Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, 2018

  • Ιστορίες ανθρώπινες, καθημερινές αποκαλύπτει ο Αλέξης Τσίπρας στην 4σέλιδη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
  • «Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από την ΠΓΔΜ, είτε λέγεται Μακεδονία είτε όχι. Μας κλέβει το όνομα. Η Μακεδονία είναι ελληνική», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.
  • «Θέλω να δω τη Θεσσαλονίκη να είναι η εθνική πρωτεύουσα της εξωστρέφειας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης», που διοργάνωσαν το ΕΛΙΝΕΚΑ, το MyPortal.gr και το «Πολιτικό Ημερολόγιο».
  • Το σκηνικό έντασης που επιχειρούν να στήσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο αποκαλύπτει ένα ακόμη βίντεο από το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια. Οι Τούρκοι έδωσαν στη δημοσιότητα νέο βίντεο στο οποίο φαίνεται η τουρκική πρόκληση στην προσπάθειά τους να περάσουν από την πλώρη της κανονιοφόρου «Νικηφόρος» προκειμένου να αναγκάσουν τον έλληνα κυβερνήτη να αλλάξει πορεία.
  • Με την υπερψήφιση της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξήχθησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Κόσμος

  • Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία στην επαρχία Αφρίν στο βορειοανατολική Συρία είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου των Κούρδων πολιτοφυλάκων, που ελέγχουν την επαρχία.
  • Η συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, ενδέχεται να τεθεί εν αμφιβόλω εξαιτίας της μερικής αναστολής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής διοίκησης, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
  • Μια ομάδα τουλάχιστον τεσσάρων ενόπλων, οι δύο εκ των οποίων φαίνεται πως σκοτώθηκαν, επιτέθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, κρατώντας ομήρους και ανταλλάσσοντας πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας. Στο κτίριο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά, ωστόσο ορισμένοι ένοικοι και εργαζόμενοι κατάφεραν να φύγουν. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες.
  • Έναν χρόνο μετά τη μεγαλειώδη «Πορεία των Γυναικών», που είχε πραγματοποιηθεί κατά του Αμερικανού προέδρου ώρες μετά την ορκωμοσία του, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, και σε τουλάχιστον 250 πόλεις των ΗΠΑ, για να καταγγείλουν την πολιτική του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.
  • Ενάμιση περίπου μήνα πριν τις ιταλικές βουλευτικές εκλογές στις 4 Μαρτίου τελευταία δημοσκόπηση δείχνει, ότι το λαϊκιστικό κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου.

Οικονομία

  • Εικοσι έξι χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ που διενεργήθηκαν τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται δημοφιλής τραγουδιστής που υπέβαλε μετά τον έλεγχο εκπρόθεσμη δήλωση για ακαθάριστα έσοδα 620.000 ευρώ, καθώς και περιπτώσεις φοροδιαφυγής από νυκτερινά κέντρα, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μπαρ σε κοσμοπολίτικα νησιά, ελαιοτριβεία, πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά και μέσω… Facebook.
  • Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς υποστήριξε ότι υπάρχει ο κίνδυνος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητήσει να έρθει το η μείωση του αφορολόγητου το 2019.
  • Ο μοναδικός όρος που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς για την εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης του 1 δισ. ευρώ για τα ληξιπρόθεσμα είναι η εκκαθάριση ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες ύψους 1 δισ. ευρώ, έως τα μέσα Απριλίου 2018, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η εκταμίευση του ποσού για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων συνδέεται με την πορεία των πλειστηριασμών.
  • Το 2018 θα είναι έτος με στόχευση στο παιδί, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1. Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, στόχος είναι ο σχεδιασμός ενός πλέγματος παροχών και υπηρεσιών για το παιδί.
  • Δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα οι θετικές εξελίξεις, επισημαίνει το Υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την αναβάθμιση από Standard's & Poor's

Αθλητισμός

  • Ο Σέρχιο Αγουέρο είναι ο μόνιμος... εφιάλτης της Νιούκαστλ κι αυτό αποδείχθηκε και πάλι. Με δικό του χατ-τρικ η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εύκολα 3-1 και διατήρησε τη διαφορά των 12 βαθμών που τη χωρίζει από τη Γιουνάιτεντ που νίκησε με 1-0 στην έδρα της Μπέρνλι. Η Τσέλσι νίκησε, εκτός έδρας, την Μπράιτον με 4-0, η Αρσεναλ με 4-1 την Κρίσταλ Πάλας, ενώ η Εβερτον έμεινε στο 1-1 με την Γουέστ Μπρομ στο ντεμπούτο του Θίο Γουόλκοτ, ο οποίος έβγαλε την ασίστ στο γκολ των γηπεδούχων.
  • Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 4-1 σημείωσε η Λεβερκούζεν απέναντι στην Χόφενχάιμ για την 19η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Μέσα σε τέσσερα λεπτά γύρισε το παιχνίδι η Φράιμπουργκ και επικράτησε με 2-1 της Λειψίας. Η Κολωνία επιβίωσε στο ντέρμπι ουραγών. Η ομάδα του Ρούθενμπεκ επικράτησε με 2-0 του Αμβούργου και πλέον συνεχίζει να ελπίζει για παραμονή.
  • Σοβαρή βαθμολογική απώλεια για την ΑΕΚ στην 18η αγωνιστική της Super League, καθώς έμεινε στο 0-0 εναντίον της ΑΕΛ στη Λάρισα. Ακίνδυνη επιθετικά η Ενωση, δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των «Βυσσινί» κι έτσι ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό, όμως οι πρωταθλητές υποδέχονται αύριο (21/1) την Ξάνθη.
  • Απώλεια βαθμών για την ΑΕΚ που κόλλησε στην έδρα της ΑΕΛ (Λάρισα - ΑΕΚ 0-0) στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και πλέον ισοβαθμεί στον κορυφή με τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως υποδέχεται την Κυριακή την Ξάνθη. Ο Παναθηναϊκός ξέχασε για λίγο τα προβλήματά του και με αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε εύκολα της Κέρκυρας στη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός - Κέρκυρα 4-0), ενώ ο Πλατανιάς πήρε σημαντική νίκη από τον Λεβαδειακό (Πλατανιάς - Λεβαδειακός 1-0).
  • Η Τζιρόνα είναι πολύ σκληρή ομάδα και το απέδειξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης με οδυνηρό για τους γηπεδούχους τρόπο, καθώς υποχρέωσε τους «ροχιμπλάνκος» σε εντός έδρας ισοπαλία (1-1), που σημαίνει ότι αν νικήσει αύριο η Μπαρτσελόνα η διαφορά από την κορυφή, πλέον, θα είναι 11 βαθμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου