Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Παυλόπουλος: Πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε στην ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος

Αυτό είναι.  Διορίστε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους!  Εσύ ξέρεις!

Στην επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς
«Η εθνική μας πορεία προς το μέλλον επιβάλλει την αρραγή ενότητα όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων μπροστά στους μεγάλους εθνικούς στόχους. Ένας απ΄ αυτούς -και ίσως ο πιο σημαντικός σήμερα- είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, μέσα σε μιαν Ευρώπη στην οποία μπορούμε και πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε, φυσικά στο μέτρο που μας αναλογεί, για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Τρίπολη, μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, καθώς και στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, για την 196η επέτειο της Άλωσης της Τριπoλιτσάς.
Επίσης, αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «με τη φίλη και γείτονα Τουρκία το παρελθόν δεν πρέπει να μας διχάζει, αλλά να μας διδάσκει την αξία της ειρήνης και της ειρηνικής συνύπαρξης».
«Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», «η Ελλάδα ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υπό τον απαράβατο όμως όρο ότι και η Τουρκία σέβεται, στο ακέραιο, το σύνολο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου», προσθέτοντας σε αυτό το σημείο: «Άρα σέβεται τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, συνακόλουθα δε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Σχετικά με τη σημερινή 196η επέτειο της Άλωσης της Τριπoλιτσάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «επιβάλλει σε καθέναν μας, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, ν’ αναγνωρίζει τον καθοριστικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και στην ευόδωση των Εθνικών μας Αγώνων».
Πηγή in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου