Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Οι επιστήμονες της Βοστώνης είπαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς για 37η φορά


Παρά το τσουχτερό κρύο την ημέρα της Πρωτοχρονιάς η ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων Βοστώνης με την παρέα τους και τα παιδιά είπαν τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς σε διάφορα σπίτια της περιοχής Newton.
Είναι ένα έθιμο που καθιερώθηκε και που συνέχεια ο αριθμός των “παιδιών” μεγαλώνει. Φέτος οι προσδοκίες τους ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο αφού συγκέντρωσαν το ποσόν των $6,000! Τα χρήματα αυτά θα προσφερθούν στο Νοσοκομείο Παίδων για τα Καρδιοπαθή Ελληνόπουλα.
Ο κ. Ευστράτιος Ευθυμίου, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, στη μέση κοντά στο χριστουγεννιάτικο δένδρο ο κ. Ευθυμίου με την σύζυγό του Τζούλια και τα παιδιά τους.

Το ποσό ίσως να μην έχει σημασία για πολλούς αλλά η προσπάθεια αξίζει πολλά συγχαρητήρια που καθηγητές της ιατρικής με ξακουστά ονόματα και καθηγητές πανεπιστημίων, επίσης με ξακουστά ονόματα συμμετέχουν κάθε Πρωτοχρονιά, με χιόνι, βροχή ή κρύο (-17 Κελσίου φέτος) και λένε τα παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα σε σπίτια ομογενών.
Ένα μόνο κομμάτι από τις δεκάδες νέους και "νέους" που λένε τα Κάλαντα.

Φέτος 70 άτομα ήταν ο αριθμός των μεγάλων και των μικρών που πήγαν σε δεκάδες σπίτια, ώρες ολόκληρες μέσα στο κρύο να μεταφέρουν το μήνυμα του ερχομού του Νέου Χρόνου και με το δικό τους τρόπο να βοηθήσουν συμβολικά το Boston Children’s Hospital Hellenic Cardiac Fund (HCF) and Communities Without Borders (CWB) .
Κάπου στη πορεία της μεγάλης παρέας ήταν και το σπίτι του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Βοστώνη και σταμάτησαν να πουν τα Κάλαντα και στον Γενικό Πρόξενο και την οικογένειά του.
Οργανωτής της εκδήλωσης είναι καθηγητής ιατρός κ. Βασίλειος Ζαννής και συμμετέχουν αρκετά άτομα της “Σαβατοπαρέας” αλλά και πολλοί άλλοι επώνυμοι όπως το ζεύγος Δρ. Ουρανία και Δρ. Νικόλαος Μαδιάς,
Στη παρέα έχουν το καράβι με την Ελληνική σημαία το οποίο έφτιαξαν το 1982, και στο οποίο οι οικοδεσπότες και φίλοι βάζουν τον “οβολό τους”, ενώ φέτος η οικογένεια του κ. Βολαγιαννόπουλου είχε και όργανα οπότε έδωσε μεγαλύτερη έμφαση κατά την διάρκεια που έψαλλαν τα κάλαντα.
Στη φωτογραφία από αριστερά η καθηγήτρια ιατρός παθολόγος Έλενα-Κάκια Δεληχάτσιου, η κόρη της Νίννα, ο σύζυγός της Αναστάσιος Πίττας, ιατρός ενδοκρινολόγος στο New England Tufts Medical Center και η μητέρα της Δρ. Μαρια Δεληχατσιος 

Θα ήταν παράληψη να αναφέρουμε ότι στη παρέα των 70 ατόμων ήσαν μεταξύ των άλλων το ζεύγος Χαρούλα και Κώστα Τραβαγιάκη, το ζεύγος Ελευθερία και Δημήτρης Παπασλή, η Δρ. Μαρία Δελικάτσιου με την κόρη της Δρ. Έλενα-Κακια Δελικάτσιου ιατρό στο Massachusetts General Hospital και τον σύζυγό της ιατρό Αναστάσιο Πίττα, το ζεύγος Αντωνία και Λευτέρης Παπασλής, ο καθηγητής Μανώλης Παράσχος, η Δρ. Μαρκέλλα Ζαννή με τον σύζυγό της ιατρό David Humphrey, ο καθηγητής στο Tufts University Dr. Christos Georgakis με την σύζυγό του, ο Δρ. Αθανάσιος Καραγιώργος, ο Κοσμάς και Μαριάννα Βρουβλιάνης και άλλοι.

Εκτός από τους δεκάδες οικοδεσπότες στην περιοχή του Newton έψαλλαν τα κάλαντα τηλεφωνικώς και σε φίλους στην Αμερική και στην Ελλάδα όπως στον ιατρό Χάρη Ποθουλάκη στο Λος Άντζελες και Δημήτρη Λάππα στο Σαν Λούης.

Η ιστοσελίδα μας συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες στην ωραία αυτή εκδήλωση όπως συγχαίρει και όλους που άνοιξαν τα σπίτια τους για τόσο κόσμο.

Χρόνια Πολλά και του Χρόνου με υγεία.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου