Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, 2018

  • Στη Νέα Υόρκη «γράφεται» αύριο, Τετάρτη, το επόμενο κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους πρέσβεις της Αθήνας και των Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, αντίστοιχα.
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Βασίλης Κεδίκογλου, πατέρας του βουλευτή της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου. Διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής Ευβοίας, εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε υπουργός σε δύο κυβερνήσεις του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας. Τα συλληπητήρια για τον θάνατό του εκφράζει ο πολιτικός κόσμος.
  • Ομάδα στελεχών της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας συνθήματα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
  • Πρόταση που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ως τμήμα της ονομασίας «δείχνει» ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το ζήτημα της ΠΓΔΜ εν όψει των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν αύριο, Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη. «Αυτή τη στιγμή, το όνομα της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη είναι 'Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας', οπότε η λέξη 'Μακεδονία' είναι μέρος του ονόματος και η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη χώρα με αυτό το όνομα» σημείωσε.
  • Ο δήμαρχος Μαραθώνα θα προτείνει να μετονομαστεί δρόμος μπροστά από την οικία του εκλιπόντoς καλλιτέχνη για να τον τιμήσει.

Κόσμος

  • Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε την Τρίτη με «μικρή ομάδα θυμάτων σεξουαλικών κακοποιήσεων που διαπράχθηκαν από ιερείς» στη Χιλή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αγίας Εδρας, Γκρεγκ Μπερκ.
  • Πέντε δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους ο πρώην ανταποκριτής της Liberation στην Τουρκία, καταδικάστηκαν την Τρίτη να εκτίσουν ποινές φυλάκισης για «τρομοκρατική προπαγάνδα» από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το ιδιωτικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
  • Βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης εναντίον της νότιας περιοχής Τζιζάν της Σαουδικής Αραβίας αναχαιτίστηκε από τις σαουδαραβικές δυνάμεις την Τρίτη, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ιχμπαρίγια.
  • Λάδι στη φωτιά ρίχνουν εκ νέου οι ΗΠΑ με την απόφασή τους να παρακρατήσουν πάνω από τη μισή δόση των 125 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονται για την ενίσχυση υπηρεσίας του ΟΗΕ που μεριμνά για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες. Το ποσό που θα δοθεί τελικά στην υπηρεσία του ΟΗΕ αναμένεται να είναι της τάξης των 60 εκατομμυρίων δολαρίων.
  • Ένα σχέδιο για τη μείωση των πλαστικών στην ΕΕ έως το 2030, το οποίο παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος αποσκοπεί και στη δημιουργία νέων επενδυτικών ευκαιριών και θέσεων εργασίας, παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οικονομία

  • Ο Τραμπ, το σύνθημά του «Πρώτα η Αμερική» και οι σχεδόν πάντα προκλητικές δηλώσεις του αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το οποίο μάλιστα θα υποδεχθεί φέτος πρωτοφανή αριθμό ηγετών στο χιονοδρομικό κέντρο του Νταβός. 3.000 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων 70 επικεφαλής κρατών και 38 επικεφαλής μεγάλων διεθνών οργανισμών θα βρεθούν στο Νταβός για το Φόρουμ με θέμα «Η οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος σ' έναν κατατεμαχισμένο κόσμο».
  • Την έναρξη της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Barnes International, εγκαινιάζοντας τα νέα της γραφεία στην Αθήνα.
  • Τη νέα οικονομική πραγματικότητα για την Ελλάδα, μετά και τη ψηφοφορία στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, καταγράφει σε εκτενές ρεπορτάζ της η Wall Street Journal. «Για την Ελλάδα, υπάρχει, τελικά, φως στο τούνελ», σημειώνει χαρακτηριστικά η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι μετά από οκτώ χρόνια οικονομικής και πολιτικής αναταραχής, η χώρα βρίσκεται σε απόσταση βολής από την αποδέσμευσή της από τα μνημόνια.
  • Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και στην κοινωνική πραγματικότητα της Ελλάδας αναφέρεται, σε πρωτοσέλιδη ανάλυσή της, η ιταλική Il Messaggero, που φέρει τον τίτλο «η ελληνική θεραπεία ως καθοριστικό στοιχείο για να διορθωθούν τα γεράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και υπογράφεται από τον Ιταλό οικονομολόγο Τζ.Σαπέλλι. «Η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για να μπορέσει να καταλάβει, κανείς, ποιo θα είναι το μέλλον της Ευρώπης», σημειώνει ο καθηγητής.
  • Η πρόεδρος της Κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα δεν θα συμμετάσχει στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του Νταβός, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το γραφείο τύπου της Κεντρικής Τράπεζας. Η Κεντρική Τράπεζα δεν ανακοίνωσε του λόγους για τους οποίους η Ναμπιούλινα δεν θα συμμετάσχει στο φόρουμ.

Αθλητισμός

  • Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ροντρίγκο Μολέδο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Στη συνάντηση που έγινε την Τρίτη ανάμεσα στους παράγοντες του δικεφάλου του Βορρά και του Παναθηναϊκού, υπήρξε συμφωνία για τον δανεισμό του παίκτη ως το ερχόμενο καλοκαίρι. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.
  • Πλήγμα στη Ξάνθη καθώς ο Αντριάν Λουσέρο θα απουσιάσει για περίπου ενάμιση μήα από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Αργεντινός παίκτης, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά, υποβλήθηκε σε μαγνητική, η οποία έδειξε πρόβλημα στον έσω πλάγιο σύνδεσμο.
  • Μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα και σε οικογενειακό κλίμα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Παρών ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τα μέλη της διοίκησης, το προσωπικό των εγκαταστάσεων και φυσικά ο προπονητής Όσκαρ Γκαρθία, με τους συνεργάτες του στην τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές. Οι τυχεροί στο φλουρί ήταν οι Μπιορν Ένγκελς και Φελίπε Πάρντο, ενώ από το staff οι τυχεροί ήταν οι Παναγιώτης Αγριογιάννης και Ρομπέρτο Γκαρθία Περάλ.
  • Το ματς με την Λαμία ήταν το δεύτερο του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το πρώτο όμως για το πρωτάθλημα και δεν χωρά αμφιβολία πως το συγκεκριμένο ματς είχε πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, από τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Πλατανιά.
  • Ο Μπράιαν Καμπέσας αποτελεί από την Τρίτη παρελθόν από το δυναμικό του Παναθηναϊκού, καθώς η επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη λύση της συνεργασίας του μεσοεπιθετικού από το Εκουαδόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου