Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων με μία κοινή ίωση ή γαστρεντερίτιδα, και φεύγουν με ιλαρά. Σύμφωνα με γιατρούς Νοσοκομείων, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έρχονται σε επαφή με τον ιό της ιλαράς περιμένοντας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να εξεταστούν για άλλη πάθηση. Στο μεταξύ, βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας τους ενός εκ των δύο παιδιών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με επιπλοκές της ιλαράς. Το βράδυ της Παρασκευής βγήκε από την Εντατική. Συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κοινό θάλαμο για παρακολούθηση.
  • Πλαστικές σακουλές τζάμπα τέλος από την 1η Ιανουαρίου 2018. Η υπουργική απόφαση του περασμένου Αύγουστου παίρνει πλέον σάρκα και οστά και ήδη οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου καθώς έμειναν μόλις τρεις μήνες πριν τεθεί σε ισχύ, με κύριο στόχο τη μείωση της χρήσης του πλαστικού και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Από την απόδειξη πληρωμής του ξενοδοχείου όπου διέμεινε στο Λονδίνο ο Πάνος Καμένος προκύπτει ότι ο υπουργός Αμυνας πλήρωσε το λογαριασμό των 2.642 λιρών σε μετρτητά και όχι με την πιστωτική του κάρτα, σύμφωνα με το ντοκουμέντο, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παραπολιτικά».
  • Ενθαρρύνουμε τους ξένους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα εξασφαλίσει την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα στη χώρα.
  • Δύο ένοπλοι με την απειλή πιστολιού και αυτόματου όπλου ακινητοποίησαν αστυνομικό της Ασφάλειας και του άρπαξαν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που οδηγούσε με συμβατικές πινακίδες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στο Παλαιό Φάληρο.

Κόσμος

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποδεχθούν περισσότερους από 45.000 πρόσφυγες το οικονομικό έτος 2018, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, το οποίο δημοσίευσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος. Οργανώσεις προάσπισης των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των προσφύγων ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της νέας εκδοχής της ταξιδιωτικής απαγόρευσης.
  • Τρεις προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Τορίνο της βόρειας Ιταλίας, στο πλαίσιο διαδηλώσεων κατά της υπουργικής συνόδου της G7 αφιερωμένης στην εργασία, την έρευνα και την ανάπτυξη.
  • Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Τομ Πράις υπέβαλε την παραίτησή του, έπειτα από πιέσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και από τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε για το κόστος των μετακινήσεών του με ιδιωτικά αεροσκάφη στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του.
  • Η κυβέρνηση Τραμπ έχει καταρτίσει πλέον επίσημο σχέδιο που προβλέπει την αποχώρηση του 60% του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα, διεμήνυσαν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση Τραμπ. Την οργή του εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την υπόθεση των Αμερικανών διπλωματών που νόσησαν στην Κούβα. «Έκαναν κάποια άσχημα πράγματα (εκεί) στην Κούβα» σημείωσε. Βιαστική η απόφαση των ΗΠΑ, θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις, δηλώνει η Κούβα.
  • Θετικά σχολιάζει το αποτέλεσμα της συνάντησης της γερμανίδας καγκελαρίου και του γάλλου προέδρου ο βελγικός Τύπος, μετά τις δηλώσεις Μέρκελ για την ύπαρξη ευρείας συναίνεσης με τη Γαλλία για το μέλλον της Ευρώπης. Την υποστήριξη του στις ιδέες του προέδρου της Γαλλίας για την Ευρώπη έχει εκφράσει ο αυστριακός καγκελάριος.

Οικονομία

  • Στη Βουλή κατατίθεται τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου της ΙΖ΄ Περιόδου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2018 με πολύ αισιόδοξες προβλέψεις αλλά και μέτρα που θα επωμιστούν εκατομμύρια φορολογούμενοι
  • Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών οι καταθέσεις του μήνα έκλεισαν περίπου 1 δισ. πάνω, παρά το κλίμα των τελευταίων εβδομάδων και της πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από εγχώριες τραπεζικές πηγές.
  • Η Fraport Greece και το Ελληνικό Δημόσιο συνεργάζονται με επιτυχία για την ομαλή λειτουργία του έργου της παραχώρησης των περιφεριακών αεροδρομίων και η εποικοδομητική αυτή συνεργασία συνεχίζεται απρόσκοπτα, αναφέρει η Fraport Creece σε ανακοίνωσή της μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσίευμα του Spiegel. «Τυχόν συμβατικές διαφορές που ανακύπτουν στο πλαίσιο εκτέλεσης της Σύμβασης δεν αναιρούν την ποιότητα αυτής της συνεργασίας και σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζουν την ταχεία εκτέλεση των έργων» επισημαίνει.
  • Η καταγραφή επιμέρους μεμονωμένων προβλημάτων, αλλά και συνολικότερων θεσμικών παρεμβάσεων για το ξεμπλοκάρισμα και την επιτάχυνση σημαντικών επενδύσεων αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Task Force για τις μεγάλες επενδύσεις, με συντονιστή τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας δεν συζήτηθηκε το θέμα του Ελληνικού.
  • Το Τορόντο και το Λονδίνο περιλαμβάνονται μεταξύ των πόλεων του πλανήτη με τις πλέον υπερτιμημένες αξίες ακινήτων. Στην καναδική μεγαλούπολη, στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς και σε άλλες πόλεις του πλανήτη οι τιμές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη χάρη στο χαμηλό κόστος δανεισμού και στην αισιοδοξία, ασφαλώς, των κατοίκων τους για το οικονομικό τους μέλλον

Αθλητισμός

  • Ο Σέρχιο Αγουέρο τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Αμστερνταμ, έσπασε δύο πλευρά και θα μείνει δύο μήνες εκτός γηπέδων.
  • Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιστρέφει στην Εθνική ομάδα.
  • Δύο στα δύο για Άρσεναλ και Λάτσιο στην φάση των ομίλων του Europa League. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής οι «κανονιέρηδες» πέρασαν ευχάριστο βράδυ στην Λευκορωσία με το 4-2 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, ενώ οι «λατσιάλι» αν και δυσκολεύτηκαν έκαμψαν την αντίσταση της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες στο 86΄ με την αποβολή του Ρομπέρζ και τότε ήταν πίσω στο σκορ με 1-2, ωστόσο, ο Απόλλων Λεμεσού βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει την Έβερτον και να φύγει με τον παλικαρίσιο βαθμό από το «Γκούντισον Παρκ». Μίλαν - Ριέκα 3-2 στο άλλο ματς του ομίλου της ΑΕΚ.
  • Ο 20χρονος, Πάτρικ Πέντς, «κατέβασε ρολά», αλλά ο η ΑΕΚ κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» στο φινάλε και να πάρει ισοπαλία από την Αούστρια Βιένης στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-2, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Europa League. Η Ένωση προηγήθηκε με τον Λιβάγια στο 28΄, αλλά οι Αυστριακοί απάντησαν με τους Μονσχάιν (43΄) και Τατζούρι (49΄.) Στο 90΄ και πάλι ο Λιβάγια διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
  • Προς εκτόνωση βαίνει το θέμα του Στέφανο Καπίνο στον Ολυμπιακό, μετά τη συζήτηση που είχε ο 23χρονος τερματοφύλακας με τον Τάκη Λεμονή. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής, που ανέμενε τις αποφάσεις της διοίκησης χωρίς να έχει υποβιβαστεί στην ομάδα Κ20 όπως είχε γραφεί από μερίδα του Τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, προπονήθηκε σήμερα κανονικά με την πρώτη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου