Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Κατρούγκαλος: Ακροδεξιοί και εθνικιστές όσοι δεν θέλουν τον όρο «Μακεδονία»

Μιλώντας στη Βουλή

Κατρούγκαλος: Ακροδεξιοί και εθνικιστές όσοι δεν θέλουν τον όρο «Μακεδονία» Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018«Η κυβέρνηση δεν σκοράρει πόντους στην εθνική γραμμή» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος στη συζήτηση στη Βουλή κατηγορώντας τη ΝΔ ότι έχει δύο γραμμές στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι οι ακραίοι της ΝΔ προσπαθούν να εγκαταλειφθεί η εθνική θέση για σύνθετη ονομασία με την επίκληση ότι τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2008.

Τόνισε μάλιστα ότι η μια τάση στη ΝΔ εκφράζεται από τον Γιώργο Κουμουτσάκο και η στάση για σύνθετη ονομασία ενώ όπως είπε υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν ακροδεξιές εθνικιστικές απόψεις και δεν επιθυμούν τη λέξη Μακεδονία και τα παράγωγά της στο νέο όνομα. «Άλλο πατριωτισμός και άλλο πατριδοκαπηλία» συμπλήρωσε ο κ Κατρούγκαλος και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν σκοράρει πόντους υπονομεύοντας την εθνική θέση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υποστήριξε ότι το τέλμα δεν βοηθά στις εθνικές θέσεις και ότι όποιος πιστεύει ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2008 ξεπερνά τον εαυτό του, διότι οι περισσότερες χώρες έχουν αναγνωρίσει την γείτονα με το συνταγματικό της όνομα. 

Παράλληλα, τόνισε ότι μετά από 8 χρόνια μιζέριας των μνημονίων είναι λογικό ένα κομμάτι του κόσμου που δεν έχει την αναγκαία πληροφόρηση να έχει την τάση να απορρίπτει τις συμφωνίες που μπορεί να καταλήγουν σε λύσεις και κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία να κρατήσει υπεύθυνη στάση.

Υπογράμμισε δε ότι στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η εθνική θέση είναι σύνθετη ονομασία που θα εξασφαλίζει όνομα σαφώς διακριτό από την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που να μην είναι όχημα αλυτρωτισμού και παράλληλα μια συνολική σφαιρική λύση με αφαίρεση κάθε πρακτικής που δείχνει βλέψεις απέναντι στα σύνορα μας και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Μάλιστα είπε ότι σήμερα στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο Νταβός στόχος είναι η προώθηση των εθνικών θέσεων, όπως είναι γνωστές.

Απαντώντας στην κατηγορία ότι δεν υπάρχει εθνική θέση επί του θέματος, γιατί άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα οι ΑΝΕΛ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι μια είναι η κυβερνητική θέση επί του θέματος, επί της οποίας διαπραγματεύεται το ΥΠΕΞ κι ότι ο Π. Καμμενος έχει δηλώσει ρητά την πλήρη υποστήριξη του στο υπουργό Εξωτερικών να διεξάγει την διαπραγματευτική προσπάθεια.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου