Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Κατρούγκαλος: Ακροδεξιοί και εθνικιστές όσοι δεν θέλουν τον όρο «Μακεδονία»

Μιλώντας στη Βουλή

Κατρούγκαλος: Ακροδεξιοί και εθνικιστές όσοι δεν θέλουν τον όρο «Μακεδονία» Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, 2018«Η κυβέρνηση δεν σκοράρει πόντους στην εθνική γραμμή» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος στη συζήτηση στη Βουλή κατηγορώντας τη ΝΔ ότι έχει δύο γραμμές στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι οι ακραίοι της ΝΔ προσπαθούν να εγκαταλειφθεί η εθνική θέση για σύνθετη ονομασία με την επίκληση ότι τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2008.

Τόνισε μάλιστα ότι η μια τάση στη ΝΔ εκφράζεται από τον Γιώργο Κουμουτσάκο και η στάση για σύνθετη ονομασία ενώ όπως είπε υπάρχουν και κάποιοι που εκφράζουν ακροδεξιές εθνικιστικές απόψεις και δεν επιθυμούν τη λέξη Μακεδονία και τα παράγωγά της στο νέο όνομα. «Άλλο πατριωτισμός και άλλο πατριδοκαπηλία» συμπλήρωσε ο κ Κατρούγκαλος και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν σκοράρει πόντους υπονομεύοντας την εθνική θέση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υποστήριξε ότι το τέλμα δεν βοηθά στις εθνικές θέσεις και ότι όποιος πιστεύει ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2008 ξεπερνά τον εαυτό του, διότι οι περισσότερες χώρες έχουν αναγνωρίσει την γείτονα με το συνταγματικό της όνομα. 

Παράλληλα, τόνισε ότι μετά από 8 χρόνια μιζέριας των μνημονίων είναι λογικό ένα κομμάτι του κόσμου που δεν έχει την αναγκαία πληροφόρηση να έχει την τάση να απορρίπτει τις συμφωνίες που μπορεί να καταλήγουν σε λύσεις και κάλεσε την εθνική αντιπροσωπεία να κρατήσει υπεύθυνη στάση.

Υπογράμμισε δε ότι στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ η εθνική θέση είναι σύνθετη ονομασία που θα εξασφαλίζει όνομα σαφώς διακριτό από την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, που να μην είναι όχημα αλυτρωτισμού και παράλληλα μια συνολική σφαιρική λύση με αφαίρεση κάθε πρακτικής που δείχνει βλέψεις απέναντι στα σύνορα μας και την εδαφική μας ακεραιότητα.

Μάλιστα είπε ότι σήμερα στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο Νταβός στόχος είναι η προώθηση των εθνικών θέσεων, όπως είναι γνωστές.

Απαντώντας στην κατηγορία ότι δεν υπάρχει εθνική θέση επί του θέματος, γιατί άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα οι ΑΝΕΛ, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι μια είναι η κυβερνητική θέση επί του θέματος, επί της οποίας διαπραγματεύεται το ΥΠΕΞ κι ότι ο Π. Καμμενος έχει δηλώσει ρητά την πλήρη υποστήριξη του στο υπουργό Εξωτερικών να διεξάγει την διαπραγματευτική προσπάθεια.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου