Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

To  πρωί καταγγέλλουν, το βράδυ ψηφίζουν – Ιορδάνης Χασαπόπουλος

Του Ιορδάνη Χασαπόπουλου

Νέα ήθη στην πολιτική και στον δημόσιο λόγο , έφεραν οι πλειστηριασμοί αλλά και η πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Πως γίνεται ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί να κατεβαίνει σε διαδηλώσεις κατά της πώλησης της ΔΕΗ και το βράδυ στην βουλή να υπερψηφίζει τις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας Ηλεκτρισμού;
Πως γίνεται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη την Φλώρινα και την Αρκαδία να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για να ακυρωθεί το σχέδιο «ξεπουλήματος» της ΔΕΗ που έφερε και εφαρμόζει η δική τους κυβέρνηση;
Αν ακούσει κανείς τι λένε στις συνεντεύξεις τους οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του 40% της ΔΕΗ θα πιστέψει ότι ακόμη συμπεριφέρονται ως κόμμα του 4% της αντιπολίτευσης .
Ζητούν να δημιουργηθεί ένα κίνημα που θα ανατρέψει την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, ενώ γνωρίζουν ότι η δική τους κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές στην ιδιωτικοποίηση του 40% της επιχείρησης και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.
Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να εξηγηθεί με την λογική.
Μπορεί να πει κάποιος ότι για πολλούς είναι η άγνοια που έχουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το που οδηγούν την χώρα με την συμφωνία του τρίτου μνημονίου και των επιπτώσεων του. Για άλλους είναι το θράσος με το οποίο πολιτεύτηκαν και συνεχίζουν να πολιτεύονται, στοχοποιοντας τους πολιτικούς τους αντίπαλους για να καλύψουν τα δικά τους λάθη.
Άλλοι πάλι έχουν αρχίσει να παραμιλούν και να μην καταλαβαίνουν τι λένε. Όπως το παράδειγμα του πρώην υφυπουργού κ. Μαρδα που έφτασε στο σημείο να πει ότι για τους πλειστηριασμούς φτενή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που δεν τους ξεκίνησαν νωρίτερα.
Άλλοι εμφανίζουν κρούσματα άρνησης της πραγματικότητας.
Φαίνεται ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η δική τους κυβέρνηση έφερε τα πιο βαριά φορολογικά μέτρα σε βάρος της μεσαίας τάξης .
Η δική τους κυβέρνηση νομοθέτησε τους πλειστηριασμούς και η δική τους κυβέρνηση ¨ξεπουλά» την ΔΕΗ.
Και γιαυτο ενώ κυβερνούν συμπεριφέρονται ακόμη σαν κόμμα διαμαρτυρίας. Μια τέτοια συμπεριφορά τους βολεύει βέβαια, γιατί προσπαθούν να κρατήσουν όσους ψηφοφόρους πίστεψαν πως με τον ΣΥΡΙΖΑ , και δουλείες θα υπήρχαν και η ΔΕΗ δεν θα πωλείτο αλλά και τα σπίτια των νοικοκυραίων και των βιοπαλαιστών δεν θα έβγαιναν στο σφυρί.
Πηγή: Βραδυνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου