Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

SOS Για την ύπαρξη του Ημερήσιου Σχολείου του Lowell. Χρειάζεται βοήθεια ΤΩΡΑ

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017
Η Κοινότητα προσπαθεί να βρεθούν λύσεις να παραμείνει το Σχολείο ανοικτό

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ενορίας της Αγίας Τριάδος του Lowell έγινε χθες Κυριακή αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία με θέμα την ύπαρξη του Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου το οποίο είναι το πρώτο Ελληνικό Σχολείο στην Αμερική αφού ιδρύθηκε το 1906 και του μοναδικού στη Νέα Αγγλία.  Όπως πληροφορούμεθα η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση ήταν καλή, αλλά, θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών συρρικνώνεται και τα έξοδα πολλαπλασιάστηκαν αφού το προσωπικό του Σχολείου υπερβαίνει τα 20 άτομα.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας έγινε πρόταση από πρώην Πρόεδρο της Ενορίας/Κοινότητας να γίνει μυστική ψηφοφορία για το κλείσιμο ή όχι του Σχολείου!  Ευτυχώς που κυριάρχησε η λογική και η πρόταση δεν έγινε δεκτή αλλά μεταφέρθηκε όπως το θέμα συζητηθεί σε άλλη συνεδρίαση στις 14 Ιανουαρίου, 2018.

Δεν πρέπει να κλείσει αυτή η κυψέλη μάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, της Ορθόδοξης Πίστης και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Τα τελευταία 10-12 χρόνια έγιναν πολλά “πειράματα” από διάφορους και αδιάφορους με αποτέλεσμα ο ετήσιος προϋπολογισμός των εξόδων να ανέβει από 300 χιλιάδες δολάρια στις κοντά 800 χιλιάδες. Η αλλαγή του Σχολείου από “parochial” σε Ακαδημία με 8 τάξεις Α' Δημοτικού μέχρι Β' Γυμνασίου συν το Νηπιαγωγείο και το Προ νηπιακό πρόγραμμα έφερε τεράστια έξοδα.  Αφού τα μεγαλεπήβολα σχέδια δεν είχαν καλές βάσεις.  Μάλιστα υπήρχαν μόνο 1 ή 2-3 μαθητές στις μεγάλες τάξεις! Το μόνο πρόγραμμα που δεν έχει έλλειμμα είναι το Προ-νήπειακό.

Τα δύο τελευταία χρόνια και έλλειψη μαθητών στις μεγαλύτερες τάξεις το Γυμνάσιο (7η και 8η Τάξη) σταμάτησαν. Ναι μεν οι τάξεις σταμάτησαν αλλά πριν ένα χρόνο προσελήφθη Διευθυντής ο οποίος μαθαίνουμε ότι δεν διδάσκει και δεν έχει Ελληνικές βάσεις. Ακόμα πληροφορούμαστε ότι προσέλκυσε μερικούς μαθητές από άλλες εθνικότητες αλλά οι Έλληνες δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο Ελληνο-Αμερικανικό Σχολείο!
Ενώ στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές στη πόλη του Lowell ο σημερινός διευθυντής του Σχολείου στο προφίλ για υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος τόνισε ότι είναι Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικάνικού Σχολείου!  Εξελέγη. 

Γνωρίζουμε ότι φέτος και μετά από πολλά χρόνια οι μαθητές του Ημερήσιου Ελληνικού
Σχολείου της Νέας Αγγλίας δεν συμμετείχαν στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο!

Ενορία, κοινότητα, εκκλησία, προξενείο και όλος ο Ελληνισμός πρέπει να συνεργαστεί αποτελεσματικά ώστε να παραμείνει το Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο του Lowell ανοικτό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου