Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2017

  • «Το μέλλον είναι εδώ! Τιμώντας την Οκτωβριανή Επανάσταση, που πριν 100 χρόνια άνοιξε το δρόμο. Ώστε εμείς, η εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου να πάρουμε τα μέτρα μας στον 21ο αιώνα, να τον κάνουμε τον αιώνα της τελικής νίκης του "νέου" πάνω στο "παλιό", να αφήσουμε το στίγμα μας στην ιστορία, να κατακτήσουμε το μέλλον του σοσιαλισμού-κομμουνισμού» τόνισε ο Δ.Κουτσούμπας στην ομιλία στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. «Οι μέρες που θα ξανά-συγκλονίσουν τον κόσμο, θα έρθουν. Παίρνουμε τα μέτρα μας γι' αυτό!».
  • Ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε στις 22:00, με βόμβες μολότοφ, στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Λίγα λεπτά αργότερα, άλλοι νεαροί έκαναν επίθεση, επίσης με βόμβες μολότοφ, σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρξε τραυματισμός ή εάν προσήχθησαν άτομα.
  • Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο, από το πετρελαιοφόρο SIROS η απάντληση των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ νοτιοδυτικά της Αταλάντης και έως το μεσημέρι είχαν αντληθεί περίπου 50 κυβικά μίγματα πετρελαιοειδών. Σύμφωνα ενημέρωση από το Λιμενικό από τη Σαλαμίνα έως τη Γλυφάδα επιχειρούν από θαλάσσης 6 αντιρρυπαντικά σκάφη του λιμενικού και 6 ιδιωτικά, δεκάδες εθελοντές και εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρεία με συνολικά 289 άτομα.
  • Μία προφητική συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων προεξοφλούσε για τα του Πάνου Καμμένου είχε παραχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το περασμένο καλοκαίρι. Είχε αναφερθεί σε διαδικασία απαξίωσης της κοινωνίας και των θεσμών, ως αποτέλεσμα της διακύβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχε στηλιτεύσει ως δηλωτική αυτής της απαξίωσης τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με τον κατάδικο Γιαννουσάκη προκειμένου να κατασκευαστούν μαρτυρικές καταθέσεις. Πρόκειται για ένα ελληνικό Watergate είχε πει.
  • Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο Πάρκο Γουδή, σε μία από τις πολυπληθέστερες συναυλίες αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην κρατούμενη Ηριάννα Β.Λ. που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξης χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για την τρομοκρατία. Με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να συμμετέχει τα έσοδα της συναυλίας υπερκάλυψαν τα δικαστικά έξοδα για την Ηριάννα και τα επιπλέον χρήματα θα διατεθούν σε πρόσφυγες και κρατούμενους.

Κόσμος

  • Η επίθεση του Τραμπ στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, τον οποίο αποκάλεσε «rocket man» (άνθρωπο πύραυλο) έχει καταστήσει «την επίσκεψη των πυραύλων μας σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ αναπόφευκτη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Νωρίτερα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέα σε μια επίδειξη δύναμης.
  • Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας σε μία επίδειξη δύναμης για την οποία το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθετει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Για ένδειξη της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας) μίλησε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
  • Κανένα κόμμα δεν συγκέντρωσε απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Νέα Ζηλανδία. Το κυβερνών Εθνικό Κόμμα συγκεντρώνει 46%, με καταμετρημένο το 99,8% των ψηφοδελτίων, ενώ σε ρυθμιστή αναδεικνύεται το εθνικιστικό κόμμα «Πρώτα η Νέα Ζηλανδία» με 7,5%. Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
  • «Όχι στο κοινωνικό πραξικόπημα» και «Αντίσταση, Αντίσταση» φώναξαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από το Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα από τον Ε.Μακρόν. Τη διαδήλωση οργάνωσε ο επικεφαλής του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» Ζαν-Λυκ Μελανσόν, που απαντώντας στο σχόλιο ότι ο Μακρόν έχει ήδη υπογράψει τις σχετικές διατάξεις, τόνισε ότι η «μάχη τώρα ξεκινά».
  • «Απογοητευτική» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, την ομιλία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Φλωρεντία λέγοντας ότι δεν παρουσίασε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το πώς το Λονδίνο θέλει να διαρθρώσει την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οικονομία

  • «Εσύ είσαι η πρόεδρος της επιχείρησης. Εγώ παίρνω τις αποφάσεις»: Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά συμβαίνει συχνά στις οικογενειακές επιχειρήσεις και αποτελεί το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ο ιδρυτής μιας επιχείρησης, όταν περνά τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, όπως επισημαίνει η Αμερικανίδα σύμβουλος επιχειρήσεων Λέσλι Ντάσιου (Leslie Dashew).
  • Εμπλοκή πολιτικών παραγόντων, Λιβανέζοι επενδυτές με πολλές εταιρείες στην Ελλάδα, Οικονομικός Εισαγγελέας, δικαστήρια. Εχει πλούσιο παρασκήνιο, η εμφανιζόμενη ως επένδυση της καταριανής Al Rayyan στη Ζάκυνθο, μια από τις τρεις της εταιρείας στο χώρο των τουριστικών ακινήτων, μαζί με την Οξυά και τη Κέρκυρα.
  • Την αλλαγή του συστήματος κατανομής των επιδοτήσεων προκειμένου να αρθούν αδικίες του υφιστάμενου μοντέλου, προαναγγέλλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του.
  • Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων αποτελούν καινοτόμο και ιδιαίτερα επιτυχημένη διεθνώς διαδικασία η οποία έχει αποδειχθεί πως «συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της κινητικότητας στην αγορά ακινήτων, στον εξορθολογισμό και την σταθεροποίηση των τιμών, στη διαφάνεια και την απεμπλοκή από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδυτών από το εσωτερικό και το εξωτερικό», σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς.
  • Αναχωρεί αύριο, Κυριακή, για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) κυβερνητική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα, με αντικείμενο την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Αθλητισμός

  • Ο Μέσι δεν χρειάστηκε να σκοράρει, καθώς το έκαναν οι αντίπαλοί του στην ίδια τους την ομάδα και η Μπαρτσελόνα με δύο αυτογκόλ, νίκησε με 3-0 την Χιρόνα εκτός έδρας, πραγματοποιώντας το 6Χ6 στην La Liga. Η Ρεάλ Μαδρίτης πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά τα δύο δοκάρια της Αλαβές και τα δύο γκολ του Ντάνι Θεμπάγιος στην παρθενική του εμφάνιση στην ενδεκάδα, έδωσαν τη νίκη με 2-1 στη Ρεάλ. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η νικήτρια στο «Wanda Metropolitano» με 2-0 επί της Σεβίλης, την οποία υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα, ενώ την ξεπέρασε και στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση.
  • Με... άγριες διαθέσεις περιμένει την Τετάρτη τον Ολυμπιακό η Γιουβέντους. Στο τοπικό ντέρμπι του Τορίνο η «Μεγάλη Κυρία» συνέτριψε με 3-0 την ομώνυμη ομάδα, διατήρησε το απόλυτο (με τη Νάπολι) μετά από 6 αγωνιστικές στη Serie A και σε τρεις ημέρες υποδέχεται στο Champions League τους «ερυθρόλευκους» στο «Γιουβέντους Αρένα». Χωρίς να χρειαστεί να... ιδρώσει, η Ρόμα ξεπέρασε εύκολα 3-1 το εμπόδιο της Ουντινέζε στο «Ολύμπικο». «Εφτάψυχη» η Νάπολι κατάφερε να επικρατήσει 3-2 της ΣΠΑΛ στη Φεράρα.
  • Εκτός αποστολής ο Νεϊμάρ, εκτός... τέρματος οι προσπάθειες της Παρί Σεν Ζερμέν στον αγώνα με τη Μονπελιέ. Η υπερομάδα του Ουνάι Εμερι έμεινε στο 0-0 γνωρίζοντας την πρώτη της απώλεια στη Ligue 1 κι ενώ προερχόταν από 7 διαδοχικές νίκες με συνολικά 28 γκολ ενεργητικό σε όλες τις διοργανώσεις. Στην 3η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος ανέβηκε η Μπορντό μετά τη δύσκολη νίκη της επί της Γκινγκάμπ με 3-1. Η «ματσάρα» της αγωνιστικής έγινε στο «Παρκ Ολιμπίκ» της Λιόν, όπου η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη, 3-3, με την Ντιζόν, η οποία αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρει τον βαθμό.
  • Ο Παναιτωλικός έκανε... πλάκα στον Παναθηναϊκό, νίκησε άνετα με 2-0 τους «πράσινους», που ζουν από τις πιο «μαύρες ημέρες» της ιστορίας τους. Ο Μάζουρεκ στο 19΄ και ο Κλέσιο στο 65΄ χάρισαν το πρώτο εφετινό «τρίποντο» στους γηπεδούχους μετά από 5 αγωνιστικές.
  • Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι, οι οποίοι φάνηκαν επηρεασμένοι από τις εξελίξεις στα διοικητικά της ομάδας.   Νωρίτερα το Σάββατο έγιναν τα ματς Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς (0-1) και Ατρόμητος - Λαμία (3-0). Την Κυριακή, ξεχωρίζει το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός (20:30), ενώ επίσης διεξάγονται οι αγώνες ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα (16:00), Κέρκυρα - Λεβαδειακός και Πανιώνιος - Λάρισα (18:15). Η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με τον αγώνα Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης (19:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου