Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Κατρούγκαλος: Ακροδεξιοί και εθνικιστές όσοι δεν θέλουν τον όρο «Μακεδονία»

Μιλώντας στη Βουλή

Κατρούγκαλος: Ακροδεξιοί και εθνικιστές όσοι δεν θέλουν τον όρο «Μακεδονία» Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018«Η κυβέρνηση δεν σκοράρει πόντους στην εθνική γραμμή» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος στη συζήτηση στη Βουλή κατηγορώντας τη ΝΔ ότι έχει δύο γραμμές στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι οι ακραίοι της ΝΔ προσπαθούν να εγκαταλειφθεί η εθνική θέση για σύνθετη ονομασία με την επίκληση ότι τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2008.

Τόνισε μάλιστα ότι η μια τάση στη ΝΔ εκφράζεται από τον Γιώργο Κουμουτσάκο και η στάση για σύνθετη ονομασία ενώ όπως είπε υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν ακροδεξιές εθνικιστικές απόψεις και δεν επιθυμούν τη λέξη Μακεδονία και τα παράγωγά της στο νέο όνομα. «Άλλο πατριωτισμός και άλλο πατριδοκαπηλία» συμπλήρωσε ο κ Κατρούγκαλος και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν σκοράρει πόντους υπονομεύοντας την εθνική θέση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υποστήριξε ότι το τέλμα δεν βοηθά στις εθνικές θέσεις και ότι όποιος πιστεύει ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2008 ξεπερνά τον εαυτό του, διότι οι περισσότερες χώρες έχουν αναγνωρίσει την γείτονα με το συνταγματικό της όνομα. 

Παράλληλα, τόνισε ότι μετά από 8 χρόνια μιζέριας των μνημονίων είναι λογικό ένα κομμάτι του κόσμου που δεν έχει την αναγκαία πληροφόρηση να έχει την τάση να απορρίπτει τις συμφωνίες που μπορεί να καταλήγουν σε λύσεις και κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία να κρατήσει υπεύθυνη στάση.

Υπογράμμισε δε ότι στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η εθνική θέση είναι σύνθετη ονομασία που θα εξασφαλίζει όνομα σαφώς διακριτό από την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που να μην είναι όχημα αλυτρωτισμού και παράλληλα μια συνολική σφαιρική λύση με αφαίρεση κάθε πρακτικής που δείχνει βλέψεις απέναντι στα σύνορα μας και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Μάλιστα είπε ότι σήμερα στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο Νταβός στόχος είναι η προώθηση των εθνικών θέσεων, όπως είναι γνωστές.

Απαντώντας στην κατηγορία ότι δεν υπάρχει εθνική θέση επί του θέματος, γιατί άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα οι ΑΝΕΛ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι μια είναι η κυβερνητική θέση επί του θέματος, επί της οποίας διαπραγματεύεται το ΥΠΕΞ κι ότι ο Π. Καμμενος έχει δηλώσει ρητά την πλήρη υποστήριξη του στο υπουργό Εξωτερικών να διεξάγει την διαπραγματευτική προσπάθεια.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου