Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Τι συζήτησαν Πατούλης και Σκουρλέτης: Αναλογική αλλά όχι… απλή!


 Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, 2018

Στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο Νόμος 4412/2016 (ν. Σπίρτζη) περί ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων στη λειτουργία των Δήμων εστίασαν χθες τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, στο κτίριο του υπουργείου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πηνειού και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Αλέξης Καστρινός, τόνισε ότι τέθηκαν επί τάπητος όλα τα φλέγοντα ζητήματα και στάθηκε ιδιαίτερα στον νέο νόμο του υπουργείου Υποδομών που σχετίζεται με την υλοποίηση έργων, κάνοντας λόγο για σοβαρές δυσλειτουργίες.
«Εμείς εντοπίσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και του κ. Σπίρτζη και τα προσκόμματα που συναντάμε στην εκτέλεση των έργων. Δεν είναι μόνο ο νόμος, αλλά και διάφορες εγκύκλιοι κλπ. Ό,τι βγαίνει από το υπουργείο Υποδομών, προκαλεί προβλήματα. Θα έχουμε λεφτά και δεν θα μπορούμε να κάνουμε έργα», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Καστρινός.
Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης αναγνώρισε τα προβλήματα που έχουν προκύψει και δεσμεύθηκε να συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό για να συζητήσουν τις δυνατότητες αλλαγών που απαιτούνται.
Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για τον νέο «Καλλικράτη», για τον οποίο ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι σε δύο μήνες περίπου θα έχει βγει προς διαβούλευση και στη συνέχεια προς ψήφιση. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, επανέλαβε τη θέση της Ένωσης ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των αιρετών της Αυτοδιοίκησης αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η αναθεώρηση του Καλλικράτη.
«Σε κάθε περίπτωση, μετά την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης, όπου θα ξεκινήσει ο διάλογος για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ό,τι αποφασιστεί να ισχύσει από τη μεθεπόμενη εκλογική διαδικασία, όπως ισχύει και για τις εκλογές του Εθνικού Κοινοβουλίου» είπε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι «κόκκινη γραμμή» της ΚΕΔΕ είναι να μη μειωθεί από τα 5 στα 4 χρόνια η θητεία των αιρετών, καθώς και να μην τεθεί όριο θητειών, αν δεν ισχύσει το ίδιο και για το άλλο πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Στην έκκληση του Προέδρου και των μελών του ΔΣ της ΚΕΔΕ να υπάρξει σαφής ενημέρωση για τον χρόνο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως η πρόθεση είναι να παραταθεί η παρούσα θητεία των αιρετών έως και το φθινόπωρο του 2019.
Αναφερόμενος στον τρόπο εκλογής των αιρετών επισήμανε ότι είναι δεδομένη η θέση της κυβέρνησης για εφαρμογή της απλής αναλογικής ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υιοθέτησης προτάσεων για το πώς τελικά θα διαμορφωθεί το νέο εκλογικό σύστημα, με στόχο τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου