Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Πώς οι παγκόσμιοι κολοσσοί παρακολουθούν και παρεμβαίνουν στη δράση των κινημάτων


Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, 2017

Τι αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Guardian
Η δράση των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων συχνά αποτελεί τροχοπέδη όχι μόνο για τα σχέδια των κυβερνήσεων αλλά και των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.Ρεπορτάζ του Guardian και στοιχεία που του παρέδωσε το ανεξάρτητο Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, (Bureau for Investigative Journalism), μεγάλες εταιρείες και τράπεζες προσλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών, οι οποίες κυριολεκτικά κατασκοπεύουν τα κινήματα και προειδοποιούν για τα επόμενα βήματά τους.
Οι εταιρείες British Airways, Τράπεζα της Σκοτίας, Caterpillar και Porsche είναι μερικές από τις εταιρείες που έχουν προσλάβει ιδιωτικούς πράκτορες ώστε να ενημερώνονται για τις μελλοντικές δράσεις των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων.
Οι αποκαλύψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τη διαρροή εγγράφων από δύο εταιρείες πληροφοριών την C2i και την Inkerman Group, με βάση τις οποίες oι κολοσσοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο στέλνουν πράκτορες μέσα στα κινήματα για να καταγράφουν τις κινήσεις τους. Οι πράκτορες αυτοί συχνά εμφανίζονται ως εθελοντές των κινημάτων και συμμετέχουν σε αυτά ενώ χρησιμοποιούν κλασικές μεθόδους παρακολούθησης, όπως οι «κοριοί» στα τηλέφωνα, υποκλέπτοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εσωτερικά έγγραφα των οργανώσεων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στους στόχους παρακολούθησης των εν λόγω εταιρειών ήταν και η οικογένεια της Rachel Corrie, της νεαρής διαδηλώτριας που έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από μπουλντόζα στα παλαιστινιακά κατεχόμενα εδάφη, στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην κατεδάφιση κατοικιών Παλαιστινίων, το 2003.
Η Caterpillar, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές του πλανήτη και η οποία φέρεται ότι κατασκεύασε και πούλησε στο Ισραήλ την μπουλντόζα που σκότωσε τη γυναίκα προσέλαβε την C2i, για να συγκεντρώσει πληροφορίες για την οικογένειά της, η οποία κινήθηκε νομικά εναντίον της εταιρείας.
Η οικογένεια κατηγόρησε την κατασκευαστική εταιρεία για τη δολοφονία της Rachel και τη χαρακτήρισε συνένοχο σε εγκλήματα πολέμου. Η μελέτη της υπόθεσης πάγωσε το 2007 αφού το δικαστήριο που την είχε αναλάβει δήλωσε αναρμόδιο να λάβει απόφαση. Εννέα ημέρες μετά ωστόσο η μητέρα της Corrie επικοινώνησε με 70 μέλη του κινήματος που υποστήριζαν την αγωγή της οικογένειας και η C2i απέκτησε όλες τις σημειώσεις της συζήτησης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπήρξαν και κάποιοι που δρούσαν για λογαριασμό της C2i.Το όνομα της Caterpillar εμφανίζεται και σε άλλα έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία το 2005 πλήρωνε την εταιρεία Inkerman Group για να συγκεντρώνει πληροφορίες για επικείμενες διαδηλώσεις οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «απειλή» για την «οικονομική ευμάρεια» των επιχειρήσεων.
Ο βρετανικός Guardian αναφέρει πως η κατασκευαστική δεν δέχτηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις λέγοντας ότι «δεν δίνει στοιχεία για τις σχέσεις της με τους προμηθευτές και εξωτερικούς συνεργάτες της» και όταν συνεργάζονται «οφείλουν αυτές οι συνεργαζόμενες εταιρείες να δρουν με νόμιμο τρόπο και σύμφωνα με τις αξίες μας». Τα στοιχεία δείχνουν ότι μεταξύ των κινημάτων που παρακολουθούσε η C2i ήταν οι Greenpeace, η οργάνωση «Friends of the Earth», τοπικά περιβαλλοντικά κινήματα στην Οξφόρδη και άλλα.
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου