Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, 2017

  • Η αλβανική κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα που προβλέπει τον εντοπισμό, την εκταφή, την ταυτοποίηση και ταφή των οστών των ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο αλβανικό έδαφος κατά τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο του 1940-41, αποφασίζοντας τη χορήγηση καθεστώτος «Ιστορικού Κοιμητηρίου» στον χώρο ανάπαυσης (νεκροταφείο) των στρατιωτών που βρίσκεται στο χωριό Βουλιαράτες του Δήμου Δερόπολης.
  • Εισβολή στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές στον χώρο.
  • Την εκτίμηση ότι «το Δουβλίνο όπως το ξέραμε πέθανε» εξέφρασε, ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Πέθανε στην πράξη. Γιατί είναι άδικο το φορτίο το μεγαλύτερο να το παίρνουν στους ώμους τους οι χώρες πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία».
  • Νέα απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη, ένας ακόμα δημοσιογράφος έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος για τον Δημήτρη Αλειφερόπουλο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο σε ηλικία μόλις 47 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.
  • Σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση προανήγγειλε για τα επόμενα χρόνια η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη.

Κόσμος

  • Στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι δόθηκε άδεια για να γίνουν εξαγωγές στρατιωτικού οπλισμού, που παράγουν αμερικανικές εταιρείες, στην Ουκρανία.
  • Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου του Κόμο, Μάριο Λαντρισίνα, «να απαγορεύσει την επαιτεία» στους δρόμους της πόλης του, κατά την διάρκεια των εορτών.
  • Στη σύλληψη ενός 29χρονου Γερμανού προχώρησε η αστυνομίας στην Καρλσρούη, ως ύποπτου για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό, στο όνομα του «Ισλαμικού Κράτους».
  • Την παραίτησή του υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Ντέμιαν Γκριν, ένας από τους στενότερους συμμάχους της Τερέζα Μέι, μετά από αίτημα της πρωθυπουργού, καθώς παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα σχετικά με τον εντοπισμό πορνογραφικού υλικού στον υπολογιστή του κοινοβουλευτικού του γραφείου πριν από περίπου δέκα χρόνια.
  • «Επιστρέφουμε στην Αμερική το μεγαλείο της» δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την έγκριση από τα δύο σώματα του Κογκρέσου του σχεδίου νόμου το οποίο προβλέπει τη σαρωτική μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ.

Οικονομία

  • «Ακόμη και μετά από οκτώ χρόνια ευρωπαϊκών προγραμμάτων βοήθειας και πολλών κυβερνητικών αλλαγών λίγα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον τρόπο άσκησης της πολιτικής» σημειώνει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, αναφερόμενο στα «παραδείγματα εκλογικών δώρων» που υπάρχουν στον προϋπολογισμό για το 2018, που ψηφίστηκε την Τρίτη.
  • Κοινοποιήθηκε η απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια για την εφάπαξ καταβολή ειδικού πρόσθετου κοινωνικού μερίσματος έτους 2017 σε μόνιμους κατοίκους των 27 νησιών, στα οποία καταργείται το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ από την 1-1-2018. Το ποσό θα ξεκινάει από τα 500 ευρώ και θα φτάνει ακόμη και στα 2.100 ευρώ για πολυμελή νοικοκυριά. Όλη η απόφαση με τα κριτήρια, τους ωφελούμενους και τη διαδικασία.
  • «Έχουμε συμφωνήσει με τις άλλες τράπεζες να περιορίσουμε τον αριθμό των πραγματικά πρώτων κατοικιών που βγαίνουν σε πλειστηριασμό», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Χρ.Μεγάλου, προσθέτοντας ότι τα ακίνητα που θα περιλαμβάνονται στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δεν σχετίζονται με την πρώτη κατοικία, αλλά αφορούν δάνεια εταιρειών ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
  • Την εμβόλιμη πληρωμή περίπου 15.000 νέων συντάξεων στις 28 Δεκεμβρίου προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει αρκετά τον αριθμό των αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
  • Κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σχετικά με τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών της ανταποδοτικής σύνταξης.

Αθλητισμός

  • Η ΑΕΚ μετέτρεψε σε τυπική υπόθεση τον αγώνα ρεβάνς με τον Παναιτωλικό για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, περνώντας επιβλητικά με 4-0 από το Αγρίνιο κι εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από σήμερα την πρόκριση στα προημιτελικά.
  • Στους άλλους αγώνες χθες:
  • Πλατανιάς - Ολυμπιακός 0-2
  • Aστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος Περιστερίου 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου