Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Τραμπ κατά Curry και παικτών που γονατίζουν στον εθνικό ύμνο – Επίθεση LeBron, Bryant (βίντεο)


Φυσικά και οι παίκτες έχουν γνώμη, αλλά οι "νεόπλουτοι" των αθλημάτων πρέπει να σέβονται τη χώρα, και τα σύμβολά της.  Τα μεγάλα συμβόλαια με το άφθονο χρήμα τους κάνει προκλητικούς.  Αλλά και ο Trump ας σταματήσει τα ενοχλητικά tweet.



(AP Photo/Jeff Chiu)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. «Το να πάει στον Λευκό Οίκο θεωρείται μία σπουδαία τιμή για μία πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Stephen Curry διστάζει, γι αυτό η πρόσκληση απορύρεται!».
Το παραπάνω ανέφερε σε «tweet» του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας αντιδράσεις στο χώρο του αθλητισμού, ειδικά από τον LeBron James και τον Kobe Bryant, ενώ το προηγούμενο βράδυ «ξεσπάθωσε» εναντίον των παικτών που γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ειδικά ως προς τις φυλετικές διακρίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση προκάλεσε αντίδραση από τον κομισάριο του NFL που αποκάλεσε τα σχόλια του κ. Τραμπ «διχαστικά».
Donald Trump:  Going to the White House is considered a great honor for a championship team.Stephen Curry is hesitating,therefore invitation is withdrawn!
Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς αμφιταλαντεύονταν για το αν επρόκειτο να επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο, κάτι που αποτελεί παράδοση για τις ομάδες που κατακτούν πρωτάθλημα στις ΗΠΑ.  Ο εκ των αστέρων της ομάδας, Stephen Curry, δήλωσε πρόσφατα στην εκπομπή του ESPN «The Jump»:
«Δεν θέλω να πάω, αυτή θα είναι η ψήφος μου όταν μαζευτούμε ως ομάδα και αποφασίσουμε. Προφανώς και θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση, αποφασίζοντας ως ομάδα κι έχοντας μια φωνή. Αν θέλετε να ξέρετε, όμως, τι θα ψηφίσω, σας λέω αυτό».
Αμεση η στήριξη του LeBron James και η αντίδραση σε αυτά που έγραψε ο κ. Τραμπ: «Ανόητε, ο Stephen Curry, είχε πει ήδη πως δεν θα έρθει!Επομένως δεν υπάρχει πρόσκληση. Το να πάει κανείς στο Λευκό Οίκο ήταν σπουδαία τιμή μέχρι που εμφανίστηκες εσύ!».«Ενας πρόεδρος των ΗΠΑ του οποίου το όνομα μόνο του δημιουργεί διχασμό και οργή. Του οποίου οι λέξεις εμπνέουν διαφωνίες και μίσος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να «Κάνει την Αμερική Μεγάλη Ξανά».
Lebron James: U bum @StephenCurry30 already said he ain't going! So therefore ain't no invite. Going to White House was a great honor until you showed up!
A  whose name alone creates division and anger. Whose words inspire dissension and hatred can't possibly "Make America Great 
Kobe Bryant: A  whose name alone creates division and anger. Whose words inspire dissension and hatred can't possibly "Make America Great Again"
«Δεν θα σας άρεσε να δείτε έναν από τους ιδιοκτήτες ομάδων του NFL, όταν κάποιος δεν σέβεται τη σημαία μας, να λέει: ‘Βγάλτε από το γήπεδο αυτό το καθίκι αυτή τη στιγμή. Εξω! Απολύεται!Απολύετα’», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μία συγκέντρωση υποστήριξης του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Λούθερ Στρέιντζ.
«ΗΠΑ, ΗΠΑ, ΗΠΑ», φώναζε το πλήθος στη συγκέντρωση.
«Ξέρετε, κάποιος ιδιοκτήτης θα το κάνει αυτό. Και δεν το ξέρει -είναι φίλοι μου κάποιοι από αυτούς- δεν το ξέρουν, αλλά θα γίνει ο πιο δημοφιλής σε αυτή τη χώρα για εβδομάδες, γιατί αυτό είναι ολική ασέβεια προς την κληρονομιά μας, ολική ασέβεια για ό,τι υποστηρίζουμε», συνέχισε ο κ. Τραμπ.
«Και ξέρω ότι έχουμε ελευθερία, πολλών ειδών ελευθεριών, αλλά ξέρετε και πάλι είναι ολική ασέβεια…», πρόσθεσε και δεν σταμάτησε εκεί την κριτική του για το NFL, καθώς απέδωσε την πτώση της τηλεθέασης στις αλλαγές των κανονισμών που έχουν υιοθετηθεί ώστε το παιχνίδι να είναι λιγότερο βίαιο και να περιοριστούν οι τραυματισμοί στο κεφάλι.
«Και ξέρετε όταν τα ‘νούμερα’ του NFL είναι κάτω, μαζικά, μαζικά, ο νούμερο ένας λόγος είναι…αν χτυπήσεις πολύ δυνατά, έχεις ποινή και πρέπει να βγεις από το παιχνίδι», ειπε.

Ο Κόλιν Κάπερνικ διακρίνεται γονατιστός. AP Photo/Chris Carlson.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε και ένα βήμα παρακάτω καλώντας του Αμερικανούς πολίτες είτε να κλείνουν την τηλεόραση όταν βλέπουν κάποιον να γονατίζει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, είτε να φεύγουν από το στάδιο, ακόμη και αν δουν έναν παίκτη να το κάνει αυτό.
«Σας εγγυώμαι ότι αυτό θα σταματήσει. Απλά σηκωθείτε και φύγετε», τόνισε χειροκροτούμενος.
Ο κομισάριος του NFL, Roger Goodell κατακεραύνωσε με δήλωσή του τον κ. Τραμπ, αναφέροντας πως είναι «διχαστικά» τα σχόλιά του. «Το NFL και οι παίκτες μας είμαστε στα καλύτερα μας όταν βοηθάμε να δημιουργηθεί μία αίσθηση ενότητας στη χώρα και στον πολιτισμό μας», επεσήμανε.
«Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από την εκπληκτική αντίδραση των ομάδων μας και των παικτών στις τρομερές φυσικές καταστροφές που βιώσαμε τον τελευταίο μήνα. Τα διχαστικά σχόλια όπως αυτά δείχνουν, δυστυχώς, μία έλλειψη σεβασμού στο NFL, το σπουδαίο παιχνίδι μας και όλους τους παίκτες μας, και μία αποτυχία να κατανοήσει την ισχυρή δυναμική για καλό που οι ομάδες μας και οι παίκτες αντιπροσωπεύουν για τις κοινότητές μας», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου