Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Ενοχη παραδέχθηκε ο Φλιν για ψέματα στο FBI – ΑΡ: Ο Κούσνερ φέρεται να του είπε για επαφές με Ρωσία



Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2017

Ο κ. Μάικλ Φλιν (στη μέση) προσερχόμενος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο (AP Photo/Susan Walsh).
OYAΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν, παραδέχθηκε την ενοχή του ότι είπε ψέματα στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και έγινε έτσι ο πρώτος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις από την έρευνα που διεξάγει ο ανεξάρτητος ανακριτής, Ρόμπερτ Μόλερ, για την εμπλοκή της Ρωσίας στις περσινές εκλογές των ΗΠΑ.
Ο Μάικλ Φλιν, μάλιστα, συμφώνησε να συνεργαστεί με την ομάδα του Μόλερ, κάτι που ουσιαστικά επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας που ανέφεραν ότι οι δικηγόροι τού απόστρατου στρατηγού είχαν διακόψει την επικοινωνία με την νομική ομάδα του Τραμπ όσον αφορά την έρευνα για την Ρωσία.
Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Φλιν είχε συζητήσει με έναν «ανώτερο αξιωματούχο» του μεταβατικού επιτελείου του Τραμπ προτού μιλήσει με τον Ρώσο πρεσβευτή. Αυτός ο αξιωματούχος, φέρεται να είναι ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερος σύμβουλός του, σύμφωνα με το ΑΡ και αρκετά ακόμη ΜΜΕ.
Σε ανακοίνωσή του, ο Φλιν ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του και πρόσθεσε: «Η ομολογία της ενοχής μου και η συμφωνία για συνεργασία με το γραφείο του Ειδικού Ανακριτή αντικατοπτρίζει την απόφαση που έλαβα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της οικογένειάς μου και της πατρίδας μας».
.
Ο Φλιν γίνεται έτσι το τέταρτο πρόσωπο της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε σχέση με την υπόθεση της Ρωσίας και το πρώτο άτομο της κυβέρνησης Τραμπ. Είχαν προηγηθεί πριν από μερικές εβδομάδες ο Πολ Μάναφορτ, ο Ρικ Γκέιτς και βέβαια ο ομογενής Γιώργος Παπαδόπουλος που παραδέχθηκε την ενοχή του, ότι κατέθεσε ψέματα στις Αρχές για τις επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους.
Κανείς, πάντως, από τους παραπάνω δεν έχει το ειδικό βάρος του Φλιν, ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους υποστηρικτές του Τραμπ και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του.
Η κίνηση Φλιν ουσιαστικά δίνει στον κ. Μόλερ πρόσβαση στον στενό κύκλο του προέδρου Τραμπ, καθώς ο απόστρατος στρατηγός ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα και υπέρμαχος των στενότερων σχέσεων με τη Μόσχα.
Αμεση ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου, ο οποίος υποστήριξε ότι ούτε η κατηγορία ούτε η δήλωση ενοχής εμπλέκουν στην υπόθεση οποιονδήποτε άλλον πέραν του ίδιου του κ. Φλιν. «Οι εξελίξεις ανοίγουν το δρόμο για ταχεία και λογική ολοκλήρωση της έρευνας», προσθέτει ο Λευκός Οίκος.Page 1 / 10
«Τίποτα στην ομολογία ενοχής ή στο κατηγορητήριο δεν εμπλέκει κάποιο άλλο πρόσωπο παρά τον Φλιν», επισήμανε ο Τάι Κομπ, ένας δικηγόρος του Λευκού Οίκου. «Οι ψευδείς καταθέσεις που αναφέρονται αντικατοπτρίζουν τις ψευδείς δηλώσεις προς τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, οι οποίες οδήγησαν στην παραίτησή του φέτος τον Φεβρουάριο», τόνισε ο Κομπ, προσθέτοντας ότι η ομολογία ενοχής «ανοίγει τον δρόμο για την εξαγωγή άμεσων και λογικών συμπερασμάτων» από το Γραφείο του ειδικού συμβούλου που ερευνά τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στα δικαστικά έγγραφα ο κ. Φλιν δήλωσε ότι έλαβε οδηγίες να έλθει σε επαφή με Ρώσους αξιωματούχους από ανώτερο μέλος της μεταβατικής ομάδας Τραμπ, η οποία λειτούργησε ανάμεσα στις εκλογές του Νοεμβρίου και την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικανού προέδρου.
Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι οι δικηγόροι του κ. Φλιν έχουν σταματήσει να επικοινωνούν με τους νομικούς συμβούλους του προέδρου Τραμπ σχετικά με την έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016.
Τότε, ο Λευκός Οίκος είχε υποστηρίξει ότι ούτε ο στρατηγός Φλιν, αλλά ούτε και κάποιο άλλο πρώην στέλεχος, διαθέτει επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του προέδρου Τραμπ. «Συμπαθεί προσωπικά τον στρατηγό Φλιν, αλλά συνειδητοποιεί ότι στο θέμα του ειδικού εισαγγελέα θα ακολουθήσει ο καθένας τον δρόμο του», είχε δηλώσει ο δικηγόρος του Λευκού Οίκου Τάι Κομπ.
Ο κ. Φλιν παραιτήθηκε από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας πριν καν συμπληρώσει έναν μήνα θητείας, αφότου παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσε σωστά τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σχετικά με τις επαφές που είχε με τον κ. Κίσλιακ.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου