Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.comΔευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Νέα κρίση στην κυβέρνηση - Καμμένος: Δεν θα συναινέσω ποτέ στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την πΓΔΜ

Λέτε να δούμε το Φίλη ντυμένο Μακεδονομάχο

για να κρατηθεί η κυβέρνηση;

Δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμύνης λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών
Νέα κρίση στην κυβέρνηση -  Καμμένος: Δεν θα συναινέσω ποτέ στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την πΓΔΜ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέστη στα εγκαίνια οκτώ Στρατιωτικών Οικημάτων στο Στρατόπεδο «ΝΤΑΛΙΠΗ» στη Θεσσαλονίκη (φωτ. αρχείου).

Νέους τριγμούς στην κυβέρνηση προκάλεσε η ανοιχτή δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ, την ώρα που τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καταβάλουν προσπάθειες για την επίλυση αυτού του ζητήματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της σύνθετης ονομασίας.

«Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων» διαβεβαίωσε ο κ. Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

«Ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου "Μακεδονία" και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια εγκαινίων στρατιωτικών οικημάτων.

«Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος, δείχνοντας πως υπάρχουν έντονες διαφοροποιήσεις για το συγκεκριμένο θέμα στον κυβερνητικό σχηματισμό.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου