Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Aσάνζ ζητεί από τον Τραμπ αμνηστία με αντάλλαγμα στοιχεία για το Russiagate

Σύμφωνα με την Wall Street Journal πρότεινε να δώσει υλικό που θα βοηθήσει τον αμερικανό πρόεδρο

Ο Aσάνζ ζητεί από τον Τραμπ αμνηστία με αντάλλαγμα στοιχεία για το Russiagate

O Tζούλιαν Aσάνζ φέρεται να έκανε πρόταση συμφωνίας στον Ντόλαντ Τραμπ με βάση την οποία ο πρώτος θα βοηθήσει τον αμερικανό πρόεδρο να «ξεμπλέξει» από το σκάνδαλο Russiagate σε αντάλλαγμα την αμνηστία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντάνα Ροραμπέτσερ - γνωστός για τις εξαιρετικά στενές σχέσεις του με τη Μόσχα - φέρεται να επικοινώνησε την περασμένη Τετάρτη με επιτελείς του Λευκού Οίκου για να μεταφέρει πρόταση Tζούλιαν Aσάνζ, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο όπου έχει ζητήσει άσυλο. Ο Aσάνζ φέρεται ότι πρότεινε στον Λευκό Οίκο να προσφέρει αποδείξεις ότι δεν ήταν η Μόσχα η πηγή των μέιλ του επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον που δημοσίευσαν κατά την προεκλογική εκστρατεία τα Wikileaks.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Wall Street Journal, ο Ροραμπέτσερ παρουσίασε στον Λευκό Οίκο ένα σχέδιο που προβλέπει την παράδοση από πλευράς Aσάνζ ενός σκληρού δίσκου ή και άλλων στοιχείων που αθωώνουν τη Μόσχα - και τον Τραμπ - από την κατηγορία ότι προσπάθησε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών χρησιμοποιώντας τα Wikileaks.

Πηγές του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι ο Ροραμπέτσερ έκανε τέτοια πρόταση η οποία όμως απερρίφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου