Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Μην γίνουμε Ισπανία…

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2017

Πολλοί θυμούνται τις σκηνές βίας στην Ισπανία τα τελευταία χρόνια, όταν αστυνομικοί έμπαιναν στα σπίτια απλών πολιτών και τους έβγαζαν με βία για να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί.

Ήταν το 2008 όταν είχε αρχίσει να σκάει η στεγαστική φούσκα στην Ισπανία και εκατομμύρια Ισπανοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με το τσουνάμι των πλειστηριασμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τότε είχαν εκδοθεί 415.117 διαταγές έξωσης και αναγκάστηκαν περίπου 253.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Χιλιάδες στεγαστικά δάνεια ήταν επισφαλή, όπως και πολλές χιλιάδες ήταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι υπήρξαν 3,4 εκατομμύρια άδεια σπίτια σ’ όλη τη χώρα (σ.σ. αυτό αναλογεί στο 15% περίπου των σπιτιών στην Ισπανία), τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν στις τράπεζες.

Η υπόθεση των πλειστηριασμών προκάλεσε μεγάλη κοινωνική ένταση: άνθρωποι με κρίσεις πανικού μεταφέρονταν στα νοσοκομεία, άλλοι αυτοκτόνησαν, παιδάκια με τους γονείς τους έκλαιγαν στους δρομους, κ.α.

Υπό το βάρος της λαϊκής οργής, η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, αναγκάστηκε να εκδώσει διάταγμα με το οποίο ανέστειλε για δυο χρόνια το κύμα των εξώσεων. Είχαν ήδη όμως αυτοκτονήσει άνθρωποι. Ακολούθησε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας που ανέστειλε την εφαρμογή διαταγών εξώσεων σε πολίτες που είχαν οφειλές για στεγαστικό δάνειο.

Η ιστορία των πλειστηριασμών στην Ισπανία προκάλεσε μεγάλη πολιτική κρίση και αλυσιδωτές αντιδράσεις, ενώ και η Διεθνής Αμνηστία είχε ξεκινήσει εκστρατεία κατά των εξώσεων με την εξής επισήμανση: «Το δικαίωμα στη στέγη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο παραβιάζεται στην Ισπανία, και τα μέτρα τα οποία έχουν υιοθετηθεί είναι ανεπαρκή».
Ήταν η πρώτη φορά του η Διεθνής Αμνηστία παρενέβη με έκθεσή της για το συγκεκριμένο θέμα και το έκανε για την Ισπανία. Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να παρέμβει και για την Ελλάδα.

Στην Ελλάδα ήδη βλέπουμε τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία. Οι σκηνές μιλάνε από μόνες τους.
Ας παρέμβει η κυβέρνηση πριν είναι αργά, ώστε να παραταθεί και ακόμα καλύτερα να μονιμοποιηθεί η προστασία της λεγόμενης λαϊκής –πρώτης- κατοικίας, αλλά και η επαγγελματική στέγη των έντιμων μικροεπαγγελματιών και όχι των μπαταχτσήδων.

Η ιστορία των πλειστηριασμών δεν είναι fake news, είναι μια πραγματικότητα και αυτή καταγράφεται σε όλη την επικράτεια. Μην γίνουμε Ισπανία και πολλαπλασιαστούν τα οικογενειακά δράματα.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου