Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Aσάνζ ζητεί από τον Τραμπ αμνηστία με αντάλλαγμα στοιχεία για το Russiagate

Σύμφωνα με την Wall Street Journal πρότεινε να δώσει υλικό που θα βοηθήσει τον αμερικανό πρόεδρο

Ο Aσάνζ ζητεί από τον Τραμπ αμνηστία με αντάλλαγμα στοιχεία για το Russiagate

O Tζούλιαν Aσάνζ φέρεται να έκανε πρόταση συμφωνίας στον Ντόλαντ Τραμπ με βάση την οποία ο πρώτος θα βοηθήσει τον αμερικανό πρόεδρο να «ξεμπλέξει» από το σκάνδαλο Russiagate σε αντάλλαγμα την αμνηστία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντάνα Ροραμπέτσερ - γνωστός για τις εξαιρετικά στενές σχέσεις του με τη Μόσχα - φέρεται να επικοινώνησε την περασμένη Τετάρτη με επιτελείς του Λευκού Οίκου για να μεταφέρει πρόταση Tζούλιαν Aσάνζ, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο όπου έχει ζητήσει άσυλο. Ο Aσάνζ φέρεται ότι πρότεινε στον Λευκό Οίκο να προσφέρει αποδείξεις ότι δεν ήταν η Μόσχα η πηγή των μέιλ του επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον που δημοσίευσαν κατά την προεκλογική εκστρατεία τα Wikileaks.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Wall Street Journal, ο Ροραμπέτσερ παρουσίασε στον Λευκό Οίκο ένα σχέδιο που προβλέπει την παράδοση από πλευράς Aσάνζ ενός σκληρού δίσκου ή και άλλων στοιχείων που αθωώνουν τη Μόσχα - και τον Τραμπ - από την κατηγορία ότι προσπάθησε να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών χρησιμοποιώντας τα Wikileaks.

Πηγές του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι ο Ροραμπέτσερ έκανε τέτοια πρόταση η οποία όμως απερρίφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου