Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 12/12/17

  • Με εκδορές και κακώσεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης ο 37χρονος ορειβάτης που ανασύρθηκε τη νύχτα από δύσβατο σημείο στη θέση Καλόγερος, στον Ολυμπο. Πρόκειται για τον ορειβάτη που είχε ενημερώσει το απόγευμα της Δευτέρας τηλεφωνικά τις αρχές για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί με ένα ακόμη άτομο, 57 χρονών, ζητώντας βοήθεια.
  • Ασφυκτικό πλαίσιο για τις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα αρχίζει να διαμορφώνεται στο εσωκομματικό πεδίο, σε συνδυασμό με τις πιέσεις της τρόικας, όπως φαίνεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο το οποίο θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί έως την άνοιξη προκειμένου να κλείσει η τρίτη (και η τέταρτη) αξιολόγηση.
  • Στην κυβερνοεπίθεση που επηρέασε τα συστήματα πληροφορικής της Merck/MSD παγκοσμίως, στην εποχική αυξημένη ζήτηση, καθώς και στα προβλήματα που προέκυψαν σε εργοστάσια παραγωγής στο Πουέρτο Ρίκο, οφείλονται οι ελλείψεις σε συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα της εταιρείας.
  • Με φόντο τη συζήτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τη μισθοδοσία των επικουρικών γιατρών, κάνουν σήμερα, Τρίτη, στάση εργασίας (11 πμ – 3μμ) οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας.
  • Σε επιφυλακή τίθενται, μετά από έκτακτη σύσκεψη του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας για πιθανά κρούσματα σαλμονέλλωσης σε βρέφη, εφόσον επιβεβαιώθηκε από τον ΕΟΦ η κυκλοφορία στη χώρα μας παρτίδων βρεφικού γάλακτος από την Γαλλία, που έχει μολυνθεί με το μικρόβιο σαλμονέλλα.

Κόσμος

  • Τις ιστορίες τους αποκάλυψαν δημοσίως τρεις γυναίκες σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν από τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Zήτησαν να διεξαχθεί έρευνα από το Κογκρέσο.
  • Η Αίγυπτος και τη Ρωσία υπέγραψαν στο Κάιρο την τελική σύμβαση για την κατασκευή του πρώτου αιγυπτιακού σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο βόρειο τμήμα της χώρας. Η σύμβαση, που υπογράφτηκε παρουσία των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, επικυρώνει τη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι δύο χώρες τον Νοέμβριο του 2015 για την κατασκευή στην περιοχή Νταμπάα τεσσάρων αντιδραστήρων ισχύος 1.200 μεγαβάτ έκαστος.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε την επιθυμία των ΗΠΑ να στείλουν αστροναύτες και πάλι στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά το 1972 για να προετοιμάσουν μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. «Αυτή τη φορά δεν πρόκειται μόνο να καρφώσουμε τη σημαία μας και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας, θα δημιουργήσουμε μια βάση για μια μελλοντική αποστολή στον Άρη και ίσως μια μέρα πιο μακριά», τόνισε ο Τραμπ σε τελετή στον Λευκό Οίκο.
  • «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή αντισημιτισμού και ξενοφοβίας», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο περιστατικό πυρπόλησης σημαιών του Ισραήλ κατά την διάρκεια διαδήλωσης έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, στο Βερολίνο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αντίθεσή της στην απόφαση της Ουάσιγκτον για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ εξακολουθεί να ισχύει.
  • Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε ποινές ισοβίων για τρεις δημοσιογράφους που δικάζονται σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.Οι αδελφοί Αχμέτ και Μεχμέτ Αλτάν, καθώς και η αρθρογράφος Ναζλί Ιλιτσάκ κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης».

Οικονομία

  • Το σήμα Dolce της Wyndham φέρνει στην Ελλάδα η Zeus International, η οποία τις επόμενες ημέρες ανοίγει στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στο κέντρο της Αθήνας, το «K29», το πρώτο «έξυπνο» συγκρότημα πολυτελών σουϊτών στην Ελλάδα.
  • Η τάση για την Ελλάδα είναι θετική και θα βελτιωθεί περαιτέρω, αν η τρίτη αξιολόγηση ολοκληρωθεί σύντομα, με την εκπλήρωση των δεσμεύσεων του προγράμματος που έχουν απομείνει, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την Ελλάδα, Νικολά Τζιαμαριόλι.
  • Σημαντική ευκαιρία να προωθηθεί η ατζένα των επενδύσεων και του εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς και να επισημανθεί η υποστήριξη των ΗΠΑ στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, θεωρεί ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτησή του στο Twitter, το διεθνές επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη από την Capital Link.
  • Η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Ιανουαρίου δίνει τον τόνο στην συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία άρχισε σήμερα στην Βουλή και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη. Η συζήτηση δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη προεδρική θητεία, για πολιτικές της τελευταίας πενταετίας σε διάφορους τομείς.
  • Ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας, εντός των ορίων του Δ.Αθηναίων. Το αυξημένο ενδιαφέρον και η σημαντική ανταπόκριση στο κάλεσμα του υπουργείου αποτυπώνεται στα 32 καταχωρημένα αιτήματα που αφορούν 29 σημαντικά ακίνητα και την ποικιλία των προτεινόμενων χρήσεων για τα κενά και αναξιοποίητα έως σήμερα ακίνητα του κέντρου της Αθήνας.

Αθλητισμός

  • Η 15η αγωνιστική στο κυπριακό πρωτάθλημα σκιάστηκε από τη διακοπή, λόγω επεισοδίων, του ντέρμπι ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ. Η έκρυθμη κατάσταση στις εξέδρες αρχικά οδήγησε σε προσωρινή διακοπή, όταν κροτίδα από την εξέδρα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ έπεσε δίπλα σε ball boy και τραυμάτισε το παιδί, που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για περίθαλψη. Να σημειωθεί ότι ο μικρός λίγο πριν είχε δεχθεί αντικείμενα, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί από τη θέση του, αλλά όταν επέστρεψε έγινε εκ νέου στόχος.
  • Παίζοντας στο... ρελαντί και με τον Παναγιώτη Κονέ να σκοράρει για πρώτη φορά από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ κι επέστρεψε στην κορυφή της Super League μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής. Η Ένωση προηγήθηκε με το αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου στο 12΄, ο Κονέ στο 38΄ έκανε το 2-0 και στο 56΄ ο Αραούχο «σφράγισε» το «τρίποντο» των «κιτρινόμαυρων». Οι «Φαίακες» μείωσαν στο 88΄ με το πέναλτι του Νούνιες!
  • Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα παρακολούθησε με ηρεμία την κλήρωση της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε άλλωστε κάθε λόγο να αισθάνεται άνετος, μια μέρα μετά την πολύ μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.
  • Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος μικρή σχέση θα έχει με τον πρώτο...
  • Την άμεση κινητοποίηση των οπαδών του Παναθηναϊκού έχει ως κύριο στοιχείο το πλάνο που έθεσε στους παλαιμάχους του Παναθηναϊκού ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Από τα όσα διέρρευσαν μετά τη συνάντηση που είχε ο επιφανής επιχειρηματίας με τους παλαιμάχους του συλλόγου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η συμμετοχή των φιλάθλων για τη σωτηρία της ΠΑΕ είναι απαραίτητη, διαφορετικά θα έρθουν ακόμη χειρότερες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου