Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Κατσιαντώνης: Διαφοροποίηση από την Ένωση Κεντρώων για την ονομασία της πΓΔΜ

Στο θέμα της σύνθετης ονομασίας

Άμα θα γυρίσει στο Manchester NH φοβάμε ότι θα τον λυντζάρουν τον "κουρέα" οι υπερήφανοι Μακεδόνες.  Όλοι έγιναν πολιτικοί!!!!!!  

Κατσιαντώνης: Διαφοροποίηση από την Ένωση Κεντρώων για την ονομασία της πΓΔΜ

Τη λύση της σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ, προκρίνει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, σε αντίθεση με την κεντρική θέση του κόμματός του, το οποίο τάσσεται κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία».

«Η όλη διαδικασία που έχει ξεκινήσει επιβάλλεται πλέον να ολοκληρωθεί ώστε να κλείσει ο κύκλος των πυροδοτούμενων εθνικιστικών εξάρσεων και διπλωματικών ζητημάτων που άρχονται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και που έμειναν άλυτα όλα αυτά τα χρόνια, για λόγους που δεν είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε εδώ», τονίζει ο κ. Κατσιαντώνης σε συνέντευξή του στο Έθνος.

Ο βουλευτής προσθέτει ότι «εν έτει 2018 οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της σύνθετης ονομασίας, πάντα στο πλαίσιο των όρων που προστάζουν η ορθή εξωτερική πολιτική και η διπλωματία που ακολουθεί η χώρα». Τάδε έφη Κατσαντώνης.  Να τον θυμάστε.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων δήλωσε ότι είναι αμετακίνητη στη θέση της να μην δεχτεί τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας, καθώς εκτιμά ότι αυτό θα την οδηγήσει σε επιστροφή του αλυτρωτισμού.

Την άποψη ότι «η πολυετής ολιγωρία των ελληνικών κυβερνήσεων για το Σκοπιανό, κουβέντες κάποιων όπως «να δώσουμε το όνομα και σε δέκα χρόνια θα το ξεχάσουμε», η ελληνική θέση στο Βουκουρέστι για σύνθετη ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία και το έγκλημα της ιστοσελίδας του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, που προτείνει το «Nova Macedonia» πάνω από δέκα χρόνια ήδη, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα αφόρητο εις βάρος της Ελλάδας κλίμα, στη Διεθνή Κοινότητα» είχε εκφράσει, σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη η Ένωση Κεντρώων, αναφερόμενη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου