Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Ναός του Επικούριου Απόλλωνα: Παρά τα προβλήματα έχει αύξηση επισκεπτών


Τρίτη, 12/12/17
Ανοδική πορεία καταγράφει στο α’ επτάμηνο του 2017 η επισκεψιμότητα του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο ναός δέχθηκε 13.554 επισκέπτες από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2017, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν «κοπεί» 12.877 εισιτήρια. Δεδομένου ότι ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο δημοφιλέστερος μήνας, είναι πολύ πιθανή η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των επισκεπτών.
Παρότι όμως ο ναός κάθε χρόνο δέχεται όλο και περισσότερους, συνεισφέροντας στα κρατικά έσοδα, έχει αρκετά προβλήματα σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών, δημιουργώντας αρνητική εικόνα στον ελληνικό τουρισμό, με πιο χαρακτηριστικό το παρωχημένο σύστημα υδροδότησης.
Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι έχει ήδη δρομολογήσει την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και είναι σε εγρήγορση για να συνδράμει, παρότι έχει περιορισμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων.
«Ενημερωθήκαμε ότι ο Ναός το τελευταίο  διάστημα δεν έχει υδροδότηση και με κάποιο πεπαλαιωμένο σύστημα έχει την υδροδότηση που γνωρίζουμε. Ήρθαμε σε επαφή με διάφορους φορείς και ιδιώτες, προβήκαμε σε ανίχνευση με γεωλόγους και τελικά βρήκαμε τη λύση στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία προσέφερε με προθυμία ένα κτήμα το οποίο είχε δεσμεύσει από κάποιον οφειλέτη και έτσι τώρα είμαστε στη διαδικασία καθαρισμού της πηγής και της προετοιμασίας των δικτύων για να δώσουμε νερό στο Ναό. Ο καιρός είναι εκείνος που μας καθυστερεί και πιστεύουμε ότι σύντομα θα το προχωρήσουμε», εξήγησε στην εφ.  «Πατρίς» ο κ. Μπαλιούκος προσθέτοντας –με δηκτικό ύφος- ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει  πολλά πράγματα.
«Οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες καθώς εκεί είναι “Βατικανό” και μπορούμε μόνο εθελοντικά και μόνο όταν μας ζητείται η βοήθειά μας. Όλο το καλοκαίρι μεταφέραμε νερό, καθώς ή ζημιά είχαν ή πολλούς επισκέπτες, κάτι που θα δούμε στα απολογιστικά στοιχεία στο τέλος του έτους. Εμείς προσφέραμε ό,τι μπορούσαμε να προσφέρουμε πάντα γιατί ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για την πολιτιστική όσο και για την οικονομική διάσταση της περιοχής μας», σημείωσε ο κ. Μπαλιούκος.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου