Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2018

  • Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
  • Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη που βρέθηκε νεκρή στην λίμνη Τριχωνίδα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της.
  • Φως στην υπόθεση του διπλού θανάτου πατέρα και γιου στα Χανιά έρχεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.
  • Το ζήτημα της παράτασης των ασφαλιστικών εισφορών και της επικείμενης ρύθμισης για υπαγωγή στις 120 δόσεις βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στα γραφεία του Δ.Σ.Α.
  • Σκληρή απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα μετά την δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού και την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την ονομασία της ΠΓΔΜ. «Ουδέποτε αντιμετώπισε με την αναγκαία σοβαρότητα και ευθύνη το εθνικό πρόβλημα με την FYROM» αναφέρει στην ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι με την παρέμβασή του ο κ. Τσίπρας δικαίωσε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Κόσμος

  • Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάνθηκε το Σάββατο ότι ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, μπορεί να παρακολουθήσει μια συνεδρία για την ανάδειξή του ως ηγέτη της περιφέρειας μόνο αν είναι φυσικά παρών στο κοινοβούλιο και έχει άδεια από δικαστή για να παρευρεθεί.
  • Η Βενεζουέλα απέρριψε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατήγγειλε την «παρέκκλιση» του καθεστώτος του Καράκας και ευχήθηκε την αύξηση των ευρωπαϊκών κυρώσεων.
  • Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ χαρακτήρισε σήμερα «παράνομες» τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον που έχουν στόχο κυρίως υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου του.
  • Ο απερχόμενος πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν κέρδισε στον δεύτερο γύρο τις τσεχικές προεδρικές εκλογές, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων CTK. Τα αποτελέσματα από το 94,95% των εκλογικών περιφερειών δείχνουν ότι ο Ζέμαν κέρδισε στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 52,16% των ψήφων, έναντι 47,83% για τον αντίπαλό του, τον Γίρι Ντράχος.
  • Ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος Αλ-Ουαλίντ μπεν Ταλάλ απελευθερώθηκε το Σάββατο, έπειτα από έναν οικονομικό «διακανονισμό» με τις αρχές, σχεδόν τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του στο πλαίσιο μιας εκστρατείας κατά της διαφθοράς που δεν έχει προηγούμενο στο σαουδαραβικό βασίλειο.

Οικονομία

  • Η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, εκτίμησε ότι στο τέλος του 2018 η ανεργία θα έχει υποχωρήσει κάτω από το 18%, ενώ σύμφωνα με την ίδια είναι ξεκάθαρο πως η οικονομία θα έχει εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά.
  • Ένα «κρυφό» χαράτσι που μπορεί να αγγίξει 1,5 εκατ. φορολογούμενους, κρύβει η μείωση του αφορολόγητου στα 5.682-6.591 ευρώ.
  • Στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και στην πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα μας, αναφέρεται σε άρθρο του το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Panorama. Το άρθρο τιτλοφορείται «Ελλάδα: γιατί η ελάφρυνση του χρέους είναι αναγκαία» και στην ανάλυση τονίζεται ότι «μετά από χρόνια λιτότητας χρειάζεται λίγη ευελιξία, ώστε να βοηθηθεί η Αθήνα να σταθεί αυτόνομα στα πόδια της».
  • Ένα  σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Θεσσαλίας ως προορισμού έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο να τεθεί η περιοχή στο επίκεντρο της προσοχής τόσο του εγχώριου όσο και του εισαγόμενου τουρισμού.
  • Τους στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που δεν είναι άλλοι από την καινοτομία, τη συνεργασία και την ποιότητα, αναλύει σε συνέντευξη του ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Αθλητισμός

  • το Άνφιλντ έγινε η μεγάλη έκπληξη για τον 4ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας, αφού η Λίβερπουλ... υποκλίθηκε με 3-2 στην Γουέστ Μπρομ, η οποία πήρε την σπουδαία πρόκριση σε βάρος της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Η Λίβερπουλ άνοιξε το σορ στο 5ο μόλις λεπτό με τον Φιρμίνο, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο τέρματα του Ροντρίγκες στο 7΄ και στο 11΄ και ένα αυτογκόλ του Ματίπ στο 45΄. Ο Σαλάχ απλά μείωσε στο 78΄ σε 3-2.
  • Δύσκολη νίκη με 2-0 σημείωσε η Γιουβέντους στη Βερόνα επί της Κιέβο για την 22η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος χάρη σε τέρματα του Σάμι Κεντίρα στο 67΄ και του Γκονζάλο Ιγκουαϊν στο 88΄ κι έτσι ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης.
  • Η Φράιμπουργκ λίγο έλειψε να κάνει το μεγάλο «μπαμ» της 20ής αγωνιστικής, αλλά ο Τόλιαν έσωσε την παρτίδα για τους Βεστφαλούς στις καθυστερήσεις. Το τελικό 2-2 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» συνιστά την 3η σερί ισοπαλία για τη Μπορούσια (2η σερί εεντός έδρας) και είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν αλλάξει ρότα, τότε θα κινδυνεύσει όχι μόνο να μη βγει στο Champions League, αλλά να μείνει κι εκτός Ευρώπης!
  • Η δουλειά να γίνεται... Όταν υπάρχει απόλυτο φαβορί, υπάρχουν και παγίδες. Η ΑΕΚ κατάφερε να τις αποφύγει να βγάλει χωρίς συνέπειες τον αγώνα εναντίον της Λαμίας στο ΟΑΚΑ. Νίκη 2-0 με γκολ των Χριστοδουλόπουλου (40΄), Λιβάγια (64΄) κι έτσι επικεντρώνει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 4/2.
  • Η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειαζόταν και με γκολ των Χριστοδουλόπουλου και Λιβάγια επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Λαμίας (ΑΕΚ - Λαμία 2-0) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League και ανέβηκε προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης στη Ριζούπολη (Απόλλων Σμύρνης  Παναθηναϊκός 0-0), ενώ στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής η Κέρκυρα κέρδισε εύκολα τον Πλατανιά (Κέρκυρα - Πλατανιάς 2-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου