Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, 2018

  • Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος υποστήριξε ότι το Νοέμβριο του 2020 θα λειτουργήσει η γραμμή Νέα Ελβετία - Συντριβάνι, με τη γραμμή της Καλαμαριάς να ακολουθεί τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.
  • Την επαφή της τουρκικής ακταιωρού με την ελληνική κανονιοφόρο «Νικηφόρος» κατέγραψαν σε βίντεο μέλη του τουρκικού πληρώματος, ανεβάζοντας το σχετικό αρχείο στο Διαδίκτυο.
  • «Πολύ αισιόδοξος» δήλωσε ο Μ.Νίμιτς, μετά τη συνάντηση με τους διαπραγματευτές Αθήνας και Σκοπίων, για το όνομα της ΠΓΔΜ. Η διαδικασία κινείται σε θετική κατεύθυνση, είπε, σημειώνοντας πως οι δύο χώρες έχουν κυβερνήσεις που θέλουν πραγματικά λύση. Εκτίμησε δε πως αυτή μπορεί επιτευχθεί εντός των προσεχών έξι μηνών. Αν και απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για την πρότασή του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν είναι ρεαλιστικό να μην υπάρχει στο όνομα ο όρος "Μακεδονία" με κάποια μορφή.
  • Η διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατά αγνώστου μετά τον προπηλακισμό γιατρού στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.
  • Οι προτάσεις που παρουσίασε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μ.Νίμιτς «απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Β.Ναουμόφσκι. «Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε άλλη χώρα, ούτε ο ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε κράτος μέλος του» τόνισε μεταξύ άλλων. Η δήλωση αυτή σκιάζει το κλίμα αισιοδοξίας που δημιούργησε αμέσως μετά τη συνάντηση ο ίδιος ο Νίμιτς.

Κόσμος

  • Ο αμερικανικός στρατός θα παραμείνει στη Συρία ωσότου η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) νικηθεί ολοκληρωτικά, αλλά επίσης για αντιμετωπίσει την ιρανική επιρροή και, σε τελευταία ανάλυση, για να συμβάλλει στην εκδίωξη του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία, ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.
  • Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι τα βασικά σημεία της συμφωνίας για την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
  • Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ βρέθηκε στη γειτονική χώρα, όμως απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ενταχθεί η χώρα στη Συμμαχία χωρίς την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος διέψευσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ σχετικά με τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, τονίζοντας πως δεν θα γίνει εντός του έτους.

Οικονομία

  • To 83% των Ελλήνων πιστεύει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2018, ποσοστό που είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις 63 χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα της Nielsen ανά τον κόσμο. Άλλη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας, μεταξύ των χωρών της ΕΕ, αφορά την εργασιακή ανασφάλεια. Ακολουθούν οι ανησυχίες για τα χρέη του νοικοκυριού, με 7 στους 10 να προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα, και για την οικονομία. Άγχη που παραμένουν δε τα ίδια και αμείωτα από το 2013...
  • «Η ΝΔ απλώς επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία ότι είναι δομικά εχθρική προς τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας» τονίζει το υπουργείο Εργασίας ασκώντας δριμεία κριτική για τη στάση της ΝΔ σε ό,τι αφορά τη μη ψήφιση θετικών για τους εργαζόμενους διατάξεων του πολυνομοσχέδιου, αλλά και τις προτάσεις της για εργασιακά θέματα.
  • Συγκροτήθηκε σε σώμα, με ισχύ από τις 15 Φεβρουαρίου, το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου. Η ΕΤΑΔ αποτελεί ένα από τα τρία σκέλη του «υπερταμείου» αποκρατικοποιήσεων, το οποίο, με την υποστήριξη εταιρείας διεθνούς κύρους και μέσω ανοιχτής διαδικασίας, επέλεξε για το διοικητικό συμβούλιό της στελέχη με μακρά εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις όσον αφορά στο επιχειρηματικό περιβάλλον της ακίνητης περιουσίας.
  • Τη συμφωνία τους για τα εμπορευματικά δρομολόγια υπέγραψαν ΓΑΙΑΟΣΕ και Rail Cargo Logistics Goldair.
  • Η Ελλάδα φαίνεται πως οδεύει στο να γυρίσει σελίδα και να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα φέτος, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο μιλώντας στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Έσπευσε δε να προσθέσει πως «θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι (οι Έλληνες) μπορούν να σταθούν στα δικά τους πόδια, με βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές στο τέλος του προγράμματος» και περιέγραψε πώς φαντάζεται την επόμενη από το τέλος του μνημονίου ημέρα.

Αθλητισμός

  • Ασταμάτητη ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν που έστησε πάρτι απέναντι στην Ντιζόν και την διέσυρε με 8-0 στον αγώνα που έκλεισε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.
  • Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Εσπανιόλ που επικράτησε με 1-0 της Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας. Στο ντέρμπι της Βαρκελώνης οι γηπεδούχοι σκόραραν στο 88' με τον Μελέντο και πλέον έχουν ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όμως, ο Μέσι νικήθηκε στο 63΄ από τον γκολκίπερ της Εσπανιόλ στο πέναλτι που εκτέλεσε. Σπουδαία νίκη με ανατροπή σημείωσε η Σεβίλη που κέρδισε εκτός έδρας με 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο άλλο παιχνίδι η Βαλένθια επικράτησε με 2-1 της Αλαβές.
  • Ο ΟΦΗ των προσφυγών, των οικονομικών προβλημάτων, των μαζικών αποχωρήσεων έστησε αγωνιστικό πάρτι (3-0) απέναντι στη Δόξα Δράμας των ηχηρών μεταγραφών και της οικονομικής ευρυθμίας. Οι Κρητικοί θριάμβευσαν στο εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Football League και μείωσαν την απόσταση από τη δεύτερη προνομιούχο θέση στους 2 βαθμούς (έχουν 24 έναντι 26 της Παναχαϊκής).
  • Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Θίο Γουόλκοτ στην Έβερτον από την Άρσεναλ έναντι ποσού άνω των 20 εκατ. λιρών. Ο 28χρονος επιθετικός αποτελεί το δεύτερο απόκτημα του Σαμ Αλαρντάις στην περίοδο του Ιανουαρίου, μετά τον Τούρκο στράικερ, Τσενκ Τοσούν, από την Μπεσίκτας (27 εκατ. λίρες).
  • Μοιάζει με déjà vu! Για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο διαιτητή Δημήτρης Θάνος μπαίνει στο «κάδρο» των ορισμών στη Super League στα μισά της διαδρομής. Ο ρέφερι του Συνδέσμου Γρεβενών πέρασε τα αγωνιστικά τεστ την Τετάρτη 17/1 και μπορεί πλέον να διευθύνει ξανά αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου