Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλη η νίκη του Φιλέλληνα Δήμαρχου του Lowell, Edward Kennedy

Η φωτογραφία είναι από χθες βράδυ στο πάρτυ που έγινε για την εκλογική επιτυχία.  Αριστερά ο δήμαρχος Edward Kennedy και δεξιά ο ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος Bill Samaras.

Πρώτος στις προκριματικές εκλογές μεταξύ 23 υποψηφίων για το Δημοτικό Συμβούλιο
Τρίτος ο Ελληνικής καταγωγής Βασίλειος Σαμαράς

Χθες βράδυ ο φίλος μας Δήμαρχος της ιστορικής πόλης του Lowell ήρθε πρώτος στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
23 ήταν οι υποψήφιοι από τους οποίους οι 18 πέρασαν στο β' γύρο και από αυτούς στις εκλογές του Νοεμβρίου θα νικήσουν οι 9 πρώτοι.
Τα δύο χρόνια που πέρασαν ο Φιλέλληνας Δήμαρχος διοίκησε τη πόλη με σοβαρότητα και ήταν πανταχού παρόν στις ανάγκες αλλά και στις γιορτές της πόλης.
Το μεγαλύτερο θέμα αυτό το καιρό είναι το κτίριο του Λυκείου όπου φιλοξενεί 4,500 μαθητές και μαθήτριες και παρ' ότι κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 έχει πολλές ατέλειες με αποτέλεσμα να γίνεται σοβαρός “καυγάς” στο Δημαρχείο μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το ποσό για την αναπαλαίωση ή νέα κατασκευή του Λυκείου ξεπερνάει τις 340 χιλιάδες δολάρια και δύο είναι τα θέματα. Πρώτο να επιδιορθωθεί το κτίριο και να μείνει στο κέντρο της πόλης ή να κατασκευαστεί ένα άλλο στην άκρη της πόλης, δίπλα από το στάδιο της πόλης Cawley Stadium.
Οι κάτοικοι της πόλης όπως και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι σε πολύμηνο καυγά.
Στις αρχές του Ιουλίου και μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις όπου συμμετείχαν και πολλοί πολίτες το Δημοτικό Συμβούλιο με οριακή ψήφο 5-4 ψήφισε να μετακομίσει το Λύκειο δίπλα από το στάδιο.

Αυτό όμως δεν ήταν τελεσίδικο αφού μία εβδομάδα μετά η Σχολική Επιτροπή ψήφισε να μείνει το Λύκειο εκεί που είναι και να γίνουν όλες οι απαραίτητες διορθώσεις και ανέγερση νέων κτηρίων.

Όλο το καλοκαίρι οι υποστηρικτές του να μείνει το Λύκειο στο κέντρο της πόλης (down town) συγκέντρωσαν χιλιάδες υπογραφές και έβαλαν το θέμα προς ψηφοφορία στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Στις χθεσινές εκλογές οι 5 δημοτικοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν για να κτιστεί νέο κτιριακό συγκρότημα δίπλα από το Cawley Stadium δεν πήγαν καθόλου καλά ενώ αντίθετα ο Δήμαρχος και οι άλλοι τρεις πήραν την 1η, 2η, 3η και 5η θέση.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Βασίλειος Σαμαράς, νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην γενικός διευθυντής του Λυκείου ήταν στη μειοψηφία του 5 έναντι 4 ψήφων στο δημοτικό συμβούλιο αλλά χθες ήρθε τρίτος στην ψηφοφορία πίσω από τον Kennedy και Leahy ενώ ο Milenazo που κι αυτός ήταν στη μειοψηφία του 5 προς 4 ήρθε 5ος.
Οι 5 της πλειοψηφίας βρέθηκαν πολύ πίσω στους ψήφους ενώ δύο εξ αυτών κινδυνεύουν να μείνουν εκτός.

Σε συνάντηση που είχαμε χθες το βράδυ μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων ο δήμαρχος Ed Kennedy και ο ελληνικής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος Bill Samaras ήσαν όλο χαμόγελα.

Βασίλης Καυκάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου