.
Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, που μετέβη αμέσως επιτόπου, είδε πολύ μεγάλο αριθμό αιμόφυρτων ανθρώπων να κείτονται «νεκροί και τραυματίες» πάνω στα πεζοδρόμια. Πάρα πολλά θύματα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τζαμουριάτ περιθάλπονταν στους υπερπλήρεις διαδρόμους.
Η επίθεση σημειώθηκε μπροστά από ένα οδόφραγμα ασφαλείας που προστατεύει την πρόσβαση σε μια λεωφόρο η οποία οδηγεί σε πολλούς θεσμούς — σε γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών, την έδρα της αστυνομίας, την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Λύκειο Θηλέων Μαλαλάι.
Το Ανώτατο Συμβούλιο Ειρήνης, που είναι αρμόδιο για τις –μπλοκαρισμένες– διαπραγματέυσεις με τους Ταλιμπάν, εκτιμά ότι ήταν ο κύριος στόχος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου